„Torentul” reloaded

Din pricina comentariilor foarte numeroase la această postare, au fost necesare nişte rezumate-sinteze. Trezire spirituală a făcut primul rezumat de acest fel.

Vezi postarea AICI.

Sper să fie de folos!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Blogroll, dulce Românie, Fabrica de barbati, Linkomandări, Pt. studenţii mei, Pătrăţoşenii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la „Torentul” reloaded

 1. firicel zice:

  Ar fi benefic ca să facă cineva o sinteză teologic-principială pe acest subiect.

 2. Mihai Corcea zice:

  Eu cred ca ar trebui sa se scrie o carte 🙂

 3. mariusmioc zice:

  Tizule, fiindcă te preocupă problema asta a „proprietăţii intelectuale”, îţi semnalez fapta necreştinească a celor de la teatrul Odeon, care au găzduit piesa „Ultimele ore ale lui Ceauşescu”, fără să ceară aprobarea lui Valentin Ceauşescu, fiul odiosului, proprietar al mărcii „Ceauşescu” înregistrată la OSIM. Au încălcat astfel dreptul sfînt de proprietate intelectuală a lui Valentin Ceauşescu (drept sfînt fiindcă aşa zice Marius Cruceru, nu fiindcă ar fi spus Isus Hristos). Vezi în ziarul „Adevărul”: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Valentin_tine_cu_dintii_de_Ceausescu_0_200380540.html

  P.S. Să-mi fie iertat că mă tot bag în seamă la subiectul ăsta, dar am publicat şi eu 10 cărţi, unele în mai multe ediţii. Carevasăzică am creat şi eu „proprietate intelectuală”.

  • firicel zice:

   Noi vorbim despre un caz particular. Ce legătura are asta cu articolul acesta și primul legat de acest subiect?

  • Marius David zice:

   De ce trebuiau să își ceară voie de la VAlentin?
   Valentin are monopolul pe numlee Ceaușescu sau pe istoria creată de taică-său. E o prostie.
   Faci confuzii majore între nume și istorie între diverse categorii, de aceea discuția pe un astfel de palier nici nu are rost. Refuz să discut în asemenea termeni.
   dacă cele 10 cărți pe care le/ai publicat sînt rodul unei asemenea metodologii de abordare și unui asemenea mod de gîndire…

   Dar… spune-mi, te rog, Marius, ne pui și nouă în format PDF cele 10 cărți moca? adicătelea pe gratis, adică for free? Te rog! Mă scutești de o grămadă de cheltuială.
   Trăiești din taximetrie? Dacă da, atunci de unde ai timp să produci 10 cărți?

   • mariusmioc zice:

    @Marius, o bună parte din cărţile mele se găsesc gratuit pe internet http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/mmioc/default.asp.htm
    Satisfacţia mea principală, ca autor, e ca cărţile mele să fie citite şi înţelese, nu neapărat să cîştig bani din ele. Foarte mulţi bani oricum nu aş fi cîştigat, la cum merge distribuţia de carte în România. (se zice că în perioada interbelică numai 2 români erau capabili să trăiască exclusiv din scris: Sadoveanu şi Rebreanu. Eu n-am ajuns încă la nivelul lor)
    Dar nici nu e sigur că punînd cărţile gratis pe internet am pierdut bani. Prin internet, cărţile devin disponibile vorbitorilor de limbă română din toată lumea, altminteri sînt disponibile doar în cîteva librării din cîteva oraşe. Devenind cunoscut prin intermediul internetului, pînă la urmă o parte dintre cei care m-au citit pe internet vor dori să aibe şi cărţile în bibliotecă.
    Cît despre Valentin, are marca Ceauşescu înregistrată la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci), deci e proprietar. O fi prostie, dar e prostie legală, şi asta voiam să subliniez: nu tot ce e legal e şi drept, şi nu e cazul să amestecăm principiile creştine cu legile lumeşti.

    @firicel, mă refeream la problema mai largă a „dreptului de proprietate intelectuală” şi a abuzurilor care se fac, după părerea mea, în numele acestuia. Cazul particular cu torentcrestin are puţină importanţă pentru mine, nici nu ştiam că există saitul ăsta pînă nu i-a făcut reclamă domnul Cruceru.

