De ce nu am mai răspuns la comentarii?

Cititorii fideli ai blogului meu au observat că de o perioadă bună nu am mai răspuns la comentarii. Sînt dator cu ceva explicaţii.

1. A fost o perioadă destul de grea din punct de vedere profesional. Proiecte în desfăşuare, unele întîrziate, final de an, licenţe, examene, vizite din partea comisiilor de control din partea onor ministerului etc. Blogul este important, dar nu mai important decît viaţa spirituală, familială, eclesială şi chiar profesională. Acum am intrat în sfîrşit în vacanţă. Vizitele comisiilor au ieşit bine, la greacă n-au picat mulţi studenţi, lucrările la exegeză sînt bune. E bine!

2. Ajunsesem în situaţia periculoasă de a trece din nou pe locul I în top WordPress şi am hotărîât să o las mai moale. Locul I wordpress.ro are o multitudine de dezavantaje. Le-am experimentat cu Pătrăţosu pentru săptămîni bune şi nu îmi trebuie. Topurile şi toapele în general şi în particular mă enervează.

3. Om de ştiinţă (filologică) fiind, am continuat să notez rezultatele unor experimente pe care le fac din cînd în cînd, experimente pe care le notez separat pentru cursul de media şi blogging pe care îl pregătesc pentru studenţii mei. Va fi un curs facultativ. Din cînd în cînd voi mai strecura anumite concluzii şi în acest spaţiu.

4. Era nevoie de o întrerupere. Apare uzura şi lipsa de chef la un moment dat. Acum am şi chef de scris şi chef de răspuns la comentarii. Să vedem cît mă ţine.

5. În acest timp am rezolvat pe privat şi personal relaţia cu anumiţi comentatori care şi-au dat în petec într-un fel sau altul, fie prin abuz de comentarii, dată fiind lipsa pisicii de la piciorul mesei, fie altfel.  Spre marea mea surprindere unii au înţeles şi au acceptat moderarea, alţii încă au impresia că am ceva personal cu dînşii, deşi cu unii nu m-am întîlnit niciodată faţă în faţă.

6. Spre marea mea suprindere comentariile la unele postări au mers în continuare dincolo de prevederile mele. Asta înseamnă că încă mai am de învăţat despre blogosfera românească. Ştii ceva despre un domeniu în momentul în care poţi face şi previziuni. Este încă de studiat.

7. Voi reveni la comentarii, unele se vor scufunda la dezaprobare din diverse motive. Unii comentatori au fost rugaţi să facă post o perioadă.

Nu promit că voi răspunde în fiecare zi, de asemenea, nu pot promite că voi răspunde fiecărui comentator în parte, fiecărui comentariu.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la De ce nu am mai răspuns la comentarii?

  1. Marinel zice:

    Bine (că) aţi revenit! Mă cam simţeam ca un musafir lăsat de gazdă singur în casă 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.