Chiar avem nevoie de bloguri?

Cătălin Tolontan spune începutul articolului său:

„Ceea ce în viaţa reală e bun pe Internet devine foarte bun. Şi ceea ce în viaţa reală e rău pe net e de-a dreptul oribil.“ Citatul îi aparţine unui jurnalist american. În vara lui 2006, cînd a apărut tolo.ro, puteai zîmbi citind fraza reporterului de peste Ocean. Astăzi, te crispezi.  Forumurile şi blogurile au devenit locul de întîlnire al unor oameni populaţi de certitudini. Opozanţii sînt executaţi sumar, sub o rafală de adjective. Te afectează? O, da! Dovada? Veterani ai pericolului real s-au clătinat în faţa războiului virtual – jurnalistul de front Adelin Petrişor şi-a suspendat o vreme blogul, sătul de insulte. Un bărbat care a transmis din Irak, Bosnia şi Afganistan s-a îngreţoşat cînd „uj666of“ a început să-l scuipe printre dinţi pe „Caligula69“.

Citeşte mai departe AICI.

Deci…

Sînt blogurile utile? Hmmm!

Să nu facem confuzii. Una sînt blogurile, altă specie este forumul. Am impresia că în mintea unor sceptici forumul şi blogul ţin acelaşi intrare în dicţionar.

Apoi…

Blogurile sînt de multe feluri, bloguri de informare, de publicitate, bloguri personale, bloguri de brand etc.

Au fost blogurile utile? Da? De ce? Mai sînt? Vor mai fi? Dacă da, de ce?

Cred că în trei sau patru ani blogurile, atît de la modă acum, vor suferi o transformare radicală de concepţie. De fapt vor evolua în altceva. În ce? Hmmm… aştept părerea voastră

PS.

Tocmai mi s-a făcut un compliment excelent. L-am primit cu mare bucurie. Mi s-a spus că am un blog-neblog. Da, exact asta şi este, ca în povestea româneacă, jumătate-de-blog-pe-jumătate de web-şchiop-blog-neblog.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Întrebările lui Ghiţă, Blogroll. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Chiar avem nevoie de bloguri?

 1. ela zice:

  autorul se refera la comentariile (bloguri sau reviste, ziare variante online etc.) si care sunt foarte vulgare, numai injuraturi. nu stiu cum pot unele persoane sa scrie asa ceva. ma mai uit la comentariile pe hotnews si ma ingrozesc. sunt injurati americanii, crestinii, sportivii, intelectualii etc. singurii care sunt destepti sunt ateii.

 2. daniel zice:

  „Chiar avem nevoie de bloguri?”
  Who cares?

 3. Ovidiu zice:

  internetul ,cu tot ce inseamna asta,este optional,nimeni nu te obliga sa intri pe site-uri sau blog-uri….daca nu-ti place.schimbi ,,canalul” ca si la TV….este alegerea fiecaruia…nimeni nu e obligat sa citeasca sau sa vizualizeze ceva ,daca nu vrea acest lucru…cred ca asta e ideea pe scurt: optiunea!!!!

 4. Ovidiu zice:

  OPTIUNEA: este valabila si pentru cei ce publica pe web sau pe blog…trebuie sa stie ca se expun comentariilor, bune sau rele ,este un risc pe care si-l asuma in momentul cind publica ceva…

 5. Pingback: Libris, avem nevoie de bloguri?, Lenuţa, republica, Cernobîl, Vietnam, Hide and sick, Spaceman « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.