Cînd Dumnezeu judecă o națiune… îi dă conducătorii pe care îi merită

Un tip într-un spital de nebuni
-Sînt Napoleon! Sînt Napoleon!
– Ba nu ești! spune altul.
– De unde știi tu?
– Pentru că eu sînt Dumnezeu!

Exact situația din politica românească! Gluma aceasta tristă este o bună ilustrare a ceea ce se întîmplă acum aici la noi.

Fiecare crede că este altceva și fiecare crede că poate ceva. Nu! Eu cred că sîntem deja sub judecata lui Dumnezeu. Sînt între compasiune și aproape admirație pentru prietenii mai tineri, naivi, care mă vor acuza probabil de descurajare cinică, deoarece încă mai cred că se poate găsi o soluție la marasmul în care am intrat precum sub o cascadă. Efectul de la baza cascadei este poprirea în apele tulburate.

Cînd Dumnezeu vrea să judece un popor după măsura mîniei Sale îl avertizează  prin mișcările naturii (între Rîmnicu Vîlcea și Drăgășani n-a mai plouat de la Paște), apoi îi dă conducători fără moralitate, apoi îi lasă în voia minții lor blestemate.

Iată o predică cu aplicație la poporul american. Cred că sîntem în aceeași situație ca europeni și ca români. Să luăm aminte!

sursa

Via Viorel D.

PS. Azi am văzut scrisori ale intelectualilor.

Și de o parte și de alta. Oameni respectabili pentru realizări în domeniile lor, dar parcă orbiți acum. Ce spun? Ne-a luat Dumnezeu mințile. Sîntem decapitați! Luciditate și rațiune sînt astăzi în România cuvinte fără sens. Cînd Traian Băsescu pare cea mai bună alternativă și ne este prezentat ca erou al democrației și cînd un plagiat ordinar este calificat ca cercetare științifică, cînd un leneș absent de la servici ne este prezentat drept soluție pentru viitorul unei țări și așa afectate de nemuncă și neseriozitate, cînd Iliescu are tupeul să  iasă iar pe posturi și să ni se prezinte drept patriarh politic, cînd alde PDL-iști traseiști  … cînd.

Ce vă spuneam? Nu-i cred pe niciunul și mă simt ca atunci cînd a trebuit să optăm între Vadim și Iliescu.

Vă amintiți? Băi, Adriane, ce vină are poporul ăsta de trebuie să aleagă între doi foști comuniști?

Traian Băsescu este pe făraș deja. Dacă cîștigă  referendumul, dacă se întoarce la Cotroceni, nu se întoarce decît să își dea ultimele suflări politice de la înălțimea tribunei de președinte. Atît. Nu mai are susținerea PDL-ului, iar PDL-ul ca partid se îndreaptă pe urmele PNȚCD-ului cu pași repezi. Își merită soarta și unii și alții.

Țara oricum este în degringoladă și marcată pentru mulți ani înainte de semnele pe care le-au pus și unii  și alții pe fruntea ei. Am pierdut și puținul respect pe care începusem să-l semănăm prin Europa. Ne-a trădat iar vîna poporului, din care s-au scurs și iliești și băsești și antonești și ponta.

Dacă cîștigă USL-ul acest referendum…. hmmm, pare ideea și scenariul cel mai bun… pentru că oricum se vor mînca între ei. Ciolanul este mult prea mare pentru oameni așa de mici precum Ponta și Antonescu. Acest aliaj între spălătură de vase și resturi uleioase se va rupe imediat ce vor trece de micile obstacole pe care mai trebuie să le îndepărteze.

Știți care este adevărul cel mai trist, dragi prieteni? Că acești oameni ne reprezintă… reprezintă majoritatea românilor. Nu-s căzuți din cer, nu-s din afara noastră, sînt curată emanație, vorba unui clasic în viață, tovarășul Ion Iliescu.

Să ne întoarcem privirile de la aceste trestii care ni se ofee3ră ca bastoane de sprijin și are ne vor străpunge mîinile, să ne întoarcem privirile spre toiagul și nuiaua care ne mîngîie și ne va mîngîia și după 29 iulie.

