Prezint scuze în nume personal pentru inconvenientele de la „Carnavalul Animalelor”!

Luni a avut loc un eveniment în premieră atît pentru Școala de muzică Logos cît și pentru Capela Universității Emanuel din Oradea.

Cîteva precizări!

 

Prestația instrumentiștilor a fost impecabilă. Toată admirația pentru sacrificiul dînșilor și pentru modul în care s-au achitat de sarcina aproape imposibilă de a cînta într-o sală foarte greu de stăpînit. Le mulțumesc din suflet pentru profesionalism, îngăduință și răbdare. La un moment dat domnul Bogdan Cocora, violoncelistul, a cîntat Lebăda. Se auzeau din cînd în cînd sunetele, dar a dus cu eroism pînă la final piesa cu o sensibilitate egală cu alte instanțe în care l-am mai auzit cîntînd. De asemenea, experiența de psiholog a fratelui Paul Negruț și experiența de educator a Anegretei Feder și-au spus cuvîntul. Felicitări pentru că au reușit totuși să facă ceva cu sala în fierbere!

 

Fetele care au organizat evenimentul au făcut tot posibilul să iasă bine. Mulțumiri Ancăi PAscariu, Anei Ruth Maior, Mariei Duțu, Cameliei Matei, surorilor Serecuț, Anegret Feder.

 

Mulțumiri susținătorilor, sponsorilor, celor care au participat financiar sau cu servicii la eveniment.

Studio Adi Dume – a filmat în mod gratuit

Universitatea Emanuel – Departamentul de Litere (Illiana Vesa cu studentele) – ne-a ajutat la traducerea si adaptarea textului pentru narator

Gyongyi Balogh – ne-a desenat afisul si ne-a facut reducere de pret

In Memoriam, Oradea – doamna Alexandra Bala – ne-a ajutat financiar

Laudor Farm, Tinca – doamna Laura Mascas – ne-a ajutat financiar

Dar…

Din păcate – din fericire, nu ne așteptam să fie atît de mulți participanți. Este o greșeală de prevedere pe care ne-o asumăm.

Au fost extrem de mulți copii sub vîrsta la care un copil poate sta liniștit cîteva zeci de minute să asculte o piesă muzicală de 40 de minute.

Cînd sala s-a umplut acustica a căzut și s-a format un cerc vicios: pentru că nu se auzea, copiii au început să vorbească, pentru că au început să vorbească între ei, nu s-a mai auzit. Din acel moment, cu toate intervențiile lui Fănel și Mișa (păpușile), cu toate chemările mele la ordine, a fost greu de stăpînit zgomotul. Sala Capelei funcționează foarte bine atunci cînd este la jumătate de capacitate pentru instrumentele acustice fără amplificare. Cînd sala este plină, instrumentele trebuie amplificate cu necesitate.

De asemenea, ne asumăm lipsurile legate de organizarea ultimei părți a evenimentului, partea cu desenele pe astfalt.

Ce m-a întristat totuși EXTREM de mult, dincolo de greșelile noastre de organizare și piedicile obiective, a fost faptul că mulți părinți nu au făcut efortul de a-și potoli copiii, apoi MAI GRAV, unele mămici și bunici, ele însele, vorbeau între ele fără niciun fel de oprire.

În acest moment s-a creat o spirală a zgomotului de fond care a făcut aproape imposibilă urmărirea în condiții bune a piesei muzicale, a jocului și a prezentărilor.

Probabil am fi reușit să controlăm mai bine atmosfera, dacă aveam mai multă colaborare din partea părinților și bunicilor.

Ne asumăm eșecurile și lucrurile care nu au mers întocmai cum am fi dorit. Vă mulțumim pentru răbdare și pentru îngăduință.

Este primul eveniment de acest fel și sperăm că următorul va ieși mult mai bine!

Vă prezentăm scuzele noastre cu dorința ca data viitoare să fie totul mai bine pus la punct.

Soli Deo Gloria!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.