Vă puteţi imagina o lumea a bărbaţilor fără cravată? Fără multitudinea de dungi şi culori, picăţele şi pătrăţele, carouri şi imprimeuri. Cravate cu desene, cu steaguri, tematice, presidenţiale cu dungi în diagonale, din mătase, din cîrpă, de înnodat, cu elastic, cu noduri mari şi noduri mici, în trei, în patru, chiar în şapte îndoituri, late şi înguste, lungi şi scurte, ţipătoare şi discrete, cu insemne de club, de armă, militare şi civile…
...............................................
Inutil accesoriu bărbătesc, leneş şerpuitor pe burţile greu de ascuns, “gîtlegău” atîrnător prin mîncare, este singura pată de culoare ca pana la papagal în cenuşiul-negriul-alburiul costumelor noastre, între pantofii cremuiţi şi chelia lăcuită. Folos? Cît globurile pe pomul de Crăciun sau cît rama la fotografie? Cît ghiveciul pentru floare sau cît coperta pentru carte? Dacă orice accesoriu ar avea vreo funcţie, care ar fi funcţia practică a cravatei? Acoperitoare pentru nasturii de la cămăşi? Intermezzo între părţile sacoului? Platformă vişinie pentru acul de cravată din aur? Mijloc de încriptare a unui mesaj către comunitate? Cîte una sau toate la un loc.
De la ososul zurbagiu cochet pînă la patronul hipertensiv şi supraponderal toţi ne încrăvăţim! De ce?
...............................................
Vă puteţi imagina starea “fără cravată”, starea de priveghere-preaveghere la orice amănunt, de suspiciune faţă de orice-i “moft”, privirea ascuţit-acră faţă de tot ce-i inutil şi despre care nu ştii de unde vine? E starea bunicilor noştri “fără cravată”.
...............................................
Ei măcar ştiau, aşa naiv cum îşi explicau ei… ei ştiau de ce NU, noi, generaţie gîtuită şi cu glasul stins în faţa oamenilor cumsecade, nu ştim de ce DA, aşa cum nu ştim de ce facem brad, cozonaci de paşti, ouă roşii, de ce tăiem porc la sărbătoare de prunc, aşa cum ştim de ce tăiem miel la moarte de Dumnezeu.
...............................................
Starea “fără cravată” nu este o stare de relaxare, aşa cum au venit politicenii noştri la primele negocieri, este stare de trezie, stare de strajă, aşa cum repeta Marcu Nichifor (tot fără cravată) “să fim cu maaare bagare de samă!!!”-
...............................................
Starea de "fără cravată" este starea în care lăsăm starea socială la o parte, "doftoricirile", funcţiile, lozincile, formulele, prefixele şi cărţile de vizită.
...............................................
Suspiciunea, fariseismul, legalismul şi circumspecţia inutilă sînt învecinate cu acestă stare. Sigur! Dar nu aşa este tot creştinismul? Nu imediat ne bate pe umăr păcatul din dreapta? Binefacerea care devine diabolic act.
...............................................
Poate că ne-ar trebui o generaţie descrăvăţită, o generaţie care să refuze a purta ornamentul în favoarea unei declaraţii vestimentare, cu “moft” profetic, că este în starea de nelinişte care precede răspunsul la întrebarea DE CE?
...............................................
https://mariuscruceru.ro/2009/01/05/fara-cravata/
Fie ca in noul an in care intram …
Taria lui Dumnezeu sa va conduca…
Puterea lui Dumnezeu sa va tina…
Intelepciunea lui Dumnezeu sa va calauzeasca…
Viziunea lui Dumnezeu sa va lumineze..
Urechea lui Dumnezeu sa va asculte…
Mana lui Dumnezeu sa va sprijineasca…
Bratul lui Dumnezeu sa va apere in calatoria vietii…
Duhul Lui sa va umbreasca si
Binecuvantarile lui Dumnezeu sa va insoteasca!!!
Dacă alergînd cu cei ce aleargă pe picioare, ei te obosesc, cum vei putea să te iei la întrecere cu nişte cai? Şi dacă nu te crezi la adăpost decît într’o ţară liniştită, ce vei face pe malurile îngîmfate ale Iordanului?“ (Ieremia 12:5).La acest sfârșit de an calendaristic, această întrebare este potrivită pentru mulți. Viața nu se anunță mai ușoară și nici timpurile mai bune. Fie ca nădejdea în atotputernicia lui Dumnezeu să ne învioreze și râvna să ne fie înmulțită. Izvorul de unde vin ele n-a secat și nu va seca niciodată.
La categoria cele mai penibile (probabil copiate de site-uri) mesaje, trimise la o lista lunga de oameni – Acum, cind sarbatorile crestine se apropie cu repeziciune iti doresc: pace in suflet, bucurie fara margini, sanatate cat cuprinde, credinta in bine si saruturi o mie. .. despre dorinte.. ma lasa rece tot timpul.. iar de sarutarile mincinoase nu am nevoie (Prov. 27:6)
Din pacate nu pot pune niciun mesaj primit la „cele mai frumoase” pentru ca, din pacate (si o spun cu tristete), cei din jurul meu (cu exceptia familiei) au gasit cu cale sa imi lase niste vorbe goale, care nu m-au atins deloc.