PPS. Tocmai am aflat că și Băsescu și Antonescu merg pe la Diaconescu. Mai bine mergeau la Vîntu. Cel puțin acela este mai spălat. Are saună și piscină.

Nu v-am spus că toți sînt la fel? Vorba cuiva, dacă Dumnezeu ar fi vrut să votăm, ne-ar fi dat și opțiuni.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

46 de răspunsuri la Cînd Dumnezeu judecă o națiune… îi dă conducătorii pe care îi merită

  1. Nedumerit zice:

    @ „dacă Dumnezeu ar fi vrut să votăm, ne-ar fi dat și opțiuni”
    Deci sa intelegem ca nu mergeti la vot sau ca in general nu are rost votul de la referendumul acesta?

    @ „să ne întoarcem privirile spre toiagul și nuiaua care ne mîngîie și ne va mîngîia și după 29 iulie.”
    Amin. Dar practic ce inseamna asta? Ce propuneti?

    Multumesc anticipat.

  2. marinelblaj zice:

    Aici e marele şi tristul adevăr spus în aceste zile: „Știți care este adevărul cel mai trist, dragi prieteni? Că acești oameni ne reprezintă… reprezintă majoritatea românilor. Nu-s căzuți din cer, nu-s din afara noastră, sînt curată emanație, vorba unui clasic în viață, tovarășul Ion Iliescu”
    Psalmul 121 ne spune: „Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul?” Dar am ajuns să privim spre munţi nu pentru a-L căuta pe Dumnezeu, ci doar admirând înălţimea munţilor! Şi asteptând un ajutor care nu poate veni decât dacă „Un vuiet se aude pe înălţimi: sunt plânsetele şi rugăminţile de iertare ale copiilor lui Israel; căci şi-au sucit calea şi au uitat pe Domnul Dumnezeul lor”!

  3. Alex zice:

    Adevărul cel atât de trist… Cumplit de trist…

  4. razvan zice:

    deci sa nu mergem la vot de referendum pentru demitere pentru ca nu avem cu cine vota?
    parca dupa referendum erau alegerile

  5. Marius zice:

    Sa inteleg ca doar acum ne-am dat seama? Totusi, noi ne-am lasat prostiti de ei, de multe ori cu placere. Fie la vot, fie stand acasa… Am totusi sentimentul ca Dumnezeu nu ne va lasa pentru ca imi place sa cred ca in tara asta este mai mult decat un Lot.

  6. Mihai Sorin zice:

    situatia tarii e trista
    tara e otravita de coruptie, imoralitate, pornografie, hotie, indiferenta
    si conform 2 cronici 2:13 cerul e inchis din cauza pacatelor poporului Domnului insa si solutia
    vindecarii tarii e tot in mana poporului Domnului
    inca se mai poate face ceva e nevoie de conceperea unui plan national pentru izbavirea tarii,
    e nevoie de unitatea bisericilor (macar cele dintr-un cult)in jurul acestui plan
    si e nevoie de o generatie de tineri crestini care sa se implice activ in administrarea tarii
    (la fel ca Daniel si prietenii sai) in politica mai exact pentru asta trebuie un plan de rugaciune special si de
    distrugerea multor prejudecati si mentalitati gresite
    Cred ca inca se mai poate vindeca tara daca se procedeaza in acest mod.

  7. Mihai Sorin zice:

    In conformitate cu afirmatiile Scripturii din 2Cronici 7:14 si anume:

    „Când voi închide cerul, şi nu va fi ploaie..dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara”

    Intelegem ca vindecarea si binecuvantarea tarii depinde exclusiv de atitudinea si faptele noastre raportate la Dumnezeu, Creatorul cerului al pamantului, al omului, al intreg universului.
    Ca atare, casa Dante ar putea fi folosita o data pe saptamana ca loc de rugaciune pentru politicieni cu frica si iubire de Dumnezeu, in felul acesta ne putem astepta la binecuvantarea Romaniei, la lucruri bune pentru tara venite din partea Dumnezeului vietii..

