Anul fără Pastorală de Paște

Anul acesta este anul fără pastorală de Paște. Sper să se încheie această perioadă de calvar lăuntric mult mai curînd decît vom fi nădăjduit. Mulțumim pentru toate rugăciunile voastre. Credința, Nădejdea și Dragostea ne sînt neclintite, în ciuda oricăror evidențe.

 

Nu am nicio pastorală pentru acest an. Nu mai sînt îndrituit.

Dar mi-am amintit cîteva dintre textele din anii trecuți.

Tăcerea ciocanelor.

Tinerețe fără bătrînețe și viață fără de moarte!

Și dacă a înviat!

Puterea învierii Lui! 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Periegeza, Predici. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Anul fără Pastorală de Paște

 1. pivoinepage zice:

  Sint aproape sigura ca cineva ar fi putut sa fi mentionat cindva ceea ce va scriu acum, insa totusi… SInt alaturi de dvs, desi mai tacuta, si simt intr-o mai mica masura zbuciumul dvs. ca slujitor si ca preot in casa lui. Pasiunea pe care o aveti pentru adevar, pentru Dumnezeu, nu neaparat va corespunde intotdeauna cu deciziile pe care le luati in anumite situatii – dar intareste marturia pe care o aveti. In acest sens va respect decizia. DIn mai multe motive.
  Chiar daca se pare ca seceta persista, hangarul lui Dumnezeu n-a secat. Dupa umila mea parere, decizia luata anul trecut – fara sa stiu amanuntele legate de aceasta, oarecum in ochii spectatorilor, sau ai cititorilor (epistolei vii care sunteti dvs) v-ati pus in pozitia de a trai ceea ce ati predicat. Este poate cel mai greu lucru la care a trebuit sa renuntati deocamdata.
  Multi pot sa vorbeasca, si chiar cu mestesug, insa putini in ziua de azi, din linia intii, traiesc ceea ce propovaduiesc. Acest „church business” devine o obsesie, si foarte putini au curajul sa faca un pas inapoi, si sa gaseasca perspectiva corecta. Multi se si pomenesc atacati si cad, si nu e usor, si sunt terfeliti de dusmani care de abia asteptau sa-i vada cum o sa cada, iar alteori, chiar cei care ar fi trebuit sa le fie frati se bucura oarecum de esecul lor. Ce vreau sa spun? Dumnezeu stie. Nu este deloc surprins, si mai degraba va pregateste tot de aveti nevoie de a indura incercarea, si de a iesi din ea. Intr-o cursa de alergare pe distanta lunga, dei care au stamina buna, vor duce pina la capat stafeta. In acest context, fiindca am fost alergatoare cindva in tinerete, atunci cind simti ca nu mai poti, just keep going, until you pass the threshold, si asa reusesti sa termini cursa. God is God, cum zice o prietena de-a mea. Introspectiva pe care o primiti in timpul acestei secete, va fi si poate ca deja este – extrem de pretioasa. Cu El suntem mai mult decit biruitori. In trupul lui Cristos cind sufera un madular, sufera tot trupul cu el. Dumnezeu va folosi si aceasta perioada pentru a prelucra diamantul pe care il faureste in sufletul dvs.
  Stiu doar atit. Este mai bine sa-ti pierzi slujba, cunostinta, averea, pasiunea, sau orice altceva considerat in lumea asta de valoare, decit sa-l pierzi pe Dumnezeu. Stai alaturi de el, fratior scump, fiindca Cristos este Domnul! Rezistati pina la capat si biruinta va eset asigurata.
  Cel Inviat sa fie pastorul inimii dvs, a familiei dvs, si sa va dea pacea care intrece orice pricepere.
  Cristos a inviat. Exista nadejde. Atit.
  Cu stima,
  Georgata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.