GATA! au început….! YO-LA, YO-KU, YO-IN

Gata! Au început! Este sezonul și nu se vor opri pînă la 1 septembrie, ba chiar mai mult.

Aproape toți o vor face! Ispita este prea mare! Dușmanul pîndește? Să vadă și să ciudească…. Prieteni trebuie să fie invidioși!

Unii ezită, dar pînă la urmă tot strecoară una … două, așa ca să „moare de ciudă bîrfelnicii”.

Pozele din concediu. Despre asta este vorba.

sursa blog.cadouriperfecte.ro

De la mare, de la munte, poze de tipul YO-LA (vorba lui Voicu Bojan, io-la madrid, io-la turnu aifăl, io la mamaia) și YO-KU (io cu ursu, io cu Antonescu, io cu Băsescu, io cu papion) și urmează YO-IN. Io în pielea goală, io în piscină, io în postură de stupid.

E plin facebook-ul de ele. Mentalițății acesteia de manelist, acestei forme de striptis, spre surprinderea mea, nu-i rezistă nici oameni educați, intelectuali cu pretenții, pastori, conducători spirituali. Sînt năucit să văd cum un cunoscut om de litere caută să ne arate pas cu pas cum și pe unde a fost ca să nu-i mai plîngem de milă că intelectualii e săraci. E aproape pandemic. Jalnic!

Trebuie să ne informeze toți ce-au mîncat, unde și-au întins membrele, pe ce-au cheltuit banii, cum a fost în nu știu ce beci, pe nu știu ce pisc, ce aer, ce miros, ce temperaturi, camere anoste de hotel, monumente pe care oricum le găsim pe google. Totul! Inclusiv dacă au avut all inclusive ori nu. Adică dacă le-a dat periuță de la hotel sau nu!  Grețos! Mizerabil! Cu totul amendabil …. dar nu după Biblie, nu, nu vă aruncați acolo,  după Codul Bunelor Maniere!

Ce este asta în traducere liberă? Că sîntem creștini sau nu, rămîne o boală spirituală pentru creștini, se cheamă lăudăroșenia vieții, iarpentru liber cugetători este lipsă de discreție sau o formă de exhibiționism. Adică prost gust și într-un caz și în altul.

În aceste zile dau unfriend-uri gîrlă. Iată un criteriu de păstrarea fie și a prieteniilor feisbucești, bunul gust și discreția.

Fraților, nu mă interesează ce-ați făcut în concediu! Păstrați pentru voi! Promit să păstrez pentru mine! Dacă nu aveți gînduri în cap, nu trebuie să aratați trupuri. Dacă imaginația nu vă călătorește, nu trebuie să postați imagini din călătorii.

Și ultimul lucru: nu-i voi înțelege niciodată pe soții care își expun soțiile dezbrăcate în costume de baie, la minijupuri, în pijamale … .

Nu încercați să îmi explicați ce este în capul lor. Bănuiesc! Goliciune! Liber, bate vîntul! Ba nu, au o ață care trece dintr-0 parte în alta ca să le țină urechile lipite de cap… ca să iasă bine în … poză!

Apostolul zice… pofta cărnii, pofta ochilor și lăudăroșenia vieții.

ὅτι πᾶν τὸ ἐν τῷ κόσμῳ, ἡ ἐπιθυμία τῆς σαρκὸς καὶ ἡ ἐπιθυμία τῶν ὀφθαλμῶν καὶ ἡ ἀλαζονεία τοῦ βίου, οὐκ ἔστιν ἐκ τοῦ πατρὸς ἀλλ’ ἐκ τοῦ κόσμου ἐστίν.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale, Perplexităţi, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la GATA! au început….! YO-LA, YO-KU, YO-IN

  1. cristi hercut zice:

    laudarosenia vietii, patologie curata la romani. Foarte bune observatii.

  2. cs277 zice:

    LOL … frate Marius, nu am ris asa de bine de mult … va multumesc pentru acest articol care exprima asa de bine gindurile multora

  3. dorin zice:

    „Și ultimul lucru: nu-i voi înțelege niciodată pe soții care își expun soțiile dezbrăcate în costume de baie, la minijupuri, în pijamale … .”
    intr-o postare de anul trecut , „cineva” scria ca- parafrazez-nu are nici o problema cu mersul la mare, ba chiar ca, foarte probabil , in anul viitor va merge el insusi cu sotia la mare.
    Acuma, daca unu merge la mare si isi expune sotia goala (sau semi) in fata altora, in mod real, asta cu expusu pe facebook mi se pare apa de „ploua”:)

    • perseus zice:

      Sunt doua situatii diferite: mersul la mare si postarea pe facebook.
      Mersul la mare este natural si normal cu tot cu sotie goala sau semi.
      Postarea pe facebook arata ca o taraba unde iti expui marfa.