  8. Atat de trist,tot ce se intampla in tara noastra ,durere,haos,disperare,instabilitate,ura fara margini,imoralitate,minciuna,spaima,teroare,amenintari cu moartea,si as putea continua,dar inima-mi este epuizata de tristete,ochi-mi sunt plini de lacrimi,IL,intreb pe bunul DUMNEZEU,de ce ne este dat ca popor,si natie,sa trecem prin aceasta vale a plangerii,prin acest desert alsuferintei?Il meritam,ne meritam soarta? Cred ca da ne meritam tot ce ni se intampla,pentru ca ne-am indepartat de Dumnezeu,mintim cu nerusinare,Ipocrizia,fatarnicia,faptul ca facem compromisuri cu cel rau,cu impotrivitorul lui Dumnezeu,ca suntem gata sa calcam peste principii,ca suntem lasi,fricosi,demonstreaza fara putinta de tagada ,ca suntem,un neam,impartit,dezbinat,gata sa tradam principii si valori,de dragul interesului personal,nicidecum nu suntem gata sa ,traim in glorie,fiind dispusi sa luptam,pentru Binele cetatii,pentru ca ADEVARUL sa triumfe.Unde sunt acei LIDERi,care sa aiba CURAJUL,de a-si darui,toate abilitatile,darurile,capacitatile,spirituale,intelectuale,punandu-si viata ,in mana lui Dumnezeu,si spunand cu hotarare,in aceste circumstante,de grea incercare pentru tara:”Iata-ma,Doamne ,sunt gata sa ascult,sa fac,sa lupt,sa mor…..Ne complacem in confort,asteptam sa se intample ceva miraculos,dar…fara ca noi sa ne implicam,ne temem,lasam totul in voia si grija DOMNULUI,dar,uitam,ca adevarata ,autentica viata de credinta,inseamna IMPLICARE,totala,DARUIRE,JERTFA,ACTIUNE,intelegand ca NEPASAREA noastra,INDIFERENTA noastra ,naste VIOLENTA,URA,MONSTRI,DICTATORI.De ce ne lamentam,de ce facem etichetari,aratandu-ne,blazarea ,scarba,(iertati-mi)expresia,judecandu-i pe ei acesti politicieni care ne conduc,si nu vedem ,suntem orbi,ca in tara asta exista romani vrednici de increderea noastra ,capabili sa-si asume responsabilitati,sunt oameni de cultura,de mult bun simt ,cu dragoste de neam si tara ,de ce ii descurajam,si nu suntem alaturi de ei? Avem oameni verticali,cu principii si valori sanatoase,integri,care merita sa-i cunoastem ,sa-i sustinem,si noi societatea civila,avem o responsabilitate uriasa,implicarea noastra,in viata politica a tarii,este fundamentala,pentru ca statul de drept sa functioneze,pentru ca LEGEA sa fie respectata de orice om indiferent cine este si cum il cheama,nimeni,dar absolut nimeni nu este si nu trebuie sa fie mai presus de LEGE.Comunismul,ne-a afectat modul de gandire,ajungand sa spunem ,Lasa ca merge si asa, sau Cenu-i treaba mea,fiecare se descurca cum poate,si as putea continua ,cu un asemenea rationament,care ne-a adus aici,unde ne aflam.Si ne intrebam,acestia,sunt conducatorii,pe care ii meritam?da ,eu cred ca da,pentru ca pasivitatea,noastra indolenta noastra ,ne-a adus in prag de prapastie.La noi functioneaza extraordinar de bine dictonul:DEZBINA-I,si vei conduce asa cum vor o grupare infima,de indivizi,ale caror interese sunt mai presus de interesele natiunii.Pana cand ii vom mai tolera,pana cand ne vom teme de ei ?Ce ne-a ramas?

  9. Pingback: R.O.E. » Marius Cruceru: Vorba cuiva, dacă Dumnezeu ar fi vrut să votăm, ne-ar fi dat și opțiuni

  10. elisa zice:

    Marius,
    drept ai spus, ne rugam,
    a mai ingaduit Domnul si seceta asta;
    Domnul cu mila, cit despre poporul acesta 2 cronici 7-14.

