Vineri – Strada

Vineri. Vineri am ieşit în stradă. Numai seara. De ce? Aproape toţi cei 40 de participanţi au ţinut să postească. Unii, numai jumătate de zi.

Seara am ieşit în stradă şi am cîntat. Copiii, mai îndrăzneţi decît adulţii, s-au adunat şi unii au început să cînte împreună cu noi, alţii … să alerge.

Am citit din Evanghelia după Ioan 3:16, cel mai cunoscut verset din Scripturi.

Unul dintre tinerii care au participat la nişte lecţii biblice ţinute cu ani în urmă la Casa de Cultură şi-a adus aminte de acest verset şi l-a recitat împreună cu noi.

Ioan 3:16 ne vorbeşte despre dragostea lui Dumnezeu, dragostea care L-a determinat să Îşi dea Fiul spre moarte, dar în acelaşi timp conţine o cumplită ameninţare.

Nu se poate citi Ioan 3:16 fără a citi şi ultimele două capitole din Scripturi, Apocalipsa 21 şi 22. Asta am făcut, am citit ultimele două capitole din Biblie, cumplite şi fermecătoare în acelaşi timp. De aici aflăm că există Cetate cu lăuntru şi afară, dar există şi un afară, că există o Mireasă Luminată, dar există şi întuneric, există cîntec, dar şi scrîşnire de dinţi, există bucurie, dar şi plîns veşnic.

Cristi ne-a spus de ce crede. Adulţii au început să se apropie de boxele care preluau cuvintele.

Narcis ne-a spus de ce este important să citim Biblia toţi, de ce este importantă Biblia pentru noi, de ce “pocăiţii” se botează adulţi.

Am sfîrşit seara în noapte tîrziu discutînd cu cei care se adunaseră împrejur.

Cea mai mare supriză şi bucurie a serii mi-au oferit-o trei tineri şi o tînără atît de curioşi, interesaţi de cele spirituale, curaţi şi înfometaţi de Cuvînt. Mi-a răsărit nădejdea iarăşi în suflet. Nu este totuşi pierdută generaţia care ne urmează. Dacă sînt cîţiva zeci de tineri precum aceştia patru din Scorniceşti în toată ţărişoara asta, merită tot efortul pentru a-i aduce aproape de Cuvînt.

A fost vineri, a fost zi de post, merită să ne rugăm pentru această generaţie. Următoarea Vineri.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Fabrica de barbati, Oameni, Perplexităţi, Pt. studenţii mei, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

47 de răspunsuri la Vineri – Strada

 1. ACIDUZZU zice:

  „Dacă sînt cîţiva zeci de tineri precum aceştia patru din Scorniceşti în toată ţărişoara asta, merită tot efortul pentru a-i aduce aproape de Cuvînt.”
  Mare bucurie este in cer pentru UN SINGUR PACATOS care se pocaieste ! spune Cuvantul Sfant in Luca 15:10; iar in Iacov 5:20 se spune: „sa stiti ca cine intoarce pe un pacatos de la ratacirea caii lui, va mantui un suflet de la moarte si va acoperi o sumedenie de pacate !”
  Apoi se vede aici ROADA CELUI NEPRIHANIT: „Rodul celui neprihanit este un pom de viata, si cel intelept castiga suflete !” (Proverbe 11:30), adica, „…pe unii, smulgandu-i din foc!” (Iuda 23).

 2. viorelmihai zice:

  „…există bucurie, dar şi plîns veşnic”
  Este Dumnezeu sadic? Da, chiar asa: este Dumnezeu sadic? Ii face placere oare sa lase sufletele sa arda in Iad? Oare cum vine treaba asta cu chinurile vesnice ale iadului? Ma gandesc la un om care moare pe la 50 de ani, care a dus o viata “omeneasca”, nu a tocit usa de la biserica ci mai degraba pe cea a carciumii. Moare pe neasteptate si fireste, merge in Iad. Aici, este pus imediat la cazanele cu smoala, insa intrebarea care ma framanta pe mine este de ce nu are loc arderea instant, de ce trebuie sa il arda vesnic? Inteleg ca a fost un pacatos, ca merita sa mearga in iad dar de ce trebuie Dumnezeu cel iubitor sa il chinuie vesnic? OK, nu e Dumnezeu, acolo e pe mana celuilalt, dar Dumnezeu,”facatorul Cerului si al Pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute” deci si creator al Iadului oare nu are putere sa opreasca suferinta unui suflet?

