Harfele lui David (Kettlewell)

harfa gotică

lyre harp

pixie harp

emperor harp

sursa youtube davidtheharper

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Muzica, Schimb de iutuburi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Harfele lui David (Kettlewell)

 1. Rodica Botan zice:

  oh…acuma il inteleg eu pe Samuel…cu asa muzica cine mai are nevoie de Xanax si Prozac si alte medicamente anti-depresante?

 2. Rodica Botan zice:

  vORBESC PROSTII…E TRECUT DE 1 NOAPTEA SI NU POT DORMI…Vorbeam de imparatul Saul…

 3. dorin zice:

  Improvizatiile pe care le face harfistul in al doilea clip sunt tot pe scara descendenta despre care am scris intr-o postare anterioara. Este suportul armonica, basul de ciaccona.
  Totusi revenind la istorie nu-l vad pe David, carind pe cimpiile pietroase ale locurilor unde pastea oile tatalui sau asemenea instrumente destul de delicate si incomode. Chiar daca merindele si apa erau probabil pe un magarus aceste dimensiuni de harfe erau cam mari.
  dorin

 4. Rodica Botan zice:

  Intr-unul din clipuri este una mica , despre care el spune ca ingerii sint pictati cu astfel de harpe…la aia m-am referit. Plus ca azi noapte s-ar fi putut sa vad alrfel dimensiunile…
  🙂

  • dorin zice:

   Draga sora, nu ma refeream la postarea dumneavoastra ci in general mi se pare mai usor ca un tinar, poate chiar copil sa poarte la briu un fluier, sa rupa un fir de iarba sau o frunza si sa se bucure inventind tot feluri de inaltimi de sunet pe care sa le lege in diferite melodii, ori incercind sa le imite pe cele auzite. Sa transporti un ditamai instrument cu cel putin 20 de corzi e destul de riscant. Corzile nu erau din metal ci din mate uscate de pasare, lemnul din care era confectionat corpul instrumentului era supus caldurii directe a soarelui care prin locurile biblice este foarte puternic. Noaptea, caci nu intotdeauna pastorii se intorceau acasa la lasarea intunerecului, noaptea deci temperatura scade amenintator creind o diferenta remarcabila fata de cea din timpul zile si suficienta ca sa deterioreze un instrument din lemn ceva mai delicat.
   Sunt insa intru totul de acord cu faptul ca meloterapia e o practica reala si ca ea ar trebui utilizata in locul multora dintre chimicalele cu care ne intoxicam organismul.
   Ascultati cit mai multa muzica buna si cautati sa v-o alegeti singura din noianul de oferte, dupa starea de spirit in care va aflati in momentul in care doriti sa apelati la ea, dar si in functie de starea de spirit in care doriti ca sa ajungeti. Muzica, la fel ca si baletul, sau arta plastica nonfigurativa poate sa fie un vector comod si „bio” care sa va poata purta dintr-o stare sufleteasca catre alta. Incercati

 5. Rodica Botan zice:

  🙂
  In tinerete…am urmat scoala de muzica si arte plastice. Nu stiu daca mai exista asemenea scoli in Romania. Aici in State, vad ca aproape au scos de tot muzica din scoli, mai ales acuma cu economia asta. Asa ca sint un pic initiata cu muzica (am cintat pe vremuri la vioara si cello).
  Dar muzica asta de harpa este mai relaxanta decit alta muzica, pentruca nu urmneaza melodii complicate. Chiar daca sa inveti sa cinti la o harpa nu cred ca e lucru usor (in special virful degetelor ar putea explica ce usor este…)…melodia ascultata nu pare sa oblige creierul ascultatorului sa ghiceasca incotro se duce…nu pare dramatica…nu are multe intrebari si raspunsuri muzicale. Pare mai degraba o muzica care te poarta ca pe niste unduiri de ape linistite…confortabil…placut…si melodiile aproape ca n-au inceput si nici sfirsit…ci pot continua la nesfirsit fara sa iti doresti sa auzi un final…

  Parerea mea!!!

 6. RuBen zice:

  intrebare: Cati ani a domnit Saul?

  Multumesc 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.