    • Marius David zice:

     draga MArius, foarte bine. și ale mele sînt on line. una numai pentru specialiști, că nu are rost altfel
     Sadoveanu și Rebreanu au trăit din alte surse, nu din scris.
     am mai subliniat si eu acest aspect… NU TOT CE ESTE LEGAL ESTE ȘI MORAL ȘI DREPT.
     am dat exemplul cu CABINETUL DE AVORT , este legal, dar nu este moral și drept.
     în India era cît pe ce să fie legal violul dupa ora 23, daca o femeie umbla singura pe strada.

     dar .. despre asta este discuția?
     să ne întoarcem la Ceaușescu.
     Valentin are numele, marca… sigur, dacă vrea să producă tricouri și vreun suc cu acest brandname…
     dar nu poate opri o piesă, lucrare artistică, un roman care să pomenească în titlu … Ceaușescu
     așa cum marca Coca-Cola nu mă poate da în judecată dacă mîine dau drumul unui roman intitulat
     Spălat pe creier cu Coca-cola.
     Este așa sau nu?
     în rest… succes la scriitură.

 4. AdCoLe zice:

  Ma intreb de ce ati mai deschis un topic cu acelasi subiect?! Ca sa lungim povestea?…

  Nu am de gand sa mai intru in acesta aglomerare de vorbe (multe aiurea) – sper sa ma pot stapani. Vreau sa va aduc acum ceva inainte. Marcel Iures a fost intrebat o data: ce parere are despre filmele cu el care se dau jos free de pe internet. Si mi-a placut raspunsul lui: „Pai, pentru asta e internetul, nu?!”.

  Cu aceste cuvinte am vrut sa prezint un om de mare valoare artistica si cu o gandire exemplara. Si fiti siguri, ca cei care il apreciaza vor cumpara in original tot ce se poate gasi cu el. Asa se intampla si cu artistii crestini: fani lor vor investi in/pentru ei, ceilalti nu.

  Deci, nu uitati: „pentru asta e internetul, nu?!”! 🙂

  • AdminTC zice:

   S-a redeschis pentru ca aduce vizitatori, AdCole. Creste cota blog-ului in Top-ul blog-urilor evanghelice…

   Nu stiu ce s-a dorit scriind despre TC, deoarce despre o reala introspectie morala nu poate fi vorba. Daca Crew”Ceru” a deschis un subiect, cu dorinta sincera de a „intelege” -cel putin- si a promova anumite principii crestine,un statut macar simbolic impartial e binevenit. Orice replica in alt sens decat cel gandit de Mr. a fost ridiculizata cu un aer de superioritate debordanta.
   Daca deschizand acest topic nu s-a dorit un dialog, ci doar o denigrare, atunci acest blog e doar jenant.
   A striga „hotul” cu o gura de aer trasa intr-un piept de vames.

   • Marius David zice:

    Oh, Administratore Torent Creștin,
    Deci nu te-ai putut abține!
    1. nu s-a deschis pentru că aduce vizitatori. Paradoxal, nu postările care au multe comentarii aduc și mulți vizitatori. Îți spun asta ca blogăr bătrîn.
    2. Am destule vizite și aveam și înainte ca să fiu nevoit să mă cațrăr pe cărămida Torentului Creștin prin topuri. Dar nu asta mă interesează.
    3. Topurile mă interesează tot atît de mult ca horoscopul zilnic. Fix exact!
    4. Cine ești tu ca să îmi judeci intențiile? Îmi cunoști cumva gîndurile… Ai vreun intențiometru de spui… deoarce despre o reala introspectie morala nu poate fi vorba. Speak for yourself, please.
    5. uite că nu orice replică este ridiculizată cu un aer de superioritate debordantă… citește comentariile și te vei convinge. Numai atitudini de genul celor pe care le expui tu aici sît amendate ca atare.
    6. Da, recunosc blogul este jenant… produce o oarecare stare de jenă celor cu musca pe căciulă, nu-i așa?
    7. Apreciez ultima frază… excelentă: A striga “hotul” cu o gura de aer trasa intr-un piept de vames.. Dacă este creația ta, ai talent!

