Versetul meu preferat

Nu, nu este Ioan 3:16, un fel de mantră neînțeleasă a evanghelicilor de pretutindeni.

De vreo 5 ani încoace versetul meu preferat este Ieremia 17:9

Inima (omului) este nespus de înșelătoare și de deznădăjduit de rea; cine poate s-o cunoască?

Mai am și altele, dar acesta îmi este pe departe favorit.

Și la cine mă gîndesc recitînd acestea? La mine în primul rînd!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Fabrica de barbati, inventarul stricaciunilor spirituale, Jurnal de tată imperfect. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la Versetul meu preferat

 1. RM zice:

  Inseamna ca va place si Isaia 6:5.

 2. Heinrich zice:

  Daca suntem sinceri, nu ne recunoastem aici fiecare? Si este bine sa nu uitam niciodata de tot ce suntem in stare sa facem.

 3. dorin zice:

  Nici pentru mine nu este Ioan 3.16 versetul cel mai important din Biblie. Totusi, imi plac versetele care vorbesc si despre Dumnezeu, nu doar despre om, ca nu vreau sa mor disperat.

 4. Aurel Mihet zice:

  Frate Marius, cand vorbesti de INIMA ” inima rea” este vorba de unuma de carne pe care o avem ( ca in general toti cei care vorbesc despte INIMA pun mina in partea stinga ) sau este vorba de o alta inima la care se face referinta ???

 5. foolfield zice:

  Poate ca Ieremia a trait o experienta terifianta. Poate Pavel, traversand o perioada dificila, descurajanta, si-a lasat in scris dezamagirea (`…nimic bun nu locuieste in mine`). Nu putem generaliza experiente personale. Nici macar nu le putem compara.

 6. Danyella zice:

  „Eu, Domnul, cercetez inima,şi cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecaruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui” Ieremia 17:10 ” LUCRAREA LUi DUMNEZEU,ÎNCEPE cu Inima Omului”

  • Stelian C zice:

   Daca e sa intelegem ambele versete, cel citat de frate Marius si cel citat de dvs, prin cercetarea inimii oamenilor de catre Dumnezeu toti oamenii sunt condamnati. Nu exista nicio inima care sa asigure unui om un loc in Cer in Imparatia lui Dumnezeu in afara de inima lui Isus. Prin credinta in El ajung in Cer si cei a caror inima i-ar duce la dezastru, fiind deznadajduit de rea. Cele doua versete nu se contrazic ci se completeaza.

   Cand spuneti: ” LUCRAREA LUi DUMNEZEU,ÎNCEPE cu Inima Omului” cred ca va referiti la faptul ca lucrarea lui Dumnezeu incepe prin schimbarea inimii lui.

  • Stelian C zice:

   In alta ordine de idei lucrarea lui Dumnezeu incepe cu El, continua cu El si este numai despre El. Nu despre oameni. Tot ce face Dumnezeu face pentru El, pentru gloria Lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.