Misiunea Countryside (la țară) 2017

În mai puțin de 2 săptămîni mergem din nou în Oltenia. Scornicești mai precis! Este modul în care am găsit ne răzbunăm pe Ceaușescu! Evanghelia este predicată acolo unde el ar fi spus că nu va mai fi biserică de niciun fel.

Am făcut asta vreme de 19 ani. Ne-am crescut copiii în mașină, legănîndu-i și clătinîndu-i pe Valea Oltului. Am avut bucurii, întristări, necazuri, spaime, morți. La un moment dat am crezut că s-a cam încheiat etapa aceasta din viața mea. De fapt cred că o voi face toată viața. Rîd cînd unii mă acuză cum că aș sta toată ziua numai pe internet sau în bibliotecă sau numai la catedră, fiind profesor universitar. Meseria mea este un păcat în sine pentru toți acești necunoscuți guralivi. Presupune faptul că sînt complet deconectat de viața reală. Academia cu treaba ei, viața reală cu treaba ei. Atunci îi invit pe aceștia alături de mine cel puțin 2 săptămîni din an pentru o baie de realitate.

Ne-am bucurat și ne-am îndoit puțin atunci cînd Titus și Neriah, ginerele și fiica noastră au hotărît să meargă acolo misionari. Copiii fac pînă la urmă ce îi înveți. Și părinții lui Titus ne-au însoțit cu credincioșie, alături de ai lor copii, în aceste aventuri cu Scripturile în mînă pe străzi și ulițe.

Acum avem inima și mai împărțită. Jumătate ne este aici, la Oradea, jumătate ne este lîngă ei.

Le mulțumim celor din Biserica din Cleveland, în special lui Gaius Văduva, care a adunat o echipă extraordinară. Vom veni împreună, studenții mei din anul I (sătui deja de greacă 🙂 ), studenți de la alte specializări, elevi și studenți din Statele Unite, localnici din Oltenia și împreună vom face ceea ce am așteptat tot anul școlar: aplicarea adevărurilor învățate în sala de clasă.

De asemenea, îi mulțumesc lui Adrian Martin, de partea românească, și lui Philip Chirla, din partea celor din Statele Unite, pentru implicarea în toată această activitate ca organizatori.

Aceasta este ucenicia peripatetică (prin preumblare, nu plimbare, nu turism!). Astfel a făcut Isus. A învățat și a călătorit, a călătorit învățîndu-i, i-a învățat călătorind. S-a preumblat între ei, împrejur și în preajma lor.

De ce vă spun aceasta? Avem nevoie de susținerea voastră. Spuneți o rugăciune, cînd vă amintiți de noi în legătură cu ce se va întîmpla între 20 iunie – 2 iulie. Sînt multe călătorii, sînt multe activități, Școală Biblică de Vacanță, discuții cu oameni în stradă despre Evanghelie, lucru fizic, slujire în biserici et c.

Vom studia între timp Disciplinele spirituale. Una dintre acestea este slujirea lumii cu Evanghelia. Aceasta vom încerca să facem!

Vă voi ține la curent!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Biserica Baptista, disciplinele spirituale, Fabrica de barbati, Jurnal de tată imperfect, Pt. studenţii mei, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.