Peter Costea la Nașul TV și Guest post Paul Susman

L-am întîlnit pentru prima oară pe Peter (Petru) Costea Duminică la Aleșd. L-am ascultat cu atenție. Îi înțeleg intențiile. Pare un om extrem de sincer și încrezător într-o minune. Tocmai pentru că prețuiesc valorile pe care dînsul dorește să le susțină și pentru că înțeleg că are prea puține șanse să răzbată în iureșul politic și mediatic de la noi, încerc să îl susțin în felul meu. În ultimul timp m-am ferit de politică. În cazul acesta sînt extrem de curios dacă evanghelicii din România se pot mobiliza într-un astfel de proiect … sau nu … Iată un text de Paul Șușman.

Nu sunt de acord sa amestecam politica cu biserica. Oamenii merg la biserica pentru a cauta cele duhovnicesti si pentru a incerca sa scape sau sa uite de cele ce ne tin inca prinsi aici, in lume. Nu de putine ori, politicienii s-au folosit si incearca sa se foloseasca de astfel de platforme sfinte pentru a-si lansa ambitiile rareori sfinte, frecvent personale, pecuniare si ascunse.

Totusi, crestinii ar trebui sa fie extrem de preocupati si de cele politice, avand dreptul si totodata datoria sa isi aleaga guvernantii. Viitorul societatii, a copiilor nostri, ar trebui sa puna pe umerii crestinilor o anumita greutate, credinta trebuind sa ne responsabilizeze la alegeri intelepte. Este unul dintre importantele fapte prin care exprimam cum dorim ca voia Tatalui sa fie facuta, precum in cer, asa si pe pamant. Din pacate situatia politica din Romania spune multe despre maturitatea crestinilor ce traiesc pe acest plai.

Europa ca si o societatate nu mai ne arata valorile care ne-au facut sa ne indragostim de ea. Principiile crestine si morala sunt innabusite si erodate treptat. In U.E., probleme fara perdea care in trecut ar fi fost ridicole vor afecta din ce in ce mai mult viata precum o stim – ni se pregateste o confruntare directa, de acesta data persecutia nu se va datora comunismului ci unei societati fara limite.

Pentru ca sa nu spuneti ca nu mergeti la vot ca nu aveti cu cine vota, la Europarlamentare va dau eu o optiune valida, pe care merita sa o analizati si sa o studiati conform libertatii dvs de constiinta.

Peter Costea este un candidat independent la Europarlamentare, un crestin protestant (baptist) pe care il sustin fara reticente. El practica avocatura de peste 23 de ani in Texas. Folosindu-se de curtile de justitie din State el a demonstrat cu consecventa integritatea sa si valorile crestine pe care le sustine : non-discriminarea, prezervarea vietii prin infirmarea avortului, modelul de familie crestina – dintre un barbat si o femeie, dreptul parintilor de a-si educa copiii etc.

Printre alte activitati si realizari (a se vedea http://www.costea-parlamentuleuropean.ro/ )Peter Costea mai este si presedinte al Aliantei Familiilor din Romania si totodata Allied Attorney al Alliance Defending Freedom, cea mai mare organizatie crestina din lume care lupta pentru valorile mentionate inainte.

De ce Peter Costea merita sustinerea noastra ? Simplu. Pentru ca a demonstrat o viata intreaga care ii sunt ambitiile. Nu candideaza in urma unei agende ascunse ci pur si simplu doreste sa continue si sa promoveze si pe cale politica ceea ce a deja facut pe calea justitiei.

Va incurajez sa il sustineti in primul rand prin strangerea de semnaturi iar mai apoi sa va mobilizati la alegeri.

Paul Susman

PS. în această seară la orele 20.00 înțeleg că are un interviu la NAȘUL TV

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Peter Costea la Nașul TV și Guest post Paul Susman

  1. FS zice:

    foarte bine ca il promovati, e prima oara cand aud despre dansul si cred ca este o initiativa buna. nu am inteles niciodata inchistarea unor crestini intr-un fel de cocon social din care nu fac decat sa blameze problemele contemporane, fara a face nimic pentru a le rezolva. este bine ca mai exista si oameni care aplica ce a spus JFK si adopta o atitudine activa.

  2. potoroaca zice:

    Multumim mult pt ca il promovati pe Dl. Peter Costea. Dumnezeu sa scoata tot mai multi crestini ca dansul care sa se implice in toate domenile, inclusiv in politica si poate atunci legile noastre vor fi mai bune.

  3. manu144x zice:

    Politica nu are ce căuta în biserică, dar biserica în politică, da!
    Aşa s-a ridicat America fulminant, principiile Biblice au ajuns în politică şi au fost adoptate ca legi chiar.
    Dacă s-ar respecta şi azi principiile Biblice în politică, unde am fi oare?

