Marţi – Sacul

Marţi, a doua zi. Am plecat cu rucsacul. Rucsacul plin cu biblii şi cîţiva saci cu alimente şi una alta pentru cei mai săraci dintre cei săraci. Biblii pentru doritori, săracii sufletului. Pachetele cu alimente pentru fraţii în credinţă, aşa cum ne învaţă Apostolul, mai ales pentru cei săraci în cele trupeşti.

Marţi a fost una dintre cele mai fericite zile din viaţa mea de părinte. S-a sfîrşit ziua, eram cu toţii obosiţi. Frînţi. Rupţi pe dinăuntru şi de cele văzute, obosiţi de kilometri de drum prost cu maşinile şi pe jos.

Eram pregătit să plec spre dormitor cînd m-au oprit doi dintre băieţii care fuseseră în echipa de împărţit biblii cu fiul meu. Spre marea lor suprindere şi spre marea mea bucurie, fiul nostru s-a apropiat cu îndrăzneală şi pricepere de oameni explicîndu-le ce şi de ce este scris ceea ce este scris pe tricourile noastre, de ce este important să citim biblia … s-a apropiat chiar de anumiţi băieţi care priveau ameninţător spre „pocăiţi”.

Biblia ne spune că şi Dumnezeu are saci şi burdufuri… Are burduf în care adună lacrimile noastre, dar bănuiesc un alt burduf, un sac în care ar trebui să adune şi zîmbetele noastre.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Amintiri, Fabrica de barbati, intrebările lui Naum, zîmbetu din colţu gurii, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Marţi – Sacul

 1. Andrei C. zice:

  Împărțirea bibliilor … am auzit de o campanie care s-a dezvoltat în țară cu acest scop. Mi se duce gândul la reformă – Biblia ajunge în mâinile norodului. Metoda mi se pare biblică și incomparabilă cu evanghelizări de gen „filmul Isus” sau scene cu fiul risipitor când se destrăbăla. Domnul să aducă rod din această semănătură!

  • Marius David zice:

   Am şi citit Biblia la boxe. Mi-a venit o idee în Constanţa, cînd am auzit hogele cîntînd în boxe de se auzea în toată constanţa.
   Ar trebui şi noi să citim biblia de cîteva ori pe zi, aşa cum bat clopotele, aşa cum cîntă hogele.

 2. O intrebare legata de impart(as)irea Bibliei:

  Daca s-ar intampla sa fiti intr-o calatorie si singurul exemplar al Bibliei sa fie „Fidela” folosita pentru recenzii si adnotari, ati avea curajul sa o oferiti unui seaman insetat dupa Cuvant?

  Disclaimer: Intrebarea e sincera si nu doresc vreo disputa. M-am gasit in aceasta situatie. Daca e mai cuminte, va rog moderati intrebarea si dati-mi raspunsul privat.

  Soli Deo Gloria

  • Marius David zice:

   Nu, n-aş avea curajul să îi dau Fidela, pentru că este o versiune coruptă, de fapt o per-versiune.
   Nu consider o versiune atît de prost tradusă CUVÎNT.
   poate că şi la asta se referă apostolul cînd vorbeşte despre STRICAREA cuvîntului lui Dumnezeu.
   acela este un cuvînt stricat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.