  Deci, este Dumnezeu sadic? Se bucura sa priveasca vesnicia suferintei unui suflet amarat? De ce sa nu il arda in cateva clipe? Pana si omul este milos, omoara animalele la abator in cateva secunde, de ce Dumnezeu ar permite suferinta vesnica?

  • Gabriel Mirel zice:

   Pentru ca atunci viata de pe pamant le-ar aduce implinire acestor oameni.
   Deja sunt multi oameni care sunt multumiti in starea lor pacatoasa si isi zic in sinea lor: „imi traiesc viata si dupa, fie ce o fi.”
   Daca ar fi sa aiba loc aceasta „ardere instant”, atunci ei si-ar atinge scopul aici pe pamant. Si-ar trai viata, cu bune si cu rele, si ar fi multumiti cu atata tot (constienti de moarte).
   Dupa cum zice un citat tipic modei zilelor noastre „ia si distreaza-te, ca doar o viata ai”
   Daca vrei sa iti traiesti aceasta viata, trebuie sa suporti consecintele. La Dumnezeu, din fericire, este valabil citatul: „unde-i lege, nu-i tocmeala”.

   Este Dumnezeu sadic? Nu! Dimpotriva… este doar drept.

   Un lucru ma ingrijoreaza si il vad destul de des in zilele noastre: multi oameni se considera atei, deci… multumindu-se cu starea in care se afla .

   Doamne ai mila !

   • viorelmihai zice:

    Pai, atunci este drept ca pentru pacatele comise timp de 70 de ani, sa fii ars miliarde de miliarde de miliarde … de miliarde de ani? Unde este dreptatea aici? Unde este simtul proportiilor?

    • Cand Dumnezeu a dat Totul pentru niste bieti muritori pacatosi care Il injura si si-L batjocoresc in fel si chip, cu viata lor, in fiecare zi, atunci unde era simtul proportiilor? Unde era simtul proportiilor cand Dumnezeu I-a intors spatele Fiului Sau pe cruce, in schimbul mantuirii unor ticalosi de oameni?

    • Marius David zice:

     despre ce fel de dereptate vorbim? despre cea pe care o judecăm după simţirile noastre?
     pentru un singur păcat ar fi trebuit să ardem veşnic, fiecare dintre noi, indiferent de cîte fapte bune am putea face în compensaţie…
     asta cum vi se pare?

   • viorelmihai zice:

    „Pentru ca atunci viata de pe pamant le-ar aduce implinire acestor oameni.”
    Implinirea vietii pe pamant este comuniunea cu Dumnezeu, nu „trairea” vietii… deci cum crezi ca o pedeapsa mai mica decat vesnicia le-ar da satisfactie si „implinire” acelor oameni?

    • Gabriel Mirel zice:

     In minte unora, viata de pe pamant le poate aduce implinire. Insa noi stim ca implinirea se afla doar la Dumnezeu, si golul din interiorul nostru poate fi umplut numai de Dumnezeu.
     Asta se intampla cand oamenii se considera singuri intelepti… innebunesc. Aceasta intelepciune a lor nu vine de la Dumnezeu, ci este una lumeasca, draceasca (Iacov 3:15)
     Oamenii trebuie sa inteleaga ca viata traita aici pe pamant e „desertaciune si goana dupa vant” si ca singura lor scapare se afla la Dumnezeu.

     „Pai, atunci este drept ca pentru pacatele comise timp de 70 de ani, sa fii ars miliarde de miliarde de miliarde … de miliarde de ani? Unde este dreptatea aici? Unde este simtul proportiilor?”

     Oamenii considera ca viata traita pe pamant e a lor si sunt liberi sa faca ceea ce vor. Insa nu este asa; noi suntem aici pe pamant pentru a-I aduce slava, cinste si inchinare Dumnezeului nostru. Daca vrei sa te distrezi, sa te simti bine, trebuie sa suporti consecintele!
     Noi meritam toti sa murim, din pricina pacatului, insa Dumnezeu s-a indurat de noi.
     Sunt doua cai: una larga (care duce la chin vesnic) si alta ingusta (care duce la bucurie, desfatare vesnica) … Fiecare e liber sa aleaga calea pe care vrea sa o urmeze.