  11. octi zice:

    Analiza mi se pare corecta. Cind spuneti ca acesti oameni ne reprezinta. Asa este. Este vorba de calitatile personale generalizate ale „romanului”. Am auzit de multe ori scuze pentru situatiile deplorabile ale unor tari din America Latina, Mexic, Romania, Grecia etc -” Sintem exploatati de USA, conducatorii sint corupti, fura si inseala, nu avem o constitutie corecta etc”…Aiureli, prostii.
    Este calitatea oamenilor din fiecare tara. Cred ca Patapievici a descris cel mai bine „calitatatile” romanilor per ansamblu. Asa ca sa nu ne lamentam. Daca ma gindesc bine calitatile de oameni a lui Basescu, Boc, Ungureanu sint mult peste calitatea „romanului generic”. Cred ca „romanul generic” este reprezentat cel mai bine de Ponta-Antonescu-Iliescu. Parere personala bineinteles.

    • marinelblaj zice:

      Fără să te contrazic, Octi, cu privirea la tripleta amintită, dă-mi voie să îţi amintesc cât de mult este Ungureanu peste calitatea „românului generic” în condiţiile în care în 2007, chiar înainte de plecarea din funcţia de ministru de externe spre funcţia de reprezentant al României la Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană din Viena îşi dubla sau tripla (nu-mi mai amintesc exact) printr-un proiect de OUG salariul pe care urma să îl ia pe acel post. Chiar că peste „românul generic”! Aşa că, dă-mi voie să rămân la părerea mea că „toţi o apă şi-un pământ”! 😉

      • marinelblaj zice:

        Şi ar mai fi un lucru pe care l-aş aminti în susţinerea afirmaţiei din final. Un articol Reuters din februarie a.c., când cădea guvernul Boc (de fapt, era lăsat, chiar „ajutat” să cadă din interior): http://www.reuters.com/article/2012/02/20/us-romania-politics-idUSTRE81J0R120120220

        • octi zice:

          Marinelblaj, eu nu am spus ca Ungureanu sau Basescu ar fi oamenii perfecti. Ci ca ei ii depasesc mult in calitati pe „romanul generic”. Caltatile „romanului generic’, si anume calitatea Ponta-Antonescu-Iliescu adica mincinos-puturos-oportunist (etc.. lista e deschisa) nu sint asa de greu de „batut”. Dar de aici si pina la ai baga pe toti in aceiasi oala, sa avem pardon. In cazul romanilor ramin la parerea mea despre calitatea noastra ca si popor, cu exceptii de oameni onesti si muncitori care de fapt intaresc regula. Spre deosebire de germani care in general sint onesti si muncitori cu exceptii de lichele si oportunisti (Schroeder, Joschka Fischer etc)

          • marinelblaj zice:

            Octi, judecata ta apelează la extreme. De la „mult peste calităţile românului generic” până la „oameni perfecţi” este, totuşi, o distanţă. Nimeni nu se îndoieşte de „calitatea” tripletei, dar faptul că personajele situate în „tabăra cealaltă” nu ajung la „performanţele” celorlalţi nu îi califică. Mai puţin păcătos nu înseamnă neprihănit, dacă e să apelăm la… extreme. Nu vor exista mai multe iaduri, ci unul singur. Ca un fel de „aceEaşi oală”! Ştii, sunt multe unghiuri în care poţi să cazi, dar unul singur în care poţi să stai drept! Spunea un păstor că există grade de păcat şi există grade de iertare. Dar vina e întotdeauna absolută! Să avem pardon… vorba ta… 😉

            • Septi zice:

              E adevarat Marine Blaj ca „mai puţin păcătos nu înseamnă neprihănit”, dar atunci hai sa judecam pana la capat: unde este romanul neprihanit, unde este crestinul neprihanit? care este romanul, ortodox sau ce-o fi el care sa poata face un pas inainte si sa spuna „eu sunt neprihanit”, adica fara nici o prihana?
              Pai daca e, asa cum te exprimi, ca toti suntem „in aceeasi oala”, adica prihaniti, si daca conducatorii tarii sunt si ei „in aceeasi oala”, atunci vorba lui Plesu: „de ce sa schimbam un berbec cu doua gaste”? Numai ca sa prapadim 29 de miliarde de lei? Si ca sa facem mare zavistie in tara? Cine a inceput toata nebuneala asta? Oare nu gastele acelea gurese?

