Sîntem creştini de 2000 de ani şi … ceva

Eu am impresia că realitatea copie Divertisul!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în zîmbetu din colţu gurii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

69 de răspunsuri la Sîntem creştini de 2000 de ani şi … ceva

 1. Ryan zice:

  Deplorabil si de plins amarnic. Sa nu mai spunem la nimeni ca sintem crestini de 2000 de ani ca ne ride… Vai de poporul Roman.
  Gloatei majoritare de preoti ortodocsi ar trebui sa le fie rusine ptr indobitocirea spirituala si nationala a Romaniei.

 2. „Depinde, deocamdata sunt tinerica…” 🙂 🙂

  „- Dar, mergeti la biserica? – Da, cum!!!??”

 3. oncall4christ zice:

  nu pot sa cred! chiar in halul asta???
  stiu ca nu ar trebui sa fim foarte uimiti de asta, dar totusi … chiar asa?

 4. Irina zice:

  sunt retardati la propriu, altfel nu-mi explic
  nu-i duce capul, de aia sunt manipulati asa de usor de politicieni, sau de diversi altii interesati. Mai tragic e ca in Ro acestia constituie majoritatea, si nici la noile generatii nu se vede vreun progres.

  • Marius David zice:

   ce putem face, Irina, cred că avem o cauză comună acum, nu-i aşa?
   În faţa unor asemenea fenomene mai contează ce eşti, cînd oamenii nu au cunoştinţe elementare despre Dumnezeu?

   • Irina zice:

    nu stiu, Marius, daca avem o cauza comuna. Eu am incetat sa mai visez ca voi schimba lumea. Intampin suficiente dificultati in ceea ce priveste schimbarea propriei persoane.

    Iar oamenii nu au cunostinte elementare despre Dumnezeu nu fiindca nu au de unde sa le obtina- ci fiindca ori sunt retardati la propriu, cum spuneam mai sus- deci n-ai ce sa-i ceri unui deficient mental, ori, mai rau, sunt nesimtiti si indiferenti. Ori combinatie din toate trei. Si n-o sa schimbi nimic, oricata informatie ai baga in ei. Si cu evanghelizarea se vede si in filmulet ce poti obtine din oameni din astia- unii care dimineata sunt ortodocsi, si seara adventisti, adica cei care schimba o regula pe alta. De ce crezi ca sunt la voi atatea discutii despre batice, lungimea fustei si altele din astea- fiindca e plin de oameni care au schimbat o regula (cea ortodoxa) cu alta (cea np), ramanand la acelasi nivel de superficialitate.

 5. Un pacatos zice:

  ” Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este Imparatia cerurilor.” ( Matei 5: 3).

 6. Irina zice:

  p.s. titlul articolului mi se pare malitios. Da, suntem crestini de 2000 de ani, traim intr-o cultura fundamentata pe valori crestine, si asta ne deosebeste de India, de ex. . Faptul ca poporul roman e in mare indobitocit n-are legatura cu crestinismul, ci cu capacitatea intelectuala neuzitata. Sa ne amintim ca Niculae Moromete plangea sa-l lase taica-su la scoala, si a fost nevoie de multe evenimente ca sa ajunga acolo. Suntem tara lui Moromete- ce-ti trebuie carte, 4 clase sunt destul -fa bani, ca daca ai bani s-a rezolvat totul.

 7. Rik zice:

  Saracuti de ei, nu-i de ras.
  E rusinea noastra.
  Decat sa ne tot „mancam’ p’aici’lea mai bine ne-am duce sa vestim Evanghelia la acesti oameni.
  Rusine sa ne fie, prima data mie, apoi voua cei ce predicati Cuvantul.