     Cine are cantarul dreptatii ? Pot eu omul, care sunt doar tarana, sa masor cat de drept este Dumnezeu? (Romani 9:20)

     Iov, dupa ce a cunoscut pe Dumnezeu, s-a smerit si i-a fost scarba de el. (Iov 42:6)
     Deci, sa nu uitam cum trebuie sa ne raportam la Domnul Dumnezeul nostru si Creatorul nostru.

     Sora elisa a explicat foarte bine; scurt si la obiect.

  • MARCU DOINA-TATIANA zice:

   De trăiești cu Domnul tău mereu
   Fericit îți este traiul tău
   Pe-ale vieșii tale căi,peste dealuri și prin văi
   El te duce numai în fericiri.

  • Dumnezeu nu este sadic. Insa Dumnezeu, pe langa faptul ca-i dragoste, uitam adesea ca El este si drept. Acum, pentru un timp, e blandul Miel de ispasire pentru pacatele noastre. Intr-o zi va fi Dreptul Judecator si va rasplati fiecaruia dupa faptele sale.
   Iar atata timp cat exista o cale de salvare, o mantuire pentru care s-a platit un pret nespus de mare, inseamna ca Dumnezeu a facut tot ce se putea face pentru noi oamenii. Singurul lucru pe care nu-l poate face este „cu de-a sila sa-i adune” intru cer pe toti.

  • Marius David zice:

   Nu, Dumnezeu nu este sadic, este drept.
   Îţi dă şansa la împăcare cu El, dar, din pricina caracterului Lui, în preajma Sa nu poate locui neleguirea.
   Nu El este de vină.
   Chinul veşnic vine dintr-o altă pricină … este din cauza modului în care am fost creaţi iniţialmente, cu trupuri indestructibile.
   cînd ne vom re-întrupa, vom primi trupuri adamice, precum ale lui Adam şi ale Evei, indestructibile.. atenţie… şi cei care L-au ales şi cei care L-au respins, veşnicia este democratică, pentru toată lumea, trupurile înveşnicibile, pentru toată lumea. locul de petrecere al veşniciei este diferit… şi legat de loc… şi modalitatea.
   cam asta-i răspunsul pe scurt, voi încerca cu altă ocazie un răspuns mai lung..

 3. Vecinicia nu inseamna miliarde de ani ci este in afara timpului si spatiului

  • viorelmihai zice:

   ok, atunci de ce pentru pacate „ne-vesnice” dinauntrul timpului si spatiului sa suferi in afara timpului si spatiului???

 4. elisa zice:

  Pentru respingerea Fiului lui Dumnezeu si a Jertfei Sale;
  un Fiu de Dumnezeu si Dumnezeu totodata a dus cu Sine pe nedrept pacatele intregii lumi ,
  care i-au facut starea imposibila fiind despartit de Tatal,
  El le-a ispasit, iar tu ca si om respingi aceasta lucrare.
  Pentru respingerea Domnului Hristos este pedeapsa .

 5. elisa zice:

  Stiu ca adeventistii nu cred in Iad; loc despre care suntem avertizati;
  insa eu ca si om, pot crede ,ca la un moment dat , Dumnezeu va spune:
  destul ! acelui foc, nefiind parca locul lui in acelas cosmos, cu Raiul.
  Dumnezeu nu este sadic, este doar DREPT.
  Cum putem intelege ca „a stat deoparte” cind Hristos a suferit?

  • viorelmihai zice:

   ok, daca vine un moment in care spune: Destul, atunci suntem cu toii de acord ca iadul nu e vesnic. oare ce urmeaza dupa momentul „destul”? O alta viata? o a „n”-a sansa?

   • marcel stepan zice:

    Iadul nu este etern pentru ca la un moment dat energia spiritelor aflate in el se consuma.El este vesnic pentru ca poate fi incadrat in timp are un inceput si un sfirsit.

  • Adrian.S zice:

   Cateodata e mai bine sa fi cu mintea la iad decat la rai.Daca esti cu mintea la iad,atunci e putin probabil ca sa gresesti mult,dar daca mintea ti-e tintita doar spre rai atunci exista posibiliatea ca sa crezi ca poti face orice pacat ca oricum mergi sus.