              • marinelblaj zice:

                Interesant cum nu bagă nimeni de seamă cuvântul „extreme” din două (!) comentarii! Dacă „judecăm până la capăt” ieşind din sfera discuţiei şi a subiectului ei, atunci hai să nu mai facem nimic şi să privim doar cum va ajunge drobul de sare să zdrobească pruncul! Expresiile se folosesc în contextul în care sunt puse, Septi. Când am spus de „aceeaşi oală” m-am referit la o categorie anume. A-i pune pe toţi românii în „aceeaşi oală” cu politicienii mi se pare că iarăşi e o extremă (ce-i drept, numai bună pentru a descuraja orice atitudine civică faţă de aceştia). Eu nu vreau să te conving pe tine că Pontanescu e mai bun sau mai rău decât Băsescu, iar a pune întrebarea „cine a început” îmi aduce aminte de copilăria în care speram să încasez o pedeapsă mai mică spunând că fraţii mei au început prostia pe care o făcusem împreună! 😀
                Eu mi-am expus un punct de vedere cât se poate de nepartinic când am afirmat că e o perioadă de timp în care putem face puţină curăţenie generală în politica românească:
                http://cetateadepiatra.wordpress.com/2012/07/24/da-de-ce/
                Eu n-aş plânge după 29 de miliarde prăpădite dacă acesta e preţul curăţeniei, măcar în prima parte, fiindcă partea a doua a curăţeniei era oricum planificată în calendarul legal.

            • 2nan zice:

              Dragă Marinel

              fără să intervin în chestiunea de fond a discuţiei voastre, fac o remarcă punctuală pe marginea afirmaţiei că există diferite „grade de a păcătui” şi „grade de a ierta”. Într-adevăr, vina este întotdeauna absolută, în sensul că, puţin sau mult, uşor sau grav, se încalcă voia lui Dumnezeu. În această privinţă toate „gradele de păcat” converg şi sunt sunt egale. O nelegiuire e o nelegiuire. Că e mică sau că-i mare, tot nelegiuire e. De aceea ne şi mustră conştiinţa de fiecare dată. Dar să credem că ar fi „grade de iertare” diferite ar fi să păcătuim logic împotriva tocmai acestei afirmaţii: vina e absolută. Atunci şi iertarea e absolută.

              Sau poate că vina nu e chiar absolută?
              Ia să vedem ce zice Isus: „Cui i s-a iertat mult, iubeşte mult, dar cui i s-a iertat puţin, iubeşte puţin”. Mă întreb: vina ambilor e absolută. Gradul în care au păcătuit e diferit. Iertarea acordată fiecăruia a fost diferită? Li s-a iertat fiecăruia vina absolută? Dacă da, atunci li s-a iertat absolut. Sau li s-a iertat pe măsura (sau după gradul, ca să păstrăm terminologia) în care au păcătuit? Pare că Isus tocmai asta sugerează: un păcat mic, o vină mică, necesită o iertare pe măsură; în vreme ce un păcat mai mare, o vină mai mare, necesită o iertare mare.

              Am putea specula la nesfârşit dacă nu am avea la îndemână legea lui Moise. Sistemul de jertfe de la Templu nu bagă toate vinovăţiile într-o oală, chiar dacă principiul general rămâne: vărsarea de sânge.
              Deci să ne decidem:
              – ori vina e absolut, nu contează cât de mic şi cât de mare e păcatul, şi atunci şi iertarea trebuie să fie absolută, deci nu mai putem discuta despre „grade de iertare”
              – ori iertarea e pe măsura gravităţii păcatului şi atunci nu avem bază să putem vorbi de o „vinovăţie absolută”

              Reflectam şi eu, aşa. Subiectul chiar e foarte interesant. Merită dezbătut.