    Încă ceva… ai foarte multă amărăciune. Îți lipsește bucuria. Oare de ce?
    Răspunde singur!

    Crew… CERU

  • Marius David zice:

   AdCole, nu ca să lungim povestea.
   Mai mulți s/au plîns de numărul mare de comentarii de la celălalt post.
   Unii au sugerat sau cerut un fel de sinteză.
   Iată că cineva a făcut o sinteză.
   A muncit două zile. Este un fel de rezumat.
   PEntru asta am reluat, pentru rezumatul respectiv.

   Ca unul care l-am văzut pe MArcel Iureș într/un anumit context în direct și pe viu și față către față, un om de o inteligență și de un rafinament intelectual rar întîlnit, de o iironie subtilă și sănătoasă.. îți spun că a răspuns ironic.
   nicicum răspunsul dînsului nu sugerează… copiați, fraților , la greu.

   • AdCoLe zice:

    Da, sunt perfect de acord cu dvs. în cele spune legat de Marcel Iureş. Totuşi, eu înţeleg că e ceva asemănător cu resemnarea în legătură cu asta… Nu credeţi?!

    Să fim realişti: e imposibil să verifici câţi şi cum te fură. E o curată pierdere de timp pentru un artist! Valoarea lui (daca într-adevăr e mare) îl va purta înspre înainte!

    • Marius David zice:

     eu sînt greu de resemnat, însemnat, desemnat, semnat, ..
     nu mă resemnez la chestiune.
     Mie puțin îmi pasă dacă mi se piratează predicile, cîntecele, să se ducă… asta este… dar nu toți au aceeași atitudine față de proprietatea lor intelectuală.
     și nici eu nu am aceeași atitutine față de orice produc
     nu mi-a convenit cînd mi-am văzut niște idei preluate decineva într-un articol fără să dea sursa,
     nu mi- conveint cînd cineva mi-a piratat tot blogul… a luat toate articolele mele și le-a pus pe blogul lui, cu tot cu comentarii, chestie care mis-a întîmplat pe vremea pătrățosului..
     ce crezi că au făcut cei de la wordpress.. s-au resemnat?
     nu… l-au scos cu picioarele înainte pe tip de pe platformă… dădea semne de boală mintală prin manifestarea compulsivă…

     să mă resemnez.
     sînt bătălii care merită purtate…
     s-ar putea ca domnul Iureș să nu ia în considerare aceleași bătălii pe care un creștin evanghelic le ia în considerare….

     Sigur… nu poți face poliție să vezi cine și cînd și de cîte ori te fură, dar nici să încurajezi fenomenenul.

     unul dintre cele mai hidoase argumente pe cre le-am auzit a fost cu înmulțirea pîinilor..
     piratantul se asemăna cu Cel care a înmulțit pîinile și i-a băgat pe brutari în criză… nu le-a cerut dreptul de a folosi rețetele etc.

     frumoasă hidoșenie..

 5. Veghe zice:

  E bine de ascultat niste predici despre disciplina banilor de Zac Ponen – referitor la cum sa traiesti disciplinat cand vine vorba de bani.

  E o chestie foarte interesanta: cine asteapta bani de la membri unei biserici / comunitati, trebuie sa traiasca la un standard cel mult egal cu cel mai sarac din acea comunitate / biserica. Se face asemanarea cu Isus, care avea o punga cu bani (cu siguranta multi bogati au donat) dar il gasim deseori dormind sub copaci – nu la hotel.

  Link: http://www.resursecrestine.ro/predici-audio/Zac%20Poonen%20(engleza)/A%20disciplined%20life.htm

 6. firicel zice:

  Dintre cele mai urâte reacții la această Provocare au fost sponsorizate de căre mitralieratorii de versete biblice.

  Nu m-am gândit că pot fi oameni care să se poată agăța așa de urât de Scriptură pentru a dovedi că un păcat nu este păcat.

  Nu știu cum se numește boala asta. Cred că, la noi cel puțin, poporul a căzut în extremă interpretând Scriptura după propriile reguli.

  Sper totuși, că unii au început să-și regândească poziția față de ”furtul online”.