   • marcel stepan zice:

    Daca privesti spre iad ramii la frica de Dumnezeu si nu ajungi la desavirsirea dragostei care alunga frica.

    • Adrian.S zice:

     Daca privesti doar la dragoste,ramai fara dreptatea lui Dumnezeu si atunci ai drumul spre iad asigurat.Nu exista dragoste fara dreptate.Comunistii au incercat ce spui tu mai sus si au nenorocit societatea.Sa existe doar dragoste,sa nu existe clase sociale,toti sa fim egali.Un fel de dragoste fortata,dusa la limita absurdului.

     • marcel stepan zice:

      Comunisti au nenorocit romania pentru ca au fost comunisti.Dreptatea dragostei este iertarea.

      • Adrian.S zice:

       Cand e vorba de cei din lume,da,cande vorba de cei din adunare,nu.Citeste 1 corinteni capitolele 5 si 6.E drept,nu avem voie sa judecam lumestii dar pe cei din adunare rebuie sa-i judecam.De altfel,gandeste-te la o lume farapolitie sau fara armata.Ar fi dezastru.De aceea spun ca si comunismul a fost tot o dragoste fortata(muncim toti si impartim toti,cu dragoste)Ca a iesit altceva partea a doua.Asa ca mai usor cu dragostea ca mai mult strica .

       • marcel stepan zice:

        ,,Daca dragoste nu e…” asta ca sa nu citez din biblie despre dragoste ca nu ajunge spatiul electronic.

       • marcel stepan zice:

        Esti un fel de avocat al diavolului iar eu risc sadevin avocatul lui Dumnezeu.Mai bine sa incheiem.Acest proces nu va avea loc niciodata.

       • Adrian.S zice:

        Avocat al diavolului,nu sunt.Hai ca recunosc ca sunt un avocat al capitalismului si a Dreptei si un procuror impotriva Stangii care astazi incearca sa se impuna in biserici deghizata sub forma Dragostei.iubesc dragostea si o accept ca si porunca Dumnezeiasca,dar nu sunt de acrd cu pervertirea ei si folosirea ei ca si scuza pentru a accepta pacatele.

      • Florin N. zice:

       Adrian…..You got it all wrong bro….Tu vorbesti de dragoste fortata ?
       Tu esti definitia dragostei fortate ….”iubesc dragostea si o accept ca si porunca Dumnezeiasca”. Recunosti cuvintele….? Intr-o Carte pe care eu o citesc spune cam asa despre dragoste..si am sa parafrazez sa fie pe intelesul tau…Spune acolo chiar daca as fi atat de conservator incat limba ingerilor sa-mi fie limba materna si iubesc pe cineva fortat(n-am incotro..trebuie sa te iubesc..insa daca ar fi dupa mine……cam asta este definitia ta)..nu sunt nimic…si mai sunt multe caracteristici..ale „dragostei” fortate…
       Sti ca dragostea adevarata nu se manie…? Nici nu se lauda …Sti ca dragostea acopera totul…? Chiar si greselile „liberalilor” …Ai stiu asta…? Mai sti ceva…Dragostea..iarta totul….chiar si pe politicieni….
       Inca o data…you got it all wrong…Adrian. Dar sunt sperante..Adrian…
       Iti pot imprumuta Cartea mea daca vrei…La inceput nu am stiu cine a scris-o..dar mai tarziu mi-a spus Dumnezeu ca El a scris-o…si mi-a mai spus ca ne iubeste…si vrea ca toti sa ne pocaim si sa fim cu El in cer…Tu nu crezi asa…dar asa mi-a spus Dumnezeu mie…
       God bless you Adrian…

       • Adrian.S. zice:

        And Another thing. Cat despre iertare(poti pune egala cu dragostea)asta inteleg eu(copyright after petrica lascau):
        Un om iertat nu înseamnă că și-a dobândit din nou relația inițială cu cel care l-a iertat. În cazul unei infidelități, de exemplu, încrederea dintre cei doi a fost epuizată ca un cont bancar jefuit până la ultima lețcaie. E nevoie de timp ca să recâștigi suma întreagă a încrederii pierdute. Iertarea înseamnă a doua șansă dată celui care a devastat contul încrederii să-l recupereze.
        Dacă iertăm fără să cerem schimbări, devenim sponsori ai răului.
        Inteles-ai mai Florine de ce spun ca trebe sa fim prudenti cand iertam si cand oferim dragostea.Amu tu nu-mi esti negustor asa ca nu sti ca unul din principile unui negustor si contabil e prudenta.Amu cu cei din lume nu-i bai.Si daca mi-ar da in cap si de mi-ar fura banii i-as iubii si i-as intelege dar cand vine vorba de persoane din adunare aici(daca citesti 1 corinteni 5 si 6) o sa vezi ca pavel aplica excluderile din biserici.Ca doar vorba aia,de mici au fost la scoala biblica,au trecut pe la ltineret,au mers in campuri.La ei e inadmisibil.