              • marinelblaj zice:

                Vezi, Silvian, de ce precizam că afirmaţia a fost făcută de un păstor? Uite-aşa ne dau ei bătăi de cap cu câte o afirmaţie care trece neobservată pentru mulţi! 😀
                Dar, vorba ta, chiar că subiectul ar merita dezbătut. De ieri, de când am scris aceasta gândul nu-mi dă pace nici mie. Poate că am să încerc să-l abordez…
                Mă tem însă să nu eşuăm în… absolut! Henri Bergson spunea parcă: „An absolute can only be given in an intuition, while all the rest has to do with analysis”…

              • 2nan zice:

                E bun venit citatul. De acord cu Bergson şi, deci, şi cu tine 🙂

                Mai avem şi alte texte: „cine a ştiut voia stăpânului şi n-a făcut-o, va fi bătut cu multe lovituri, dar cine n-a ştiut-o va fi bătut cu puţine lovituri”. Circumstanţe atenuante. Vina e şi absolută – chiar şi neştiutorul e pedepsit, dar şi bine măsurată: pedeapsa e mai mică – „puţine lovituri”.

                Sau pilda talanţilor. Celui care şi-a ascuns talantul în pământ şi l-a returnat frumuşel stăpânului, nu-i reproşează, scandalizat, cu orgoliul rănit: „Mă neruşinatule! Aşa vorbeşti tu despre mine, că eu secer de unde n-am semănat şi treier de unde n-am arat?” Nu. Dimpotrivă. Ba chiar culmea! Îi acceptă punctul de vedere: „Dacă aşa m-ai considerat – un stăpân nedrept – trebuia să procedezi aşa şi aşa” (să dai banii la zarafi şi să-mi dai înapoi cu dobândă ce-i al meu). Asta mă face atent că stăpânul nu e nici orgolios, nici absurd, dar că rămâne drept. Cumpăneşte cu dreptate. Şi nu face mare caz dacă i se dau înapoi 5 sau 2 talanţi, ori dacă un spic rodeşte 30, altul 60 şi altul 100.

                Foarte interesantă dinamica asta, nu? Parcă nu ne mai vine să o încutiem la repezeală şi să o expediem frumos ambalată într-un sistem teologic simplist. Nu doar că mă încântă şi mă uimeşte, dar îmi şi impune respect. Parcă-mi vine să zic: „vezi, Silviane, mai bine dă-ţi tu peste nas, înainte de primi un borbârnac de mai de Sus”. Şi uneori chiar îmi iese, chiar îmi zic.

  12. Andu zice:

    Domnule M., de ce va creteti atat de atoatestiutor incat sa pretindeti ca Dumnezeu nu ar vrea sa votam? La urma urmei de ce ar fi impotriva votului? El este pentru liberul arbitru. Articolul D-voastra mi se pare un fel de incercare esuata de manipulare!! Daca sunteti de parere ca votul la referendum este „degeaba”, aveti curajul sa o spuneti pe sleau, nu va ascundeti in spatele unor replici atat de infantile ca cea de mai sus!!

    • Cristi zice:

      Dumnezeu este Suveran, El decide ce conducatori meritam si El face sa-i avem pe acei conducatori. Poti vota linistit(a), planul Lui este cel care se va indeplini. La asta se refera replica aia. Incearca sa citesti (si) printre randuri.

    • 2nan zice:

      D-le Andu

      aveţi perfectă dreptate când spuneţi despre Dumnezeu că „El este pentru liberul arbitru”. Dar liber arbitru, în situaţia nostră, înseamnă deopotrivă libertatea de a alege între a merge şi a nu merge la vot. Iar dacă alegem să mergem, liberul arbitru înseamnă libertarea de a alege între a pune ştiampila pe „da” sau pe „nu”.

      Aşa cum Dvs. aveţi libertatea – lăsată de Dumnezeu – de a alege între aceste variante, aşa o are şi oricine altcineva.
      Cum anume ne-o exercităm, are importanţă numai în ce priveşte consecvenţa actului faţă de conştiinţa fiecăruia. De când trebuie să ne urâm şi să ne scuipăm dacă se întâmplă să alegem diferit? Nu ziceaţi că suntem liberi, toţi? Şi suntem.

