Seri cu Iacov

Miercuri, 11 August, Joi, 12 și Vineri, 13, începînd cu orele 19.00, la Logos Baptist Ministries (7820 N. Caldwell Niles, Chicago, IL) vor avea loc seri de studiu biblic asupra Epistolei Sobornicești a lui Iacov.

În cadrul acestor seri va fi lansată și cartea Și voi, care sînteți răi… fiți desăvîrșiți ca Tatăl, carte care este rodul unor conferințe asemănătoare.

Mesajele se vor transmite și de la www.logoscm.org.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Biserica Baptista, Greaca, Iacov, Periegeza, Pt. studenţii mei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Seri cu Iacov

 1. Lucia zice:

  Cand ma gandesc la epistola lui Iacov, soborniceasca… Nu se prea foloseste cuvantul soborniceasca prin bisericile baptiste …oare de ce? Suna cam ortodoxist (!?) Cred ca noua, baptistilor ne plac termenii mai academici … Deci, cand ma gandesc la epistola aceasta, nu prea stiu mare lucru… Imi vin in minte cateva adevaruri esentiale, fundamentale pe care as putea sa le enumar pe degete : primul, in legatura cu intelepciunea, daca vreunuia ii lipseste, s-o ceara cu credinta si ii va fi data; al doilea, orice dar desavarsit care vine de sus, este de la Tatal luminilor; urmatorul lucru care naste dezbateri aprinse, referitor la credinta si la fapte, si faptul ca de fapt credinta fara fapte este moarta. Scuze pentru exprimare. Urmatorul principiu arhicunoscut: da al vostru sa fie da si nu sa fie nu; apoi, Dumnezeu sta impotriva celor mandri dar da har celor smeriti; versetul pe care il stie oricine: Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit si un verset practic: cine stie sa faca bine si nu face savarseste un pacat. Foarte reconfortant acesta. Mai imi vin in minte sintagme ca: prietenia cu lumea egal vrajmasie cu Dumnezeu; sa fiti implinitori ai Cuvantului nu doar ascultatori uituci inselandu-va singuri; sa cercetati pe orfan si pe vaduva; tot din Iacov, si numai din Iacov se poate afla un lucru foarte interesant despre draci: si ei cred si se infioara: asta ca o curiozitate, buna de afirmat pentru curiosi; si foarte important, principiul care este repetat la nesfarsit, in legatura cu infranarea limbii si cu eficienta scazuta in randurile noastre. Ma refeream la eficienta scazuta a aplicarii principiului pentru ca eficienta limbii are rezultate spectaculoase, dupa cum, iarasi stim cei mai multi. Uite, aici merge si cel cu marturisirea pacatelor unii altora, care cel putin in aceasta sfera verbala abunda, si acest principiu apartinand tot epistolei iacovine. Acesta iarasi, din anumite considerente nu se prea bucura de mare popularitate printre baptisti … Altii mai consecventi s-au ocupat mai sistematic de el si l-au exploatat mult mai bine, dar din pacate intr-o directie gresita, asa ca noi procedam corect. Cam pe aici mi se sfarseste lista, insa bogatia si resursele Cuvantului sunt inepuizabile, astfel ca intotdeauna este loc pentru mai multa invatatura si cunostinta. Domnul sa va foloseasca si sa va calauzeasca in impartasirea acestor studii, fr. Marius David, si sa va dea inspiratie proaspata pentru mesaj