    • FS zice:

      Biserica nu ar trebui sa se implice in politica. s-a mai implicat in trecut, si de fiecare data a iesit sifonata. Nu poti sa pretinzi ca institutia Bisericii sa se implice in politica fara a aduce politica in Biserica.
      Crestinii se pot implica si pot implementa principiile biblice in politica.

  4. Marian zice:

    Sper ca dupa ce ajunge sa castige un post de parlamentar, sa nu-si dea seama ca impartaseste anumite … idealuri, valori … de stanga sau dreapta si sa ajunga ultima roata la caruta vreunui partid…

  5. Danyella zice:

    Nu BISERICA, ca DENOMINATIUNE,ar trebui sa se IMPLICE, in POLITICA, ci OAMENII,CRESTINII AUTENTICI, a caror VIATA este FUNDAMENTATA pe PRINCIPIILE si VALORILE BIBLICE. SUBSCRIU, Comentariului, Domnului Potoroaca, Il Admir pe Domnul Peter Costea, si-l voi vota cu toata Nadejdea si Bucuria. Este o ONOARE, sa FII Reprezentat in PARLAMENTUL EUROPEAN, de un Astfel de OM, COMPLEX,care este o GARANTIE Sigura , ca va fi „O VOCE”.

  6. Paul Muresan zice:

    Vad ca tot mai multi au o parere pozitiva despre implicarea crestinilor in politica. Vedem acum in Ucraina, presedintele interimar fiind Baptist, a proclamat ziua de 3 Martie zi de Post si Rugaciune nationala… asa da ! Cand vom avea un presedinte care va avea la baza valorile biblice ? Cand se va auzi de la pupitrul presedintiei proclamarea unei zile de post si rugaciune pentru natiune ?
    Doamna deschide ochii la cat mai multi, sa se alature acestei initiative pornita de la Cluj Partidul Uniunea Crestin Democrata din Romania (UCDR http://www.ucdr.ro). E mare nevoie de implicare si ne bucuram ca tot mai multi deschid ochii.

  7. Avem nevoie de oameni ca Dl. Peter Costea în politica. Si sunt sigur ca mobilizandu-ne (noi evanghelicii) in jurul dansului putem sa incurajam si alti oameni capabili si credinciosi sa se implice in politic. In plus cred ca trebuie incurajati si cei care sunt deja implicati. Nu confundam cetatea cu Biserica si/sau invers, nu lasam cetatea sa se implice in treburile Bisericii dar credinciosii din Biserica sunt si cetateni ai cetatii, de aceea cred ca trebuie incurajati sa se implice in viata cetatii chiar si in discursul politic.

  8. bogdan zice:

    Frate Marius, eu din generația „google” și întors de curând la Domnul, mi-am permis cu mult timp în urmă să dau un „search” în biblia mea electronică și să înțeleg de ce nu trebuie amestecate lucrurile bisericești cu politica. Cuvântul „partide” apare în biblie doar de 2 ori:
    I. În Galateni 5, unde orice comentariu este de prisos: „(19) Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia … (20)…certurile de partide… (21)… și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu.”
    II. Și în 1Corinteni 11:19 „căci trebuie să fie și partide între voi, ca să iasă la lumină cei găsiți buni.” Aici pentru mine sensul termenului de „partide” nu-l regăsesc legat de politică, ci mai degrabă de studiu biblic, de înțelegerea Cuvântului. Pentru că, cercetând contextul în care Pavel scrie corintenilor, tot el spune: (1Co 11:16) „Dacă iubește cineva cearta de vorbe, noi n-avem un astfel de obicei și nici Bisericile lui Dumnezeu.”
    Iar pentru mine politica chiar asta înseamnă – ceartă de vorbe.
    Eu cred că este greșită orice abordare legată de politică în Biserică pentru că noi, creștini fiind, suntem chemați să slujim, să ne rugăm pentru stăpânii noștri, șefii sau pentru politicienii noștri:
    1Ti 2:1-2 Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțămiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pacinică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea.
    Pentru că până la urmă tot Domnul îi ridică acolo unde sunt ei și tot El îi coboară…

    La revoluție aveam doar 6 ani. Pe TVR, într-un reportaj legat de revoluția de la Iași (făcut în urmă cu câțiva ani) am recunoscut numele unui frate din biserica pe care o frecventez, dar și o cunoștință a familiei mele. Am înțeles din reportaj că el a refuzat să dea declarații pentru reporteri. Dar martorii chemați în reportaj, profesori universitari, directori de fabrică… au dat numele lui și au pus pe umeri săi tot meritul revoluției, curajul… atribuindu-i un rol important (declanșator) în revoluția de la Iași, înnăbușită DIN FERICIRE – fără victime de care eu să am habar…
    Știam despre frate că e revoluționar, că a fost arestat în perioada revoluției, dar că a fost bătut până aproape de moarte și că, dacă nu pica comunismul nu l-am mai fi văzut… am aflat atunci de la TVR. Este chiar de vârsta tatălui meu și cunoscând parte din familie știu că la revoluție acasă avea 5 copii, dar iată că omul din el s-a apucat de făcut politică… Cu toate că nu am vorbit niciodată acestea cu el, consider faptul că a refuzat să dea declarații nu din pricina funcției pe care o ocupă în prezent (primar la al doilea mandat într-o comună de lângă Iași, cred că l-ar fi ajutat și la alegeri…) ci cred că și-a dat seama că participarea la revoluție ar fi o pată pentru mărturia sa de creștin…