      Că vom alege bine sau nu, rămâne de văzut. După cum rămâne de văzut cum definim binele acela. Se pare că reacţia internaţională a avut un cuvânt de spus în această privinţă, fie că ne place, fie că nu.

  13. Anca zice:

    Deci in perceptia dumneavoastra Dumnezeu a fost 100% sa mergem la vot cand a fost vorba sa fie ales Basescu presedinte, dar cand e vorba sa mearga lumea acum la vot, dupa ce a demonstrat cate ceva in cei 8 ani de zile in care a fost in functie, Dumnezeu nu ar prea fi de acord? Ce fel de teorie mai este si asta? Pe bune!! Cred ca predicile despre Dumnezeu si referndum sunt, sau ar trebui sa fie spuse separat…

  14. Pingback: Texte incomode – Isaia 24 sau Predică despre Referendum | Marius Cruceru

  15. pytt72 zice:

    Pe vremea asta caniculară, și eu îl susțin pe Băsescu … să ajungă la răcoare ! Dar tu ?

  16. pytt72 zice:

    Vreau o Românie fără ciuma portocalie !

  17. pytt72 zice:

    O echipă de fotbal pierde la masa verde cu 3-0 pentru neprezentare, dar acești PDL-iști în frunte cu Taian Băsescu au nesimțirea să spună că ei câștigă prin neprezentere. Total imoral și ilogic. De aceea trebuie să mergem la Referendum ! Nu vedeți că se folosc de aceeași tactică pe care au adoptat-o și la moțiunile de cenzură, i-au legat pe parlamentarii puterii (din perioada aceea) de scaune. Așa înțeleg unii libertatea de a vota, pentru care în 1989 au murit mulți români. România TREZEȘTE-TE !!!

  18. pytt72 zice:

    Anunț ce se aude din garniturile de metrou:
    În atenția d-lui Traian Băsescu, urmează stația Rahova cu patul pe centru-dreapta !!!

  19. abelclopotel zice:

    Frate Marius, cred ca Dumnezeu ti-a dat o alta misiune si anume aceea de a echipa oameni pentru a-l sluji pe Dumnezeu si nu pe Basescu sau…(cum de stiti asa de multe daca nu mai aveti televizor? Sau pate de aia…) Nu credeti ca liderii crestini ar trebui sa-si vada de misiunea lor divina si sa lase oamenii sa decida singuri in ce priveste politica? Vreti sa intrati in politica? Sunteti dispus sa mintiti la fel ca toti politicienii doar pentru un salariu de deputat? Haideti sa ne intoarcem la cele 4 puncte din predica de la Roma.

    • Lidie L zice:

      @ abelclopotel, cred ca fratele Marius este mai credibil decit dvs si s-ar putea sa fie luminat de Dumnezeu in privinta referendumului. Asa ca ar fi bine sa punem in balanta cine ar trebui ascultat, unul ca pytt72 si altii ca el, sau autorul acestui blog?

      • abelclopotel zice:

        @Lidie L, De ce crezi ca Fratele Marius este mai credibil decat mine? Ce lumina poate avea un om intr.o asemenea situatie? De ce eu sau tu nu putem fi la fel de luminati? De ce trebuie sa ascultam de un om si nu de Dumnezeu? De ce nu putem avea o relatie sincera si personala cu Dumnezeu pentru a primi lumuna si calauzire de la El? De ce?