 7. AdminTC zice:

  Relaxeaza-te, firicel, nu fii asa patimas. Daca unii interpreteaza unele versete intr-un fel, tu le interpretezi in altul. Diferenta dintre voi doi? Desigur, tu ai dreptate…

  Internetul e o „inventie” relativ noua. Oamenii s-au trezit peste noapte trimitand „vorba pe fir la Dorna”, la fel ca Vitoria, in „Baltagul”. Insa dezvoltarea internetului a insemnat mult mai mult decat o inovatie, e un fapt, un context revolutionar.
  Am vazut destule comenatarii pe acest blog, si nu doar, in care sunt acuzati (nu neaparat rau intentionat) cei tineri, adolescentii, generatia „internet” pentru lipsa lor de atasament fata de consacratele precepte moral-crestine, standarde, interpretari, reguli care pentru cei trecuti de 40 de ani par asa de clare. Par.
  Lucrurile nu stau asa de simplu. Intr-un context care se modifica peste noapte, aproape totul trebuie redefinit. Nu spun modificat, spun redefinit.
  Ce inseamna pentru tine furt, e foarte posibil sa nu insemne pentru el, desi in esenta are aceeasi oroare fata de fapta.
  „Perplexitatea spirituala” a unora poate sa fie la fel de bine ignoranta, refuz sau incapacitate de a defini, sau macar recunoaste termenii comuni necesari in acest dialog, care chiar moral-principial fiind, e totusi in esenta unul al generatiilor. Putem continua discutia daca doriti pe aceste coordonate…

  Mesajul de la care s-a pornit discutia initiala, raspunsul meu la email-ul acelui domn Iosif Muresan nu a reprezentat manifestarea unui „tupeu incredibil”, ci o simpla tragere de maneca la „ultimatumul” lui. Mi se dadea 20 de zile sa intru in legalitate si sa semnez un contract . (Partea respectiva vad ca nu e postata). „Nu imi pasa ce crezi, ce intelegi, cum definesti – doar conformeaza-te”, acesta este sensul mesajului.
  Asa ca era necesar sa ii atrag atentia ca sunt in legalitate folosind tehnologia p2p – impotriva careia nu exista lege in Romania. S-au adus in discutie cateva tari care dupa parerea unora ar aplica „deja” anumite legi impotriva acestei tehnologii: Suedia, sau Anglia. Lucurile insa nu stau nici pe departe asa. Suedia nu este in stare cu toate legile existente in tara sa inchida unul dintre cele mai prolifice trackere ale lumii (The Pirate Bay), si aceasta sub presiunile si cu toata prestanta avocatilor unor mamuti financiari ca Hollywood, Microsoft, etc. Suedia are si un Partid al piratilor, ocupand chiar unul dintre cele 18 locuri ale Suediei in Parlamentul european ( http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2009/jun/08/elections-pirate-party-sweden)
  Anglia e recunoscuta prin multitudinea solutiilor legale oferite pentru platforma p2p. Romania e la 0 in acest domeniu.
  In SUA cu toata valva aferenta, incep sa apara solutii concrete in fluxul producatori-artisti-fani care iau noul context ca atare. Etc, etc.
  Dar sa revenim la mesaj/articol
  O sa ma opresc acum doar la 2 fraze:
  „Artistii si producatorii crestini nu ar fi deranjati daca muzica lor ar fi copiata si ascultata de cei ce nu-L cunosc pe Dumnezeu, in speranta ca in mesajul din cantece pot sa-L descopere. Din pacate nu cei din lume fura muzica crestina, ci „crestinii”.” – Deci nu ar fi nici o problema daca cei care le-ar copia ar fi necrestini? Aceasta presupune ca studiourile sunt in principiu perfect de acord cu copierea si distribuirea via p2p, atata timp cat cei care o fac sunt necrestini. Unde e logica?
  „Daca albumul se adreseaza generatiei tinere, se vor vinde la inceput cateva exemplare, care apoi vor fi copiate in lant, transmise de la unii la altii, puse pe diverse situri, iar cei care au investit in el vor fi dezamagiti.” – Lucurile nu stau chiar asa. Distribuirea face artistul cunoscut. Creeaza o imagine. Cu cat un album este mai cautat (acest exemplu este pur fictional (sic!)) si downloadat „rating-ul” artistului respectiv creste. Comunitatea ii construieste o imagine, ii ofera un credit „pro-bono” care poate fi exploatat in directia dorita (pentru cei care asteapta profit) prin concerte, intalniri, etc – cu alte cuvinte contact „live” cu cei care il asculta. Prin aceasta se revine si la un alt scop implicit al muzicii crestine: partasia.
  Multe de spus, aruncand fraze risc sa devin haotic. Pobabil voi reveni.
  Pana atunci…aruncati pietrele. Dar imaginea ce o loviti e o holograma. Blessings.

