Adeverință pastorală … pentru cer (pastor Florin Opriș)

Din cînd în cînd pastorii trebuie să scrie recomandări, adeverințe, bilete membrale. Pastorul meu, pastorul Florin Opriș, de la Biserica Creștină Baptistă Sfînta Treime din Aleșd, a scrie ieri o adeverință pastorală să fie de folos pentru intrarea în cer. Este un fel de adeverință de transfer membral pentru Onisim Bogoșel. Cred că, alături de necrologul și mărturia tătălui lui Onisim, este cea mai bună descriere a lui.

sursa Scoala de Muzica Logos

sursa Scoala de Muzica Logos

ONISIM … o ce nume şi ce viaţă! Un nume pentru o viaţă. În mod incredibil, viaţa lui a fost o întruchipare profetică a numelui pe care l-a purtat. Şi … cine ar putea nega acest lucru că nu a fost ,,Folositor”, chiar indispensabil. Unii s-ar putea să mă corecteze şi să-mi spună vorba aceea: ,,Nimeni nu e de ne-înlocuit!” Probabil. Dar totuşi, cine dintre noi muritorii am putea să-l înlocuim ca slujitor, soţ, tată, fiu, frate, ginere …? În planul lui Dumnezeu şi în existenţa sub soare, Onisim a avut un loc numai al lui. Unic.

Aş putea chiar testa valoarea vieţii sale întruchipată în numele pe care l-a purtat, prin chiar prima întrebare a fiului meu de 10 ani, urmată după vestea plecării sale: ,,Tati, cine ne va mai învăţa să cântăm în orchestră?” Câte lacrimi au curs din ochişorii lui! Iubit de copii, apreciat de tineri, recunoscut de muzicieni, susţinut de sfinţii lui Dumnezeu, Onisim, a lăsat în urma lui o mireasmă plăcută şi o lume mai bună decât a găsit-o.

Pentru mult timp, această Biserică va suspina în tăcere şi … toţi vom şti de ce. A fost un exemplu. Cum aş putea uita respectul şi supunerea lui faţă de autoritate, când îmi spunea: ,,Bine frate Florin. … Nu-i nici o problemă dacă nu se poate. … Facem cum spuneţi dumneavoastră”. Cum aş putea să-i uit inima arzândă pentru o închinare sfântă; caracterul împletit cu bunătate; modestia împletită cu o dărnicie generoasă şi o viaţă împletită cu sfinţenie? Cum aş putea să uit că în slujire a fost un jar fără ,,fumuri”, un colaborator pe care cu uşurinţă l-ai fi putut numi prieten de încredere, accesibil relaţional dar prompt când era vorba să-şi exprime valorile; un ucenic care a arătat valoarea Maestrului său, trăind adevărul ,,totul ca pentru Domnul!”

Profesional a fost ,,omul” care a îmbinat munca grea cu arta, transpiraţia cu vocaţia, asemeni unui pictor care-şi desăvârşeşte capodopera în bătaia soarelui.

Ca soţ şi tată, a iubit până la sacrificiu iar ca fiu a fost ,,o mândrie”.

Totuşi, unii dintre dumneavoastră s-ar putea să se întrebe: ,,Dar care i-a fost secretul?” Răspunsul la această întrebare nu este departe de cel pe care ţi l-ar da o ,,floare a soarelui”: ,,poziţia faţă de soare”. Acesta i-a fost secretul: ,,poziţia faţă de Soarele neprihănirii” – ISUS CRISTOS. (Maleahi 4:2; Luca 1:78-79) Mereu orientat spre Lumina şi Adevărul LUI. De aceea, seminţele acestei ,,flori a Soarelui”, au fost coapte, gustoase şi hrănitoare. Exemplul său îţi va hrăni sufletul şi credinţa. Viaţa lui te va face să simţi gustul harului divin. Misiunea vieţii sale te provoacă să-ţi doreşti ,,secretul lui”.

El a avut o ,,viaţă orientat spre Soarele neprihănirii” – ISUS CRISTOS. Dar noi?

Acum, el a închis ochii în această lume pentru a-i deschide acolo în prezenţa Mirelui său iubit. Dar oare noi, ne vom deschide ochii inimii ca să vedem această ,,Lumină a lumii” (Ioan 1:3-9) care a coborât la noi să risipească întunericul din vieţile noastre şi să ne ofere ,,adevărata viaţă?” Nu ştiu. E răspunsul fiecăruia …

Dar mai întreb ceva: ,,generaţia aceasta de oameni va avea ochii deschişi pentru a-i vedea pe adevăraţii slujitori ai lui Dumnezeu şi să le recunoască valoarea?”

Cu dragoste, pastor Florin Opriş

Aleşd, 23.12.2015

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Fabrica de barbati, lacrima din colțul ochiului, Oameni, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.