A început ultima săptămînă. De obicei postul lui Daniel ar trebui să meargă în ”pîlnie”. Dinspre ușor spre greu. Astăzi a fost zi de sucuri de fructe și legume. Mîine va fi zi de sucuri de legume și fructe. De ce? Dacă este prea mult dulce, facem candidoză.
Astăzi am avut mult dulce pentru că a trebuit să conduc spre Gilău, unde am avut o seară extraordinară cu frații și surorile de etnie rromă (și nu numai) de acolo. Am cîntat cu toată inima, am predicat cu toată frica. A fost o seară cu mult consum și multe emoții. Din pricina unei furtuni, căminul cultural a rămas fără curent. Ispita Satanei: cine a mai pomenit furtună cu smulgeri de crengi și ploaie torențială în Februarie? Furtună ca vara!
Pînă la urmă seara a fost extraordinară. Am apreciat persistența și consecvența grupului care a cîntat. Nu conta că iar cădea curentul. Aprindeau lanternele telefoanelor și cîntau mai departe. A fost o seară de pomenire! Mi-o voi aduce aminte multă vreme. Iată AICI o mostră.
Dar… pentru asta am avut nevoie de mult zahăr din fructe.
sursa http://www.dietetik.ro
Dimineața – suc proaspăt stors din portocale (1,5 kg din care au ieșit 700 ml de suc)
Prînz – suc de mere (patru mere) amestecat cu suc de sfeclă roșie (patru legume de mici dimensiuni). A fost atît de tare încît a trebuit să mă așez jumătate de oră ca să nu amețesc. Acest tip de suc trebuie MESTECAT, nu dat pe gît. Trebuie bine enzimat în cavitatea bucală. În acest fel se creează senzația de sățietate și de plin, iar sucul își face efectul.
Seara – pentru că simțeam că mă ispitește o răceală am tocat două cepe, una albă și una roșie. Am pus sare și ulei de măsline peste. Noah a stat lîngă mine și a mîncat ceapă cu sare și ulei cot la cot cu noi. Nu l-am putut opri.