        • Lidie L zice:

          Pentru mine, fratele Marius este mai credibil pentruca am citit mult din cea ce a scris aici pe blog si am putut singura sa-mi fac o imagine despre el, fara sa-l cunosc sau sa ma influenteze cineva. Apoi un om care sta aprope de Dumnezeu poate sa fie luminat chiar si in aceasta situatie, iar binele sau raul in tara depinde mult de cine este la conducerea ei. In alta ordine de idei, n-am spus ca eu n-as putea fi luminata la fel de bine, sau ca eu nu ascult mai intii de Dumnezeu. De unde sti ca nu as avea o relatie chiar sincera cu Dumnezeu? Ce am putea face amindoi… sa ne verificam in lumina Evangheliei, dar sincer asa cum ai spus, si eu sint sigura ca Dumnezeu nu ne va lasa sa alegem gresit in nici o situatie. Doresc din toata inima ca Dumnezeu sa mai aiba mila de Romania, dar daca sint multi cei ce sustin evenimentele de acum ma indoiesc ca va fi bine.

    • gh80iulian zice:

      articolul e interesant dar sufera de o hiba grava:e unidirectinal,priveste lucrurile dintr-o singura perspectiva,intr-o unica lumina.daca nu esti orb,f.slab dotat intelectual,sau direct complice,vezi imediat ca toata sarada dreapta-stinga e doar o fatada.in masonerie dreapta si stinga nu sunt 2 directii,sunt doar 2 cai spre aceleasi scopuri;iar apropo de „skull§boness”,cine e in romania marele prieten al „licuriciului”,si nu era bush(membru marcant „322”)mare prieten al lui base,nu „ne-a daruit”el intrarea in nato si contracte cu bechtel?si unde a facut „dreptul”base o vizita privata cu putin inainte de a fi reales ,in 2008 ,cind parea ca nu mai are sanse ?-la roma ,unde pe linga „binecuvintarea” pontifului a primito si pe cea a maltezilor,alti reprezentanti marcanti ai „fratiei intunericului”.romani mergeti si votati!atit.cu cine nu conteaza-toti is marionete,ale caror sfori sunt trase de papusari diversi,aparent in conflict,dar cu totii servi ale aceluaiasi „lord”…

  20. Ionel zice:

    Marea majoritate care participa la referendumul de azi o fac orbiti de ura ptr Basescu.
    Exceptie facand oportunistii,cei care au de castigat politic si financiar de pe urma
    suspendarii lui Basescu si cei foarte naivi care cred cu adevarat ca fara Basescu vor avea
    liniste, salarii mai mari si o „tara curata” conform unui slogan USL. Tragedia este ca cei
    care merg azi la referendum se pot asemana cu un sahist slab care nu vede decat o mutare
    inainte. Si sunt multi, foarte multi, si asta ma duce cu gandul la o celebra afirmatie a
    raposatului Silviu Brucan. Nu stiu cati din cei care merg la referendum s-au intrebat cu
    adevarat cine sunt cei care fac campanie ptr inlaturarea lui Basescu, ce interese au, cu ce
    se ocupa ei, care este trecutul lor, cine sunt cei din spatele lor, ce au ei de castigat, si
    care sunt consecintele rezultatului actiunii lor. Am ajuns azi la 20 de ani dupa primele
    alegeri libere mai iresponsabili ca in 1992, cand am ales in fruntea tarii un ateu in
    defavoarea a doi crestini, si un comunist in defavoarea a doi anticomunisti. Daca pentru
    alegerea lor din 1992 unii au o scuza de genul ca au fost manipulati, mintiti, orbiti etc.,
    astazi dupa atata libertate, si atata informatie, internet, acces la presa straina
    independenta de situatia din Romania, de informatiile care le au despre cei care doresc
    rasturnare lui Basescu etc., nu mai vad ce scuza vor avea atunci cand toate institutiile
    statului vor fi controlate de o alianta de interese meschine si otravitoare viitorului
    Romaniei. Norocul nostru ca nu traim 1000 de ani. Ne-a limitat Bunul Dumnezeu zilele ca sa
    nu suferim prea mult din pricina acestor nelegiuri si nedreptati comise de cei care ne
    conduc cu „aportul patriotic” a multor semeni de ai nostri.

  21. elisa zice:

    Nu avem un Parlament credibil;
    avem multi traseisti;
    cum se poate guverna o tara, condusa de un parlament ca al nostru?
    Avem o Constitutie facuta pentru interesele lor.

  22. radu zice:

    Va rog,nu uitati sloganu „Sînt mîndru ca sunt român“…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.