      • dorin zice:

        da. asa-i (aproape) cum zici tu „postarea pe plaja arata ca o taraba unde iti expui „marfa”
        Nu stiu daca tu esti credincios ca sa intelegi lucrurile astea. Biblia spune ca noi suntem o priveliste pentru lume si ingeri iar in alta parte spune ca femeia sa poarte pana si pe cap , din pricina ingerilor, un semn al stapanirii ei. Ce-or fi zicand acestia cand vad „copiii Domnului” cu atata nerusinare pe malul marii?

        • eLioR. zice:

          dar copiii Domnului n-au voie sa faca baie in mare, ocean, etc si plaja? sau sa faca imbracati?

          • repussuper zice:

            de elior, ce vina sa avem noi ca Adam si Eva au mancat din pomul cunostintei binelui si raului? Ce vrei sa ne dovedesti prin ce scrii? Ca s-a resetat creierul in vremea noastra si am devenit ca prima pereche inainte de a manca din pom? Daca inca mai purtam consecinta pacatului hai sa ne purtam ca atare. Sper sa nu mai dam dracului prilejul de ispita din nou.

        • perseus zice:

          Acum presupun ca nu-i cineva casatorit cu vreo extraterestra pentru ca toti barbatii sa fie ispititi la vreun viol ceva. Altfel o femeie se pofteste la fel de bine si imbracata.
          Biblia spune multe lucruri printre care: „Barbatilor iubiti-va nevestele”. Amu nu stiu cum isi iubesc altii nevestele, insa eu inteleg ca nu-i un magar pe care pun stapanire ci un partener de viata.

          • dorin zice:

            „Altfel o femeie se pofteste la fel de bine si imbracata.”- fals. daca ar fi asa, lumea nu s-ar mai imbraca(desbraca) sumar pana si iarna.
            Femeia si omul sunt stapani unul pe celalalt sau cel putin asa ar trebui sa fie (daca nu s-au indobitocit cu teoria veacului asta). Biblia spune ca femeia este stapana pe trupul barbatului si invers, barbatul este stapan pe trupul nevestei lui. Deci isi apartin totalmente unul alteia, ei nu sunt pentru toata lumea nici macar de expus la soare la gramada. Uite ce zice Apocalipsa 16.15 „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!”

            • perseus zice:

              Da, pot sa ma uit la o femeie frumoasa fara sa imi fac planuri cum sa o cuceresc. Doar daca m-am indobitocit nu pot sa imi tin in frau instinctele. Iar daca sotia mea are grija de mine cu siguranta nu voi avea hormoni nesatisfacuti.

      • Marius David zice:

        da, şi la ce nu-i de vînzare nu faci reclamă,
        sau este?

        • perseus zice:

          De acord! Exista niste tendinte cel putin penibile de a-ti arata sanii sau alte forme pe diverse site-uri de socializare.
          Insa nu putem deveni ingusti la minte si sa nu putem merge la mare pentru ca imi arat rusinea… Sa fim seriosi totusi.

  4. marinelblaj zice:

    Am râs cu poftă! Apoi m-am întrebat: ” YO-LA ce categorie mă încadrez? Că YO-KU fotografiatul nu prea mă omor. Aşa că YO-IN general nu mă simt foarte vinovat”! 😀

  5. Dyo zice:

    Se cam amesteca multe aici. Am putea foarte bine sa nu facem nici un fel de share (nici din vacante, nici de la evenimente personale sau de biserica, nici de la bune, nici de la rele) dar nu cred ca asta este ideea.
    E o chestiune de discernamant (fara prost gust si obscenitati), nu de abstineta de la publicarea unor fotografii. Iar a putea sa te bucuri pentru ca un prieten a ajuns sa viziteze un beci sau sa urce pe culmea unui deal este pana la urma o chestiune ce tine de caracterul privitorului. Care este … sau nu prea intre noi.
    Eu unul voi continua sa pun la dispozitia celor interesati poze de prin locurile prin care am trecut; unora le-au fost de folos, asa cum si mie mi-au fost de folos observarea experientelor de vacanta ale altora.
    Nu va intereseaza? Schimbati canalul …
    Va este ochiul rau? Exista solutii si pentru problema asta …

    • Camix zice:

      Cred că mă potrivesc cu unghiul aista de vedere.

