Al 1000-lea post sau a 1000-a postare?

Niciodată n-am mai avut pe vreun blog 1000 de postări-texte-posturi etc. Pe Pătrăţosu am apucat să ajung la 1.000.000 de accesări, dar n-am apucat mia de postări.

M-am uitat peste norul de subiecte, m-am uitat puţin în urmă, m-am uitat din nou pe la Pătrăţosu şi m-am gîndit un pic la ce-aş putea să scriu acum după 999 de texte, muzică, imagini, aproape 650.000 de accesări și peste 17.500 de comentarii …

Despre blogging? O exegeză din Sfintele Scripturi? Un fragment de curs? O predică? O cîntare? Un comentariu politic? Despre fabrica de bărbaţi, familie, amintiri, oameni? Despre viaţa personală? Experienţele mele cu Domnul? Amintiri? Coşmaruri?

S-ar putea ca structura acestui nor să se modifice destul de substanţial în următoarea perioadă, dacă Domnul ne ţine în viaţă.

Voi, dragi prieteni, ce aşteptaţi? Care ar fi lucrurile de care aţi fi slujiţi mai bine? Ce v-a ajutat mai mult? Ce consideraţi că v-ar ajuta din tot ce am făcut pînă acum? Ce trebuie păstrat? Ce trebuie făcut diferit?

Vă mulţumesc pentru îngăduinţa voastră, pentru interes, pentru felul în care v-aţi transformat în profesorii sau pastorii mei, eu unul lăsînd la o parte şi echivalentul reverendei şi al robei profesorale … adică, în traducere liberă… cravata. Am ieşit aici din motivaţii egoiste: să învăţ de la voi şi… ohoho cîte am învăţat!

Exist pentru a sluji şi am ieşit în acest spaţiu pentru voi, cei peste 1000 de oameni care citesc mediocrele mele gînduri şi modestele mele frămîntări. Poate că tocmai de asta este atît de citit acest blog, pentru că este mediocru şi amatoricesc, nici prea prea nici foarte foarte… aurea mediocritas, o cale de mijloc pe care se regăsesc cei mai mulţi dintre cei care navighează încarceraţi în Avataruri care îi ajută să supravieţuiască pe planeta Pandora a Internetului.

Update:

Tocmai s-au făcut 650.000 de accesări.

Ah, am uitat să mulţumesc şi celor spamaţi. Nu ştiu cum să îmi manifest recunoştinţa pentru felul în care aţi contribuit la înaintarea mea în cunoaşterea naturii umane. Vă mulţumesc din suflet cu tot cu cele 1600 de comentarii fără unul. Recitind anume comentarii reţinute mi-am dat seama încă o dată de necesitatea mîntuirii şi a unui Mîntuitor pentru fiecare.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Blogroll, Gînduri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

66 de răspunsuri la Al 1000-lea post sau a 1000-a postare?

 1. ileana zice:

  eu ma uit prima data aici, in fiecare dimineata, cu cafeaua de la servici! ma ajuta sa vad viata cu ochii unui om mai ” destupat” la minte – o spun sincer si cu respect- gasesc un punct de vedere uneori diferit de al meu, alteori asemanator cu al meu dar mai bine exprimat sau analizat. va multumesc. eu astept fapte de viata privite cu ochii unui om care Il cunoaste mai bine pe Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu i-a ingaduit o viata mai aspra ca a mea si are o cunoastere a Cuvantului lui Dumnezeu mult mult mai apropiata decat o am eu. va multumesc.

 2. ileana zice:

  PS pretuiesc si muzica: am cantat la vioara 11 ani, din clasa I pana in a XI-a.

 3. Clou Jan zice:

  As vrea sa pui in intregime toate predicile de la Iris si apoi mai multe postari despre ce se intampla cu noi ca evanghelici, despre teologia, mentalitatea evanghelica, paradigmele de gandire, modele, care sunt diferentele dintre noi si ortodocsi..

  cred ca si asta se asteapta de la un Decan la Teologie Baptista, pastor si alte fonctii pe care le mai ai…

  Iti spun eu de ce citesc in tacere acest blog: autenticitate si creativitate. Cred ca de la tine am invatat aceasta pereche.