  • firicel zice:

   Bineînțeles că interpretările pot fi diferite. Tocmai de aceea există niște reguli pentru interpretare.

   Mulțumesc pentru informațiile aferente. Interesante. Nu le cunoșteam.

   Furtul e furt chiar dacă o face un necreștin sau un creștin. Dar apropo de lege, dacă legea permite avortul înseamnă că el este moral? S-a mai dat acest exemplu. Pentru că legea nu interzice înseamnă că în fața lui Dumnezeu e moral?

   Eu cred că și generația dinaintea noastră a furat în stilul ei și poate că încă o mai face. Câte semnături nu sunt date unde nu ar trebui și câte declarații de venituri (etc) nu sunt făcute într-un mod fals? Multe. Dar asta înseamnă să jucăm ping-pong când nu asta e ideea.

   Se poate să fie așa cum spui tu despre beneficiile ratingului de care are parte artistul. Dar ar beneficia și mai mult dacă oamenii ar plăti pentru cd-urile alea. Există artiști care oferă porțiuni din melodiile lor care pot fi ascultate așa că nu ești pus în situația să cumperi ceva ce nu cunoști. Dacă îți place, dacă l-ai ascultat și live, atunci poți cumpăra cd-ul sau poți participa la concertele lui.

   Cât despre ”părtășie” mă abțin pentru că s-ar putea să fiu omorât cu pietre 🙂

   • Marius David zice:

    Firicel şi AdminTC, deci am ajuns ca acestă chestiune să se rezolve într-o problemă de hermeneutică.
    DAcă Adminul invocă partidul piraţilor din Suedia, îi aduc aminte că în acelaşi spaţiu al ţărilor nordice s-a propus legalizarea incestului şi sexului cu minori.
    Chiar doreau să formeze un partid.
    PAriem că în 5 ani vor reuşi?
    Cu asemenea argumente discuţia este jalnică!

  • Marius David zice:

   nu prea am ce comenta la chestia asta… eşti în eroare, prietene!

 8. Veghe zice:

  AdminTC, nu te mai stresa. Nimeni nu o sa faca nimic, n-au cum sa inchida un site care NU gazduieste nimic ilegal.
  Singura chestie care ar trebui sa o punctam e urmatoarea: presupunem ca TC, prin „ilegalitatile” produse, permite si necrestinilor sa auda Cuvantul lui Dumnezeu.

  Ce deserviciu credeti ca aduce o postare din aceasta pe un blog al unui pastor, care atrage cu sine sute de comentarii care mai de care mai colorate, la vizita unui necrestin? Credeti ca acel om va considera drept normala atitudinea noastra?

  Mai mult decat atat, sunt o gramada de blog-uri de 2 lei care se apuca sa critice lucrarile altora. Pe astea de ce nu le critica nimeni?

  Oameni buni, faceti si voi ceva, apoi criticati… cand o sa primiti mai multe critici decat laude pentru lucrarea voastra, cu siguranta nu veti mai avea asa avant la a critica lucrarea altuia. Veti cunoaste durerea produsa de critica neconstructiva…

  Vreau sa felicit TC, nu pentru ca au torente, ci pentru ca acea comunitate creata in jurul site-ului produce radio crestin, cu emisiuni interactive, cu moderatori faini, etc. Da, produce! Ce fac altii? Dau cu pietre…

  • Marius David zice:

   draga Veghe, am ezitat dacă să las sau nu comentariul tău,
   este antologic, intră într-o antologie a gîndirii corupte.
   nimic de comentat…
   ba…
   1. blogul acesta nu este doar blogul unui pastor, este in primul rind blogul unui tata, soț,
   2. este și blogul unui om ispitit de a utiliza internetul si solutiile si ofertele lui in mod gresit.. crezi ca eu nu sint ispitit de ofertele de carti gratuite on line.. piratate?
   3. scopul acestui post nu este să aruncăm cu piatra, ci să aruncăm cu gîndul,.. uniii chiar au reușit să înceapă să gîndească după aceste discuții.
   Tu ai rămas la fel!
   Sănătate și muuuuuuult noroc.
   Noroc bun!

