Văzut aseară… finalmente. Excelent film! Mă săturasem de finaluri previzibile și fericite. Cîți fii nu își urăsc tații … Tot filmul este ca o călătorie printre stînci … Îți mulțumesc Viața la țară și păcat că te-ai retras din blogosferă. Caut și eu loc de cumpărat pe lîngă Aleșd… la țară!

Viaţa la ţară

afisDespre filmele mele preferate, numai de rău. Nu am reuşit să mai conving pe nimeni să le vadă. Lumea se plictiseşte, adoarme, sforăie şi se întoarce pe partea cealaltă, visând ceva mai interesant probabil. La fel s-a întâmplat şi cu Întoarcerea (The Return / Vozvrashcheniye) al regizorului (bineînţeles, rus) Andrei Zvyagintsev, film pentru care am suferit de la primele cadre un coup de foudre.

Acum, dacă ar fi să fac o prezentare, înainte de a vi-l oferi, sincer, n-aş şti cu ce să încep. Dar, pentru un plus de obiectivitate, o să mă străduiesc să fiu critică. Poate vă conving şi pe voi să nu-l vedeţi. Iată de ce.

În primul rând, regizorul suferă de un estetism prea căutat. Cadre atent construite, din care curg simbolurile gârlă, prea dense şi prea dese pentru a fi decodate toate. De asta, The Return e un film de re-văzut (asta în…

Vezi articolul original 391 de cuvinte mai mult

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la

  1. Andrei C. zice:

    L-ați văzut online? unde?

  2. calin zice:

    Un film care merita vazut de mai multe ori.
    Filme care eu consider ca merita de vazut ar fi Ripple Effect regia Philippe Caland 2007, Holly regia Guy Moshe 2006, The Stoning of Soraya regia Cyrus Nowrasteh 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.