De ce nu este bună biblia de la Adevărul?

Am spus că îl înţeleg pe preafericit, dacă privesc din perspectivă pastorală, deşi un pic de biblie la ignoranţa semnalată AICI nu ar strica, nici măcar un pic de prozelitism.Vezi şi comentariile.

În discuţii s-a stîrnit disputa în jurul a două chestiuni mai vechi: bibliile neoprotestante nu sînt bune pentru că nu au cruce pe ele (între timp unele edituri au pus şi cruce), nu sînt binecuvîntate de Patriarhie şi mai ales în toate aceste biblii este scris Isus cu un singur i, ceea ce ar înseamna, după capul unora, dar nu după capul grecilor, „măgar”, pe cînd adevăratul nume al lui Isus ar fi Iisus, nici mai mult nici mai puţin de-un i. Am tranşat problema AICI.

sursa foto Realitatea.

Acum mai trebuie semnalat un aspect. Distribuirea bibliilor prin ziarul Adevărul scade dramatic veniturile tuturor acelora care vor fi dorit să vîndă Biblia „corectă”, de obicei magazinele care îşi dau zeciuiala la Catedrala Dezbinării Neamului. Am evitat acest aspect în prima mea postare, aspectul „afacerii” cu Biblii, nu voi insista nici de această dată, dar nu pot să nu sesizez superficialitatea unor asemenea mişcări: nu cumpăraţi candele de la cutare şi cutare, că numai cutare şi cutare candelă este bună şi binecuvîntată de Patriarhie.  Dacă putem discuta „corectitudinea” teologică a unei traduceri, nu pot înţelege în ce fel o biată lumînare poate fi incorectă din punct de vedere canonic.

Să ne luminăm!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, intrebările lui Naum, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la De ce nu este bună biblia de la Adevărul?

 1. Claudiu Lupu zice:

  Motivele demersurilor de acest fel? 🙂 Indiferent de argumentatia „mestesugit alcatuita” si folosita si intr-un caz si in celalalt, ele sunt legate intr-un mod atat de evident de „scaparile” financiare pe care le inregistreaza institutia BOR prin pierderea monopolului asupra vanzarilor de „lucruri sfinte”, incat orice discutie pe acest subiect devine de-a dreptul hilara. Dar, ma rog, se mai poate discuta…

 2. Gand zice:

  „Distribuirea bibliilor prin ziarul Adevărul scade dramatic veniturile tuturor acelora care vor fi dorit să vîndă Biblia “corectă””, Poate suna ciudat dar in ziua de azi stiu oameni care nu-si permit sa cumpere o astfel de biblie . (eu consider ca Biblia trebuie sa aiba un pret accesibil tuturor pentru ca este Cuvantul dadator de viata(da, mai sunt si dintr-acelea foarte sofisicate ptr cei doritori si care isi permit.) Stiu ca poate ar trebui sa renunte la altceva in favoarea a ceea ce este cu adevarat pretios, dar sunt sufelte care se pot bucura de ele. Si cred ca desi era gratuita, ziarul a fost cumparat cu adevarat de doritorii unei biblii. Sunt multi care o refuza si gratis. Eu tot nu pot sa cuprind, defapt sa accept in launtrul meu, impotrivirea pentru un lucuru care nu a fost facut intr-un scop rau si de asemenea ziditor. Mersul asta impotriva Scripturii, si ravna pentru traditii, lumanarele si altele. Asta-i ce aduce cu adevarat durere in suflet. „Poporul meu piere din lipsa de cunostinta.””si cum sa cunoasca daca n-au propovaduitor.?” Poate ceea ce spun va parea exagerat dar consider ca „Dumnezeu a ales lucrurile slabe ale lumii sa le face de rusine pe cele tari.” Sincer ma gandesc ca eu personal de mult n-am mai daruit o biblie si asta ma face sa ma simt vinovata….si oamenii astia care poate au putina relatie cu Dumnezeu, s-au gandit in Saptamana Patimilor sa daruiasca una. Pentru mine e un gest profund. „Fie de ochii lumii, fie din inima, Hristos e propovaduit.” si Pavel se bucura de aceasta.

 3. Gand zice:

  Legat de „Biserica mantuirii neamurilor” …..Domnul ne arata tot mai mult ca venirea Sa este aproape si norii cerului il vor cobora. Domnul sa ne tina sa nu ajungem la nici un compromis in ceea ce priveste aceasta cladire unde se doreste o „unire” intre culte. Dumnezeu Domnul va fi biruitorul sufletelor noastre

 4. Avadoru zice:

  Nu pierzi nici un prilej, prietene, de a te lega de noi (pentru ca-ti suntem dragi, stiu!). Crucerule, am facut si eu o Cruce si am randuit-o sa seada la poarta. Sper sa nu te legi si de Ea…. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=2101319827931&set=a.2101319467922.57447.1693510225&type=1&theater

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.