Mare lucru este sa stii sa vorbesti cu intelepciune, sa dai greutate, sens si caldura vorbelor..
pare rău
Cum sînt mereu în contact cu diferiţi oameni , care din care mai neduşi pe la biserică , primesc în această noapte următorul SMS , cu titlu de urătură :
„Căţeluş cu păru’ creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Şi o vilă cu piscină
Pe Madona ca vecină
O lopată pentru bani
La anu’ şi la mulţi ani !” 🙂
aş putea să mă dispenspensez , cred, de vecinătate
Aho, aho, prieten bun… Care stai pe mess acum… I-a opreste-te din scris… Si-asculta ce-am de zis… Chiar de esti cu DND… BE RIGHT BACK sau NMD… Sper sa nu imi dai ignore… Ca iti spun un plugusor… N-am intrat sa te stresez… Am intrat sa iti urez… La Multi Ani si fericire… Liste de id-uri pline!
ok, ce-i DND şi NMD?
Este un nou mod de exprimare a tinerilor pe mess;
dnd – do not disturb (a nu deranja)
be right back- brb sau NMD… Sper sa nu imi dai ignore .
Din cate am inteles eu.
aha!
interesant!! nu am auzit pe asta!!! :)))
„un inger alb pe un covor de nea va trece azi prin casa ta si-ti va spune bland soptit la muti ani si an nou fericit!” : ))
ups, era să fac diabet instant! 🙂
Un sms-blestem pe care l-am primit de la un fost coleg de liceu
Pălite-ar trenul fericirii,
Trăsnite-ar fulgerul iubirii,
Să-ţi cadă-n capu un sac de bani
Şi de la mine La mulţi ani!
din experienţa esemesurilor primite de mine, de obicei încep cu „Fie ca”
Pingback: Crăciunul între două cadavre şi “Fie ca… “ | Marius Cruceru
„Lasa lumina artificiilor aprinse in noaptea anului nou sa-ti lumineze sufletul. Fie ca anul care vine sa fie pentru tine o punte pentru spre ceva mai bun, mai luminos.”
Nu stiu daca nu era convis, sa scrie „pentru sau spre”, sau a copiat mot a mot de pe undeva 😀
„lumina artificului să îţi lumineze sufletul”????
asta este tare, de reţinut!
Primita:(
Dumnezeu sa va dea suficienta fericire cat sa fiti placuti celorlalti, greutati doar cat sa deveniti mai tari, dureri doar cat sa ramaneti umani, speranta cat sa fiti multumitori, esecuri doar cat sa ramaneti umili, succese doar cat sa nu va pierdeti ambitiile, prieteni doar cat sa puteti fi mangaiati, bogatii doar cat sa aveti nevoile esentiale implinite, entuziasm doar cat sa asteptati increzatori ziua de maine si determinare doar cat sa faceti din fiecare zi una mai buna ca cea de ieri.
Unul din sms-urile primite din categoria „asa nu”: „Cu ocazia Anului Nou Orange a efectuat marea extragere la tombola 2012 in urma careia ati castigat un copilas de tigan. Va rugam sa sunati urgent la 411 pentru a va revendica premiul. Daca in termen de 24 de ore nu veti revendica premiul, va vom trimite toata familia acasa.”
. 🙂
. 🙂
. 🙂
:))
:))
Hm… Eu am aflat noutati in 24 decembrie. Am aflat cu ce se ocupă îngerii 😀 Citez:
„Un înger mic din cer coboară, se roagă-n taină apoi zboară. Un zâmbet larg el vă trimite, un fulg de nea şi… 2 cuvinte: Crăciun fericit!”
Aş comenta, dar mă tem ca ar fi „ceva” mai mult de… 2 cuvinte. Dar l-am păstrat în telefon pentru o rubrică „aşa nu!” sau „a ura sau a urî?” 😉
Mulţumim!
De sarbatori un frizer a zis ca va tunde toata saptamina gratis.
In prima z a tuns un bucatar, dar acesta i-a adus 12 gogosi. :
A doua zi a tuns un gradinar, acesta i-a adus 12 trandafiri superbi,
drept recunostinta;
a treia zi a tuns un predicator, care si el a adus la rindul lui tot 12 predicatori,
la tunsoare gartis. :)))
„Efemeritatea imuabila si atemporala a umanitatii, transcede imanent si persuasiv finitudinea universului soteriologic.Deci La Multi Ani”
Virgula (dintre subiect si predicat) si transcede – asa e in textul mesajului.
Sunt 4 cuvinte intre subiect si predicat. Si parca si pauza din momentul citirii te indeamna sa pui o virgula cand scrii.
Tare faza:))))