La Turnu Măgurele

Astăzi sînt într-o călătorie spirituală. Călătoresc spre locul în care n-am mai fost și pe care l-am evitat constant pînă acum, Turnu Măgurele.

De ce am fost speriat de acel loc? Din pricina greutății prea mari de amintiri … netrăite de mine. Eram nenăscut încă pe cînd tatăl meu a fost ordinat în acea biserică. Erau încă timpurile în care fusese urmărit, înainte de a accepta înțelegerea care i-a curmat viața.

Este un fel de deshumare și reînhumare.

Va fi o călătorie grea, un pelerinaj dureros, dar care trebuia făcut la un moment dat. Cred că trebuie să mergem pe urmele părinților din vreme în vreme pentru  ne înțelege mai bine și pentru a evita greșelile lor ori pentru a învăța din locurile în care au fost binecuvîntați de Dumnezeu.

Turnu-Măgurele a fost o pricină de mari încercări și suferințe pentru tatăl meu, greu loc și pentru frații mei mai mari, loc pe care și-l refuză amintirilor. De ce? În acele vremuri mîncarea de varză era desert și pîinea era mai de preț decît cel mai sofisticat cozonac.

Astăzi lucrurile s-au schimbat. Biserica de aici mîine va celebra 100 de ani de existență. Sînt onorat că pastorul bisericii s-a gîndit și la mine.

Să vedem ce va fi…

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Fabrica de barbati, Gînduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la La Turnu Măgurele

 1. Ana O. zice:

  Cum se numea tatal tau?
  Te rogi cumva pentru el vreodata?

 2. Aurel Mihet zice:

  Am fost impreuna coleg la Saminar cu fr.Radu ( tata) pe FB. meu am 3 poze dela seminar si m-am uitat cu atentie si l-am vazut Am inteles ca el a fost ordinat ca Pastor acolo si ca Biserica sarbatoreste centenarul,(100 ani) Prezenta DV VA FI un motiv de mare bucurie la acel eveniment.Ma alatur cuvintelor Ap.Pavel din Fil.1.6. Sint incredintat ca Acela care a inceput in voi (in ei) aciasta buna lucrare o va ispravi pina in ziua lui Isus Hristos. Slava Domnului!

 3. Draga Marius, Am ajuns cu studiul biblic la Ozia. A fost bun, a fost rau, apoi a fost lepros. Oamenii doar atâva văd, pentru că se grăbesc să judece și nu pot să ierte și să spele prin pocăință.

  Sfarsitul trebuie interpretat insă în lumina influenței lui asupra fiului său, Iotam: „Iotam a făcut bine înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său Ozia. Nu mai că n-a intrat în Templul Domnului. … A zidit poarta de sus a casei Domnului și a făcut multe clădiri în zidurile de pe deal“ (2 Cr. 26:2-4). Iotama fost la inceput coregent cu tatăl său, pentru că acesta era închis și izolat ca lepros: Împăratul Ozia a fost lepros pînă în ziua morţii, şi a locuit într’o casă deosebită ca lepros, căci a fost izgonit din Casa Domnului. Şi fiul său Iotam era în fruntea casei împăratului şi judeca poporul ţării“ (26:21). Ozia a condus prin … Iotam.

  Sfărșitul lui Ozia trebuie interpretat și în lumina faptului că și-a dat seama de greșeala făcută: “L-au scos repede afară, şi el însuş s’a grăbit să iasă, pentrucă Domnul îl lovise“ (26:20)

  Sfărșitul lui Ozia a fost cu har și asta s-a văzut în influența ultimii părți a vieții lui asupra fiului său. Iotam, și a profetului … Isaia (Isaia 6).

  Tatăl tău ți-a lăsat o moștenire amestecată, dar urma scapă turma! Fii ca Iotam. “Iotam a făcut bine înaintea Domnului, întocmai cum făcuse tatăl său Ozia.“ Dumnezeu cântărește cu totul altfel decât oamenii.

  Despre Ozia și Iotam se spune ceea ce nu s-a spus despre prea mulți din regii evreilor: “Au făcut ce e bine înaintea Domnului“.

  • Marius David zice:

   Dumnezeu să se îndure de viețile noastre, să învățăm din viețile Bibliei, din viețile părinților înaintași, din viețile părinților noștri. Uneori vă invidiez pentru bătrînul dvs.

 4. vio zice:

  Cata frumusete divina in cuvintete dumneavoastra !!!

 5. Pingback: Bicicleta lui Nenea Florea este gata! … sau despre cum se stă “pe moarte” | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.