  • Irina zice:

   ok, si daca nu-i duce capul sa retina ca la Pasti Hristos a inviat, ca doar ei, cu gurita lor zic asta la biserica, la fiecare ou ciocnit, sau cand se saluta cu vecinii pe ulita, ce te face sa crezi ca o sa fie mai receptivi fata de @Evanghelia@ vestita de tine? o sa fie ca tantea aia, pe jumate ortodoxa, pe jumate adventista, si in ceata referitor la ambele credinte.

   • Rik zice:

    Irina, Evanghelia are putere si din momentul in care o accepti ea lucreaza la mintea omului cum nici nu-ti inchipui. Poti sa tot asculti ce spune preotul sau predicatorul, daca nu ti drag de Dumnezeu nu pricepi nimic si nici nu reti nimic. Daca oameni acestia sunt din oltenia este foarte probabil sa nu fi tinut in mana nici macar o data o Biblie. In regiunile in care sunt pocaiti se mai citeste Biblia si oameni mai cunosc cate ceva in rest numai datini si traditii, spre exemplu acesti oameni.

  • Marius David zice:

   păi, vii?
   Se pleacă la Slaşoma, aproape de zona respectivă.
   Acu începe misiunea?
   vii?
   Sau doar ai o criză temporară şi scurtă de conştiinţă, Rik? 🙂

   • Rik zice:

    Am parcela mea 🙂 dar as veni

    • Flavius zice:

     „parcela” sa fie de cel putin 140-150 de persoane…

     ~22 milioane romani…
     ~150 mii baptisti…
     => daca fiecare ar depune marturie la 140-150 de persoane toata romania ar fi evanghelizata 😉

     • Cautati alta metoda, asta nu o sa mearga…

     • Flavius zice:

      ! aritmetica e simpla… mai greu e cu marturia… 🙂

     • Ciprian Simut zice:

      daca ar fi fost atat de simplu, de mult lumea ar fi fost mantuita.

      realitatea atesta insa ca nu e asa, deci, metoda este imposibil de aplicat.

      „mecanica” e alta.

     • Flavius zice:

      …intradevar, foarte naiv calculul. E defapt o scuza a tuturor celor care an dupa an nu casca gura sa-l marturiseasca pe Isus si asfel nu aduc nici un rod. Stiu pastori si misionari care nu au nici un rod de ani de zile… boteaza si ei pe copii d-ai pocaitilor si au tupeul sa zica „Slava Domnului am avut rod din belshug anul acesta!” … zau?

      …gandesc asa pentru ca 22 de ani nu a venit nimeni sa-mi spuna ca exista o alternativa la viata pe care o duc. Iar acum nu concep sa nu-mi casc gura si sa-mi fac partea mea. Rezultatele nu sunt stralucite, ba chiar sunt dezolante… doar 4.48% sunt cercetati de duhul si raspund chemarii. Se aduna atunci cand interactionezi in fiecare saptamana cu 1-2 romani…
      Mecanica o fi alta… dar orice procentaj inmultit cu zero marturii va fi zero…

 8. CS zice:

  Eu cred ca oamenii astea au inteles poate ce e aceea o „diferenta” orcum e penibil, daca nu mai mult decat atat, ori cum mi se pare ceva de ne crezut, vai si amar. Totusi oare ce se poate face cu astfel de oameni, de care zici ca sunt din nu stiu ce trib care nu au auzit de Domnul Isus, vai, vai, vai…..

 9. CNI zice:

  Nu ca ne face cinste noua ortodocsilor, dar sint lucruri mai rele pe lumea asta; iar la judetul cel nemitarnic nu ne va intreba Hristos diferenta intre Pasti si Craciun, ci treburi si mai pedestre, precum daca am dat sa manance celui flamand, daca am adapat pe cel insetat, cercetat pe cel bolnav sau inchis.
  Asa ca mai usor cu bucuria „frati pocaiti”.

 10. Mda,frate Marius,cu acest post ne-ati mai scos din transa disputelor interevanghelice…Incredibil,daca nu era filmuletul,n-as fi crezut.Uite ca totusi te poti convinge si de pe urma unui filmulet:).Acum parca va inteleg mai bine:).
  Oricum,si reporterul respectiv are rolul lui…stie sa „imbarlige”.

