O nouă carte importantă pentru exegeză la Făclia

Imediat începe școala. Le recomand, pardon, le cer studenților mei la Exegeză să își pună în rezervă, scutind două pizza și o înghețată, cartea care se vede mai sus.

Iată de ce este importantă această carte.

Carl G. Kromminga:O carte care se dovedeşte a fi o lectură valoroasă pentru toţi cei interesaţi să predice şi să dea învăţătură din Cuvântul lui Dumnezeu. Este un bun punct de pornire în procesul de stabilire a modului în care trecem de la studiul textului biblic la prezentarea contemporană a mesajului său” (Calvin Theological Journal).

Richard Schultz:Recomandată oricărui student de la teologie indiferent de convingerile teologice, pregătirea academică sau experienţa de slujire. A întreprinde orice demers exegetic fără a aplica „metoda lui Kaiser” sau o altă abordare comparabilă înseamnă a-ţi aşeza singur obstacole în calea descoperirii înţelesului originar şi trainic al textului” (Westminster Theological Journal).

Robert L. Reymond:„Recomand această carte ca instrument util pastorilor în pregătirea predicilor care să comunice bisericilor de astăzi adevărul atemporal al Cuvântului inerent al lui Dumnezeu” (Covenant Seminary Review).

Robert E. Van Voorst:„O introducere detaliată şi minuţioasă într-o manieră de predicare bazată direct pe interpretarea atentă a textului. Metoda propusă de Kaiser este utilă în special pentru a-i pregăti pe predicatori să urmărească şi apoi să folosească în predică sintaxa textului din perspectivă gramaticală şi teologică” (Reformed Review).

Walter C. Kaiser Jr.este preşedinte şi profesor emerit de Vechiul Testament distins cu titlul Colman M. Mockler la Gordon-Conwell Theological Seminary. Este autor şi coautor a numeroase lucrări, printre care Toward an Old Testament Theology şiA History of Israel.

 

CUPRINS

Prefaţă

Partea I Introducere

1 Crize actuale în teologia exegetică

2 Definiţia şi istoria exegezei

 

Partea a II-a Metoda sintactico-teologică

3 Analiza contextuală

4 Analiza sintactică

5 Analiza cuvintelor

6 Analiza teologică

7 Analiza homiletică

8 Exemple de analiză sintactică şi homiletică

 

Partea a III-a Probleme speciale

9 Folosirea textelor profetice în predicare

10 Folosirea textelor narative în predicarea expozitivă

11 Folosirea textelor poetice în predicarea expozitivă

 

Partea a IV-a Concluzie

12Exegetul/Pastorul şi puterea lui Dumnezeu

sursa

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Cărţi de citit, Greaca, Mitraliera cu cărţi, Periegeza, Pt. studenţii mei și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la O nouă carte importantă pentru exegeză la Făclia

 1. Sami Cociorvan zice:

  Hallelujah!..de anul trecut am tot asteptat-o…chiar am intrebat-o pe Lidia Moga de multe ori: „cand va aparea?”…pretul este mia mic decat cel preconizat de dansa (in luna aprilie 2012)…

 2. romuluss zice:

  Pentru cititorii in engleza,
  Toward an Exegetical Theology .Exista si versiunea electronica Kindle pentru cei care calatoresc mult si nu isi permit sa isi transporte libraria de hardbooks cu avionul 🙂 . Cine nu are Kindle poate instala Kindle for PC care permite citirea pe PC.

 3. miculteolog zice:

  Nu contest faptul ca lucrarea nu este de folos si de calitate dar designul copertii lasa de dorit; parca e editata in paint.

  pe data aviatoare.

 4. miculteolog zice:

  Coperta de fata poate fi realizata in photoshop sau Gimp (pt. Linux) din 3 layere in 15 min. Calitate ar insemna sa platesti pe cineva cu vreo 100-200 de Ron (nu neaparat un profesionist) care isi ia timp, isi foloseste imaginatia si cumpara de pe situri specializate: logo-uri etc, background-uri materia prima la un pret acceptabil apoi se pune pe treaba (macar o saptamana).

  P.S Nu stiu cine a editat cartea sau a creat designul ei; prin urmare eu mi-am dat doar cu parerea.

 5. SDM zice:

  Am primit cartea, se merită investiţia.
  SDM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.