Postul lui Daniel – ziua 15 (seară cu furtună și pace la Gilău)

A început ultima săptămînă. De obicei  postul lui Daniel ar trebui să meargă în ”pîlnie”. Dinspre ușor spre greu. Astăzi a fost zi de sucuri de fructe și legume. Mîine va fi zi de sucuri de legume și fructe. De ce? Dacă este prea mult dulce, facem candidoză.

Astăzi am avut mult dulce pentru că a trebuit să conduc spre Gilău, unde am avut o seară extraordinară cu frații și surorile de etnie rromă (și nu numai) de acolo. Am cîntat cu toată inima, am predicat cu toată frica. A fost o seară cu mult consum și multe emoții. Din pricina unei furtuni, căminul cultural a rămas fără curent. Ispita Satanei: cine a mai pomenit furtună cu smulgeri de crengi și ploaie torențială în Februarie? Furtună ca vara!

Pînă la urmă seara a fost extraordinară. Am apreciat persistența și consecvența grupului care a cîntat. Nu conta că iar cădea curentul. Aprindeau lanternele telefoanelor și cîntau mai departe. A fost o seară de pomenire! Mi-o voi aduce aminte multă vreme. Iată AICI o mostră.

Dar… pentru asta am avut nevoie de mult zahăr din fructe.

Dimineața – suc proaspăt stors din portocale (1,5 kg din care au ieșit 700 ml de suc)

Prînz – suc de mere  (patru mere) amestecat cu suc de sfeclă roșie (patru legume de mici dimensiuni). A fost atît de tare încît a trebuit să mă așez jumătate de oră ca să nu amețesc. Acest tip de suc trebuie MESTECAT, nu dat pe gît. Trebuie bine enzimat în cavitatea bucală. În acest fel se creează senzația de sățietate și de plin, iar sucul își face efectul.

Seara – pentru că simțeam că mă ispitește o răceală am tocat două cepe, una albă și una roșie. Am pus sare și ulei de măsline peste. Noah a stat lîngă mine și a mîncat ceapă cu sare și ulei cot la cot cu noi. Nu l-am putut opri.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.