 11. evedyahu zice:

  This is sad. Very very sad. Totusi – ma gandesc (sper) ca interviul a ales intentionat cele mai proaste/slabe raspunsuri (?).
  Daca nu – e camp mare de evanghelizare in RO!

 12. Rodica Botan zice:

  Cred ca rusine ar trebui sa ne fie noua…celor credinciosi. Oamenii stiu cit tine postul de lung…ca i-a invatat cineva ; dar ca Christos s-a nascut si a murit pentru ei…n-au habar inca. Oare n-avem si noi ceva responsabilitate? Intre noi impartim firul in patru…penticostalii si baptistii se cearta pe teme teologice- …in timp ce lumea moare in jur fara sa stie ca are un Mintuitor…
  Cred ca pina si penticostalii ar trebui sa recunoasca ca timpul vorbirii in limbi a trecut si este necesar sa inceapa sa vorbeasca romaneste oamenilor in mijlocul carora traiesc si sa le spuna despre Isus ca sa inteleaga. Iar baptistii cred ca au prea multi teologi…Toata lumea e tolba de carte…dar la ce bun daca nu foloseste nimanui…
  Darurile Duhului Sfint ne sint date noua…dar ca sa le folosim pentru altii- si daca nu le folosim pentru altii este ca si cum le-am ingropa. Acuma…iertare- mi-o spun mie si avui indrazneala sa vorbesc cu voce tare…

  • Un pacatos zice:

   Noi, crestinii ortodocsi, credem in Domnul Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul. Si mai credem ca daca ne caim de pacate Domnul si Mantuitorul Iisus Hristos ne spala de pacate prin Sangele Sau: ” Si le-a zis Iisus: Adevarat, adevarat, zic voua, DACA NU VETI MANCA TRUPUL FIULUI OMULUI SI NU VETI BEA SANGELE LUI, NU VETI AVEA VIATA IN VOI.” ( Ioan 6: 53).

  • Ryan zice:

   Da de acord, o parte din vina o impartasim si noi, toti. Cu siguranta nici unul dintre noi nu poate spune cu fermitate ca am implinit tot ceea ce cere Dumnezeu de la noi.
   Doua lucrui de luat in considerare in cazurile acestea:
   a. realitatea faptului ca femeilea aceste fac parte din biserica Ortodoxa. Este responsabilitatea si obigatia directa a preotilor lor de a predica evanghelia, a uceniciza, si a motiva enoriasii la sfintenie, ascultare si cunoastere de Dumnezeu. Traditia si religia in sine nu face doi bani, nu mintuiste pe nimeni.
   b. Dumnezeu singurul este cel care ofere pocainta.
   Ma intreb daca femeile aceste au o Biblie in casele lor si daca vre-o data au avut dorinta personala de a citi din ea? Conform raspunsurilor pe care le-au dar, ma indoiesc.
   Cunoasterea Scripturilor si teologia sint vitale in a inteleg corect Cuvintul si vremurile in care traim. Astazi prea multi in biserici nu se mai sinchisesc sa cunosca Scripturile ci se multimesc doar cu pilule concentrate din Cuvint care de multe ori contin erezii, care duc pe multi in ratacire. Adevarul amestecat cu putina erezie nu mai este adevar.
   Fiind toba de carte nu-i un lucru rau. Mindria, atitudinea superioara si firea care se dezvolta in noi (cind nu ne smerim, cind nu veghiem si nu ne rugam) cind stim ca noi cunostem mai mult de cit cei din jurul nostru, de multe ori ne descalifica de la slujire, astfel incint noi ne facem vinovati de a aduce jertfa nebunilor inaintea lui Dumnezeu …