 2. Lucia zice:

  Cand ma gandesc la epistola lui Iacov, soborniceasca… Nu se prea foloseste cuvantul soborniceasca prin bisericile baptiste …oare de ce? Suna cam ortodoxist (!?) Cred ca noua, baptistilor ne plac termenii mai academici … Deci, cand ma gandesc la epistola aceasta, nu prea stiu mare lucru… Imi vin in minte cateva adevaruri esentiale, fundamentale pe care as putea sa le enumar pe degete : primul, in legatura cu intelepciunea, daca vreunuia ii lipseste, s-o ceara cu credinta si ii va fi data; al doilea, orice dar desavarsit care vine de sus, este de la Tatal luminilor; urmatorul lucru care naste dezbateri aprinse, referitor la credinta si la fapte, si faptul ca de fapt credinta fara fapte este moarta. Scuze pentru exprimare. Urmatorul principiu arhicunoscut: da al vostru sa fie da si nu sa fie nu; apoi, Dumnezeu sta impotriva celor mandri dar da har celor smeriti; versetul pe care il stie oricine: Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit si un verset practic: cine stie sa faca bine si nu face savarseste un pacat. Foarte reconfortant acesta. Mai imi vin in minte sintagme ca: prietenia cu lumea egal vrajmasie cu Dumnezeu; sa fiti implinitori ai Cuvantului nu doar ascultatori uituci inselandu-va singuri; sa cercetati pe orfan si pe vaduva; tot din Iacov, si numai din Iacov se poate afla un lucru foarte interesant despre draci: si ei cred si se infioara: asta ca o curiozitate, buna de afirmat pentru curiosi; si foarte important, principiul care este repetat la nesfarsit, in legatura cu infranarea limbii si cu eficienta scazuta in randurile noastre. Ma refeream la eficienta scazuta a aplicarii principiului pentru ca eficienta limbii are rezultate spectaculoase, dupa cum, iarasi stim cei mai multi. Uite, aici merge si cel cu marturisirea pacatelor unii altora, care cel putin in aceasta sfera verbala abunda, si acest principiu apartinand tot epistolei iacovine. Acesta iarasi, din anumite considerente nu se prea bucura de mare popularitate printre baptisti … Altii mai consecventi s-au ocupat mai sistematic de el si l-au exploatat mult mai bine, dar din pacate intr-o directie gresita, asa ca noi procedam corect. Cam pe aici mi se sfarseste lista, insa bogatia si resursele Cuvantului sunt inepuizabile, astfel ca intotdeauna este loc pentru mai multa invatatura si cunostinta. Domnul sa va foloseasca si sa va calauzeasca in impartasirea acestor studii, fr. Marius David, sa va dea inspiratie proaspata pentru mesaj

 3. pavel celac zice:

  Bine ati venti Frate Marius
  Cant timp stat in america?
  Ajungeti prin Sacramento?
  si cum putem cumpara si noi cartea?
  am asculta studiul din asta siara si mi-am dat seama ca nu stiu sa trec prin incercari si ma rog ca Domnul sa ma ajute sa pot sta sub pres cu intelepciune
  multumesc pentru mesaj

 4. naomi zice:

  Frate Marius
  V-am ascultat predica, Dumnezeu sa va binecuvinteze, pentru mine a fost o imbarbatare si un indemn sa merg mai deparete, sa fiu multumitoare si sa-mi reamintesc de Bratele care m-au purtat in ziua necazului meu.
  Multumesc Domnului care va foloseste si dvs pentru ca va lasati folosit!
  Multa reusita in ceea ce faceti!!!

 5. dori`s zice:

  ora 19 la noi sau la ei?

 6. dori`s zice:

  am ascultat si eu primul mesaj.
  Domnul sa va binecuvanteze, si sa va foloseasca pana la sfarsit cu aceiasi putere.
  asa a cazut cuvantul acesta peste sufletul meu cum spunea Osea

  Osea 6:1  „Veniţi, să ne întoarcem la Domnul! Căci El ne-a sfîşiat, dar tot El ne va vindeca; El ne-a lovit, dar tot El ne va lega rănile.
  2  El ne va da iarăşi viaţa în două zile; a treia zi ne va scula, şi vom trăi înaintea Lui.
  3  Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul! Căci El se iveşte ca zorile dimineţei, şi va veni la noi ca o ploaie, ca ploaia de primăvară, care udă pământul!” –
  fiti binecuvantat de Domnu!

  • Gabriel Băloi zice:

   Chipul de om , deşi aflat în lumea lui , în mediul lui , dar care nu poate trăi normal fără cioplire continuă pentru perfecţionarea sa continuă…!!!!!
   Ce măreaţă şi revelatoare idee : să fii cioplit continuu , pentru a primi noi şi noi faţete , tocmai din cauză că „spiritualitatea Lui Dumnezeu este extrem de diversă” şi atunci scopul este că trebuie să te înfăţişezi înaintea Lui tot cu atîtea faţete cu cîte a şlefuit în tine potrivit diversităţii Sale !
   Chipuri de oameni care se întregesc şi , astfel , se formează asemeni Lui Dumnezeu , prin diversitatea spirituală a Lui Dumnezeu !

   Mesaj scriptural de o oră , care m-a trimis pe genunchi în plîns ( nu mi s-a mai întîmplat demult ) şi rugăciune cam tot preţ de o oră.

   Fie-vă toţi zorii plini de prezenţa dragostei copleşitoare şi binecuvîntate a Lui Dumnezeu !

 7. Andrei C. zice:

  Aș fi curios cum arată schița de la prima predică.

  Premiez pe cineva care o poate reconstrui.

 8. Pingback: Iacov 1: 2-8 | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.