Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
ca producator de ferestre, intreb: termopane se pot face din acest material ca lemn stratificat?
da, dar bănuiesc că ar fi foarte scump.
… sau din lemn de … se găsea în vremea lui Solomon şi se pare că nu se mai găseşte astăzi; avea şi un miros parfumat destul de pronunţat.
Important: nu căutaţi în Biblie ci încercaţi să spuneţi din memorie numele lemnului/copacului/arbustului.
Să ai o asemenea verighetă care să-ţi parfumeze toată viaţa căsătoria !!!
Ghicitorului se oferă recompensă !!!
SDM
aham, asa sa parfumeze cum parfumeaza aurul casnicia unora … sa ne traiasca materialul!
SANTAL?
Cind am vizitat Israelul, mi-am achizitionat, ca tot turistul citeva obiecte, printre care si niste tavite din lemn de maslin Intr-adevar mirosul uleiului este prezent si azi in locul in care se afla acele obiecte. Este la fel de insinuant ca si santalul dar textura lemnului este mult mai spectaculoasa.
Am văzut la un prieten un vas de dimensiuni destul de mari din lemn de măslin, impresionant, asta înseamnă că a fost un copac mare de tot.
TExtura era absolut … ameţitoare..
superbe si cu totul deosebite…
dar nu vreau sa ma gandesc la pret 🙂
S-ar putea să fie mai ieftine decît cele din aur, cine ştie!
Am avut de mult aceasta idee si intentionez sa ma tin de ea. Costa pe jumatate cat cele din aur. Partea proasta e ca nu am gasit pe nimeni in Romania care sa faca asa ceva si nu neaparat din maslin (stejarul de balta, nucul, palisandrul sunt cateva exemple de esente tari care si arata foarte bine). Am nunta in august, deci inca 3 luni de cautari. Daca stiti pe cineva m-as bucura mult sa ma ajutati!
Ai gasit undeva acest model de inel?Multumesc
Nu în România
buna, puteti gasi aici inele de lemn de acest gen https://www.facebook.com/septembrie.candva
buna. inele din lemn de acest gen, nu din maslin insa (deocamdata), puteti gasi aici : https://www.facebook.com/septembrie.candva
Se fac si in Romania,
https://m.facebook.com/woodbeatjewelry/?ref=content_filter
Bună ziua, aceste tipuri de inele le găsiți chiar și din lemn de măslin aici:
http://shop.adidoro.ro/
multumesc,
excelent!
Pingback: Woodbeat – verighetele din lemn – ziua 33 | Marius Cruceru
Cred ca e mult mai scumpa o asemenea verigheta, dar merita, daca esti penticostal. Te pune la adapost inaintea atacurilor ce vizeaza purtarea aurului.