    Iată că, în umbra a toate cele întâmplate în Ucraina, săptămâna trecută ca și biserică am fost vizitați de un grup de coriști ucrainieni… Domnul să-i binecuvânteze fiindcă au avut harul acesta, când țara lor, la un pas de război civil ei să vină și să aibă părtășie cu noi. Eu cred că asta dorește Domnul de la copii Săi, iar politica ne îndepărtează de EL.

  9. Astea’s marele probleme ale romaniei: avortul, ‘homeschooling”-ul si homosexualii. Acuma nu ma indoiesc ca vor fi destui naivi -de tipul celor care se duc in pelerinaj la muzeul creatiei sau cum ii zice. In sfarsit, ma amuza incercarea unor emigranti in America de a aduce introduce diversiunile politicii americane in constiinta politica romaneasca . asta pe langa diversiunile locale. Tipul de societate patriarhala la care viseaza candidatul, nu se mai intoarce si asta nu-i nicio paguba . Ma mir ca nu propune un proiect de lege sau amendament la constitutie referitor la drepturile sotului asupra sotiei ca doar si alea’s in biblie.
    Ce alimenteaza aparenta obsesie ani-gay a candidatului (toate memoriile adresate variilor institutii europene au drept singur obiect parteneriatele si casatoriile gay) nu stiu, oricum asta e un „red herring”.
    Ar fi interesant de auzit .cum planuieste sa creeze locuri de munca. Sper ca nu creind un „mediu favorabil investitorilor straini”. Ca banuiala mea asta-i.

    • Cristina zice:

      Un europarlamentar nu poate crea locuri de munca, firmele private o fac.

    • Sara zice:

      Desi nu am nicio simpatie fata de fanatismul religios si baptistii se apropie de fanatism, Peter Costea mi-a facut o impresie buna, mai ales ca, fiind avocat de profesie, sunt convinsa ca initiativele legislative promovate de el vor fi in favoarea Romaniei. Dar nu poti cere unui europarlamentar sa creeze locuri de munca sau sa scada impozitele sau sa faca nu stiu ce lucruri care intra in atributiile altora. Totusi, fiind europarlamentar poate vorbi, isi poate spune parerea si in Parlamentul european dar si in tara. Spunandu-si argumentat parerile, ii pune in dificultate pe hotii care ne conduc. Va avea un cuvant greu si in tara. Omul pare a fi onest, deschis, inteligent, isi cunoaste meseria si mai presus de orice e cinstit. Avantajul lui este ca se face cunoscut si auzit.

    • Sara zice:

      Corneliu, munca lui se va desfasura in Parlamentul european. Acolo va initia legi si aproba sau nu, legile facute de altii. In tara el nu poate face nimic. Aici face Ponta cu banda lui.

  10. tibi zice:

    Pace.(a Domnului ISUS),nu a politicului,suficient sa ne uitam la Ucraina si „vedem” pacea politicienilor.Personal sunt foarte impotriva politicii pt. Copiii Domnului, pt. ca noi sintem „Printi”ai Cerului,Fiii DUMNEZEULUI Cel Preainalt,suntem chemati ca printi si mostenitori la altfel de „politica”.(Ca o simpla curiozitate)cat timp stau in rugaciune,meditatie, studiu politicienii?Imi place foarte mult felul(modul)de a face politica a lui Avraam(Gen.18:16-33)cand mijloceste pt Sodoma,si cel mai mult metoda Domnului ISUS inaintea lui Pilat. „Diplomatia” aceasata din Biblie DUMNEZEU a dat-o Printilor, copiilor Sai,fiecare se poate ruga, posti, sa faca loby pe langa DUMNEZEU pt.casa lui, biserica lui, orasul lui, tara lui,pt. anumite lucruri,evenimente si pt. absolut orice.Cunosc un loc si un grup de „diplomati”,care in fiecare dimineata la 5″30 se aduna si (mijlocesc),fac loby, se inchina implora,si fac apel la Suveranitatea,Dragostea,Clementa,Intelepciunea,Bunatatea,Indurarea,Mila,Dreptatea,Autoritatea si puterea Lui DUMNEZEU.Doamne intoarce-Te in Romania,Te rugam.A Lui DUMNEZEU sa fie toata slava si gloria Amin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.