 9. vesteabuna zice:

  Artiştii creştini…blestemata muzică pe bani.
  By vesteabuna
  Evrei 12:1 “…să dăm la o parte orice piedică şi păcatul care ne înfăşoară aşa de lesne şi să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. …”

  De greu vrăşmaş m-am luat.
  Mă simt mai mic ca David, iar în faţa mea simt o armată de Goliaţi gata să mă sfâşie cu colţii mârâiţi ai argumentelor lor.
  Dar……

  Ce este un creştin?
  Un creştin este un om care s-a lepădat de persoana/personalitatea lui veche, păcătoasă şi în duhul lui lăuntric s-a născut Fiul lui Dumnezeu prin Duhul lui Dumnezeu. Acest Duh este gelos şi-l va face pe creştin să nu-L iubească decăt pe Dumnezeu. În tânjirea lui către Dumnezeu, creştinul se va lepăda tot mai mult de persoana lui proprie, şi-o va tăgădui, se va lepăda de vituţile lui carnale, de talentele lui naturale şi va căuta să se umple cu virtuţile Duhului, cu roada Duhului. Aceste feluri de podoabe au origini diferite şi antagonice. Talentele naturale vin din carne(firea pământească), ne naştem cu unele iar pe cele mai multe le dobândim şi cizelăm prin aşa-zisa educaţie.
  Talentele naturale fac parte din vechea creaţie, din omul cel vechi.
  Un creştin va căuta tot mai mult să-l lepede pe cel vechi şi să se îmbrace în cel nou, să dobândească virtuţile Celui Nou prin cele 4 practici lăsate de apostoli: Învăţătura apostolilor, Legătura frăţească, Frângerea pâinii şi Rugăciunea. (De ce frângerea pâinii? “Adu-ţi aminte de Isus Hristos…” . “El..nu şi-a plăcut Lui însuşi.” ) Virtuţile duhului nu sunt talente naturale, ci calităţi supranaturale crescute prin părtăşie în cei care stăruie în zidirea sufletească. Meritul pentru aceste virtuţi este în totalitate a Celui ce a plătit preţul răscumpărării. Un creştin nu va căuta să se arate pe sine, omului Lui cel vechi, se va ruşina de el, s-a pocăit(răzgândit) de faptele lui vechi şi se bucură în Domnul Isus Cristos. Un creştin trăieşte spre lauda Slavei Harului Domnului Isus. Pentru un creştin căutarea slavei lui proprii este o urâciune.

  Ce este un artist?
  Un artist este un om care are o abilitate anume innăscută sau dobândită prin exerciţiu şi/sau educaţie. Această abilitate este a lui proprie, a fiinţei lui vechi, ţine de persoana lui, nu este un Har căpătat. (Un creştin în care cresc virtuţile Domnului nu se va numi artist al credinţei sau artist al răbdării!) Un artist care posedă un anumit talent va căuta să şi-l pună în evidenţă pentru a căştiga faimă şi/sau bani. Meritul este al lui pentru că a depus un efort în dobândirea sau cizelarea prin experimentare a talentului. Un artist se simte îndreptăţit să capete o recompensă materială pentru talentul său, pentru investiţia sa şi pentru timpul folosit. Au fost ale lui, din fiinţa lui, deci fiinţa lui trebuie să profite. Există consumatori de artă, biete fiinţe umane care îşi hrănesc vanitatea cumpărând lucruri care nu hrănesc, dovedindu-şi astfel goliciune bietului lor suflet amăgit şi scuturat de puterea păcatului. Deci artistul este ca un fabricant de bunuri, atâta timp cât are clienţi care consideră produsul talentului său o marfă, o apreciază şi o cumpără. Toate aceste lucruri se petrec în lume.