    • Camix zice:

      Nu tătă lumea poate vizita orice. Iar dacă poți, nu știu dacă apuci. Dar ar fi fain să apuci să vezi multe dintre ele măcar în poze. Și numai pentru frumusețea altor locuri, altor oameni, peisaje, civilizații. Ce bucurie că mai sunt și alții pe lumea asta, diferiți de noi!

      Și nu cred mitul acela că privitul în poze te satură de văzutul față în față (asta la capitolul ”dacă poți”). Asta mai degrabă ar ține de om decât de poze.

    • Camix zice:

      Încă o chestiune: nu e nevoie să primești toate share-urile tuturora: facebook-ul (că doar numai de el e vorba) are un butonel la fiecare notificare din partea unui friend care publică ceva; cu acel butonel se poate regla primirea sau neprimirea de noutăți din partea lor. Se află în dreptul numelui prietenului pe ”wall”, în dreapta. Acolo există opțiunea ”unsubscribe”. Care e diferită de butonelul ”unfriend”: unsubscribe va însemna că nu vei mai primi pozele nedorite atunci când el dă share, dar rămâne în lista ta de prieteni. (la cerere, share-ui o poză cu explicațiunea! 🙂 )

    • Marius David zice:

      Draga Dyo,
      nu contest si nu amendez pozele care într-adevar ne duc în locuri interesante,
      apreciez acele poze si char am vizitat locuri care mi=au fost aratate de prieteni,
      consider un act de generozitate sa imparti locuri de vazut, locuri care merita, aratari nestiute cu altii,
      stii bine incotro bat, la genul acela de atitutine… bă, vedeţi, na c-o făcui şi p-asta, fusăi şi eu la ETC.
      am bani, bre!
      Am stat lîngă masa lu Pleşu şi mi-am făcut poză cu cîinele lui, deranjîndu-l fără sfială.
      Sau… uite ce nevastă mi-a dat Mnezău, a fost miss comună de mititică…
      Amendez manelizarea confraţilor de credinţă, piţipongeala şi atitudinea de coco.
      Cam asta-i.

      Da, aşa cum ai intuit, sînt mai multe chestiuni în care bat.
      Nu este rău să ne facem fotografii peste tot… deşi cei de la Vatican aproape se milogeau de turişti să nu mai facă poze în anumite locuri, mai ales cu bliţ, dar toată lumea se poza cu Sfîntu Petru ca să arate pe facebook… încăpăţînarea asta exhibiţionistă, lipsa de inhibiţie în orice context, pietrificarea în imagine a oricărui colţ de lume cu doriţa de a-l arăta lumii LÎNGĂ un SINE IMENS.

      Cheia se află chiar în titlul postării YO, YO, YO, ADICĂ EU, EU, EU….. şi restul lumii….
      Eul gonflat este de dezumflat prin postarea mea şi arătarea lumii admirabile aşa cum este ea.

      Ce părere ai de coco care şi-a făcut poză cu tragedia din Bulgaria în spate şi a pus-o apoi pe facebook?

      ei.. YO şi bomba!

      • Tocmai din astfel de motive mi-am închis contul de facebook. Mi se pare o mizerie. Era mai mișto dacă era precum twitter, fără atâtea ”expoziții” și ”marfă alterată”. Facebook nu e altceva decât o variantă mai ”trendy” la hi5, restul e cancan …

  6. Sebastian zice:

    Reteaua de socializare facebook este cel mai bun loc unde poti sa gasesti ceea ce fratele Cruceru a prezentat mai sus .

  7. naomi zice:

    ;)) Am ras cu lacrimi.
    Nu-mi vine sa cred ca ati mai adus in discutie acest subiect fierbinte si sacaitor.
    S-a stricat lumea rau de tot fratilor si va compatimesc ca trebuie sa indurati privelistea costumului adamic. :)))
    Sa nu uitam cum a ajuns David sa pacatuiasca si a cui a fost vina. A amandoura???

  8. Daniela zice:

    :)) :)) supeer postarea, aud si accentul si tonul cuvintelor:)) :)).
    Multam de portia de ras:)). Imi place sa fac plaja, dar sigur nu imi trimit pozele de la plaja in lumea larga. Dar poate am niste complexe:-O?
    Exhibitionismul si lipsa de pudoare sunt intr-adevar deranjante, la fel ca laudarosenia.

  9. nistor zice:

    Amuzant si adevarat. Din fericire facebuck-ul are unsubscribe la poze.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.