       • Adrian.S. zice:

        As avea otusi rugamintea ca un om batran ce te pretinzi sa nu interpretezi prost cuvintele mele.”iubesc dragostea si o accept ca si porunca Dumnezeiasca”.
        Nu am vrut sa fac sa sune a dragoste fortata.Asa ca fara dezinformari.Am mai avut unul in aduanre ca tine car tot asa o da cu dragostea.O devenit prea suspect.Pana la urma l-am prins ca consuma alcol.Intelegi asa dar de ce foarte multi iubesc dragostea?

       • Florin N. zice:

        cool

       • Adrian.S zice:

        Florinele.Referitor la ultimul post,ce sa-i faci daca am scris pe intuneric si rapid.My bad,my responsability,i will pay for it,do not need the love to cover it up.Sadly there is no edit button to corect my mistakes.

       • Marius David zice:

        Florin N şi Adrian S. v-am moderat discuţia pentru că nu accept aici genul acesta de raportări unul la celălalt.
        Vă rog să nu vă mai adresaţi epitete, folosiţi argumentele,

 6. marcel stepan zice:

  ,,si iadul si locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc” Probabil iadul nu este etern este doar vesnic.Prefer invatatura vietii eterne decit teologia mortii vesnice!

 7. elisa zice:

  In postmodernism se face apel la bunatate si dragoste;
  insa FRICA de Domnul este inceputul Intelepciunii.
  Ii pacalim pe oameni, spunind doar ca Dumnezeu este bun, milos, iarta …iarta..
  si iar iarta, pentru ca ne iubeste.
  El ne iubeste si a facut TOTUL pentru ca sa fim salvati;
  dar Dumnezeu este drept si porunceste sa ne intoarcem Azi la El, pina nu e prea tirziu;
  apoi EL este gelos; ne vrea cu gelozie doar pentru EL.
  Dragostea, bunatatea, mila, isi au locul lor in aceasta lume;
  sa nu uitam toate avertismentele din NT , care a fost lasat (de fapt toata Scriptura) ca sa ne invete.
  cum sa apreciem aceasta dragoste si bunatate.
  Dumnezeu L-a dat pe Hristos ca sa ne ierte pacatele, iar noi trebuie sa ne intoarcem la El cu toata fiinta si sa parasim pacatul, sa-l urim.

 8. viorelmihai zice:

  Ai citit cartea lui Iov? Daca citesti cu atentie, Satana respecta cu strictete indicatiile primite de la Dumnezeu in ceea ce il priveste pe Iov. Nu se abate cu nimic. Toate incercarile lui Iov au venit de la Dumnezeu prin Satan dar nu de la Satan. Satan nu poate exista in afara Creatiei, face parte din Creatie. Nu exista nimic in afara lui Dumnezeu. TOTUL este Dumnezeu!

  • Adrian.S zice:

   Ei nu-i chiar asa.Ia citeste prima parte a cartii cand spune: Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor.
   Observam deci ca Satana nu era inclus ca si egal cu toate ca face parte din creatie.

  • marcel stepan zice:

   Lucifer face parte din creatie ,satan face partedin rezidurile ei!

  • Marius David zice:

   Greşit, nu respectă indicaţiile, respectă LIMITELE pe care i le pune Dumnezeu, Satana are initţiative proprii, nu are ordine care să vină din iniţiativa lui Dumnezeu.
   Nu, nu este corect să spunem TOTUL ESTE Dumnezeu.
   este o difernţă pentru dvs între frazele?
   DUMNEZEU este dragoste şi
   DRAGOSTEA este dumnezeu?
   Dacă da, atunci putem continua discutţia, dacă nu, însemnă că nu avem simţuri heremenutice comune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.