  Nu există artă creştină.
  Domnul Isus a venit plin de Har, nu plin de artă.
  Noi avem nevoie de Har, nu de artă.
  Slujirea unii altora o facem conform cu harul primit, nu cu talentul omului vechi.
  Slava la care am fost chemaţi este slava Domnului Isus. Viaţa Lui pe pământ a fost o jertfă, nu artă, răstignirea lui nu a fost o piesă de teatru, învierea nu a fost ficţiune.
  Atenţiune!
  Faptul ca AZI Domnul Isus stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi nu este o utopie.
  El stă pe Tronul Harului. De acolo ne împarte har, nu talente, băgaţi bine de seamă!
  Noi de El ne apropiem, cu smerenie şi pocăinţă, cu lepădare de sine, nu cu talente.
  De la El luăm har(talanţi) cu care slujim fraţilor, nu slujim cu abilităţile noastre.
  Domnul Isus a făcut stropirea sângelui în cer şi a stropit şi conştiinţele(cugetele) noastre pentru a le curăţi de faptele moarte.
  Talentele sunt fapte moarte.
  Să slujeşti cu talentul, nu cu Harul este o nelegiuire.
  Să te lauzi cu talentul este un sacrilegiu.
  Să vinzi talent pe bani spunând că este Har este o pângărire a sângelui şi o batjocorire a Duhului Harului. Evrei 10:29
  Dacă ai citit până la capăt, deschideţi gura cu blândeţe, dar ferm împotriva acestei nelegiuiri, ca să nu fi şi tu părtaş pedepsei ei.

  Nu există artişti creştini!

  Creştinii nu sunt artişti.
  Artiştii nu sunt creştini.

  În Numele Domnului Isus
  fratele d.

  • Marius David zice:

   draga veste bună, iar vești proaste din partea ta,
   am ezitat dacă să las acest comentariu on line,
   l-am lăsat doar ca exemplu de gîndire eronată.
   Păcat!

  • Ioana zice:

   Acest comentariu este un exemplu de ineptii insiruite pentru a ocupa spatiu pe blog si nimic mai mult. In special asertiunile filosofice din incheiere.
   „Gandire eronata” e o exprimare intr-o „franceza” prea eleganta, Marius.
   Astfel de „emanatii ale profunzimilor gandirii” nu ar trebui publicate…

   • Marius David zice:

    Veghe, modul tău de adresare, spiritul în care o faci, limbajul sînt complet nepotrivite cu ce se întîmplă aici.
    Îmi pare rău, dar nu voi da drumul comentariului tău.
    cu păreri de rău.
    mc

 10. Nicu Mg zice:

  Probabil aici(la acesta postare) ar fi trebuit sa spun asta (am mai scris si la postarea cu torrent (ne)crestin ) :

  Vad o anumita asemanare intre piratare si sofatul neregulamentar(viteza peste viteza regulamentara):
  1. Este o lege a statului sau morala de care prea putini neoprotestanti tin cont pentru ca:
  2. Necesita un efort considerabil mai mare de implinire decat in cazul majoritatii legilor, poruncilor.
  Daca sofezi cu 50 de km prin localitate pentru majoritatea esti enervant. Unii te injura, unii te claxoneaza si majoritatea ar vrea sa mergi mai repede pentru ca cei mai multi nu respecta limita de viteza impusa. Nu te potrivesti deloc pe drumuri. E ca si cum ai fi un dop de mizerie pe o teava/conducta de apa.
  S-a discutat deja despre cat de scump este sa nu faci piraterie.
  NU ESTE PUNCTUL MEU DE VEDERE ca daca un lucru este considerabil mai greu de realizat nu merita facut.
  3. Castigul rezultat din implinirea legii statului/morala nu reprezinta o motivatie pentru implinirea legii.
  Adica pe oameni nu-i intereseaza ca artistii pot trai, din munca lor.
  De asemenea nu-i intereseaza ca n-ar mai fi atatea accidente.
  4. In ce lume traiesti? Toti o fac. Desigur se invoca arhicunoscuta presiune a lumii

  V-am intrebat acest lucru ca sa-mi dau seama in cate domenii ale vietii ati reusit sa practicati acest fel de gandire. Sa vad daca si in domeniul sofatului. Pentru ca viata e complexa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.