 13. day zice:

  dar in sfera priceperii minimale a creierului, daca nu stii ce sarbatorim la craciun si ce la Pasti, e putin probabil sa crezi ca respectivul/respectiva crede ceea ce tu ai afirmat mai sus.
  Ori (i)luminatii bisericii ortodoxe au o stare de suprematie morala, multimea nu mai are vreo educatie, nici macar bunul simt nu-l mai are romanul, ca altfel poporul n-ar fi chiar usor de manipulat. Religia dintotdeauna a fost un instrument de manipulare atunci conducerile au picat in mainile celor neintentionati spre invatatura si indrumare, celor slabi, asa ca..sa nu ne miram de ceea ce a ajuns poporul roman. Preotul nu mai reprezinta ce a fost pentru comunitatea in care se invarte, e un alt job doar, si durerea e ca, asemeni nevegherii din ortodoxie, exista o tentinta si la pastorii protestanti sa il ia ca un job mai bine platit decat media in Romania..si ca face Domnul cumva si-a fi traiul bun, cu o casa asigurata..etc… Nu vreau sa-i includ pe toti aici, ca Dumnezeu le cunoaste inima, au chemare si ulterior se vad dupa roade si sfarsitul lor de vietuire, dar daca satul din care batrana asta vine n-a fost evanghelizat de biserica de acolo(in frunte cu liderul) ca de-aia E pastor, sau ar trebui sa fie, atunci, not pretty well pentru El.. nu suntem cu nimic mai prejos decat liderii ortodocsi din a caror turma e.

 14. Pingback: Tweets that mention Sîntem creştini de 2000 de ani şi … ceva | Marius Cruceru -- Topsy.com

 15. OBSERVATOR zice:

  „- Dar mergeti la Biserica ?
  – DAAAAAAAAAA !!!
  -Si ? Diferenta ?
  -Diferenta , NU STIU !”

  Tragic !!!
  Bine caci stiu sa faca pelerinaje prin unele Biserici ale Romaniei sa „sarute oasele unor -sfinti-” , ……!?

  Dar un lucru e sigur, vina nu e a Domnului !
  Deci tot noi sintem singurii vinovati !
  Mintuiestene Doamne !

 16. Rodica Botan zice:

  Daca am fi cu adevarat lumini…oamenii din jur n-ar bijbii asa…

 17. elisa zice:

  Ma uit la mine si cred ca nu mai am disponibilitate sa le vorbesc oamenilor ca altadata despre Mintuire.
  Cred ca nu numai eu sunt asa; am vazut si la altii, ce facem dar?

 18. Rodica Botan zice:

  Nu stiu precis cum ne-om face disponibilitatee…dar porunca e porunca…si inca una noua…”Mergeti in toata lumea si vestiti Evanghelia la orice faptura”…Ucenicii au mai primit si sfatul de la Domnul Isus…”nu va certati pe drum”…Cred ca ni se potriveste si noua…

 19. antonia zice:

  Întrebări pentru cei care doresc să mediteze la un răspuns onest: ce ați face dacă ați avea un frate cu dizabilități intelectuale, să zicem? Aveți aceeași părinți minunați și normali, dar fratele dvs are un handicap. În calitate de frate, ați râde de el? Ați posta pe internet filmulețe în care frățiorul se dă cu capul de ceva din cauza handicapului? Sau i-ați oferi atenția, căldura și iubirea de care are nevoie? Ați avea răbdare să-l învățați lucruri pe care dvs le faceți cu ușurință? L-ați ajuta să progreseze atâta cât se poate în cazul lui sau i-ați adresa cuvinte grele?

 20. dani zice:

  AI pus punctul pe I 🙂

  Cred ca ne-am c-am invatat cu boxu’. Dupa ce boxezi 1 luna in propria casa, cand iesi afara, iti vine sa pocnesti orice moaca ce iti iese in fata. 🙂
  Probabil ca la asta se refera Petru (2 Petru 1:7) cand ne zice sa unim dragostea de frati cu iubirea de oameni ? :p

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.