  Mult succes in continuare!!!!!

  • Marius David zice:

   Da, predicile de la Iris sînt on line. Vor fi toate.
   transcrierea se transformă în carţi, dar cărţile trebuie lucrate, deşi par suflate dintr-o bucată.
   da, voi ţine cont de temele propuse.
   Funcţiile nu contează în ceea ce discut.
   Şi dacă nu aş avea acele funcţii, tot la fel aş discuta,
   poate că voi aţi asculta altfel sau …. deloc.. pentru unii chiar contează… din păcate… funcţiile astea pămînteşti.

   Da, ai intuit două dintre valorile mele fundamentale… autenticitate şi creativitate, bine că nu sînt singurele.

 4. Rodica Botan zice:

  In jurul unui foc bun se incinge cite o discutie buna. Nu stiu cite functii ai…si aici e mai putin important. Important este ca stii sa aprinzi focul si sa-l sustii sa arda…si uneori mai pui cite un vreasc…alteori il lasi sa mocneasca incetisor…in timp ce noi, cititorii ne incalzim in jurul lui …

  Si Domnul Isus a facut un foc pe tarm…ar fi bun si niste peste prajit!!!

  • Marius David zice:

   Da, mă transform în fochist! 😉
   aşa cum spui… dacă rămîn fără funcţii… mă fac fochist, tîmplar, apicultor… găsesc eu.. dar rămîn cu o mulţime de prieteni.. sau poate că atunci vor rămîne lîngă mine adevăraţii prieteni?

   da, a avut peşte prăjit… dar a cerut şi din peştii lor..
   vă mulţumesc penru peştii voştri!

 5. Elvis Alistar zice:

  Poate tine doar de preferinta personala, dar mi-ar placea sa vad cat mai putina politica discutata pe acest blog. Dupa parerea mea, acest subiect nu adauga nimic la tot ceea ce contine blogul (muzica, ganduri, fragmente de predici, discutii din mediul evanghelic, etc.).

 6. Elvis Alistar zice:

  Mi-am amintit de asta dupa ce am postat comentariul dinainte: poate mai multe despre homeschooling sau educatia copiilor in general. Multumesc!

 7. ilie sutu zice:

  Fratilor, ca unul care din cind in cind intru pe net si accesez diverse bloguri, constat ca numai pentru a citi citva articole imi ia o gramada de timp.Prin urmare nu pot sa nu ma intreb si sa nu va intreb pe dvs cei care le scrieti , cind mai aveti timp de lumea reala, de oamenii carora le miroase gura , transpiratia ,picioarele? Cind mai aveti timp de purtat poveri, de oferit umarul celui indurerat , urechea si sfatul celui cazut, de mersla oaia cazuta intre spini? Va rog insistent n o luati ca pe o critica ci luati o ca pe durerea unuia care a vazut o multime de frati si nu numai care au problemele de mai sus (si MMMUUUUUUUUUUUULTEEEEEEEE altele), si am constat ca putini sunt cei care incearca sa i ajute. E clar ca a face astea e mai greu decit a sta la caldura in spatele unui ecran si de a despica firul in 4 , ori de a ne urca la amvoane si a da invataturi pe care daca sintem sinceri nici noi nu le mai tinem minte fara notite ,daramite poporul pe jumatate dormitind de atita „invatatura peste invatatura”.Poate de aia nici n am prea auzit pastori care sa testeze la iesire sau la serviciul urmator daca fratii au si ramas cu ceva din predici.Va spun din proprie experienta ca i mult mai greu sa faci lucrurile pe care le am amintit la inceput ,dar daca nu le facem noi, ca sa nu spun dvs cei care aveti si pregatirea si timpul necesar, atunci cine.Insasi faptul ca am lasat cresterea si maturizarea bisericilor doar pe seama predicii si in cel mai fericit caz al unor studii, se vede din impasul in care s a ajuns.Oile gem dupa PASTORI( CIOBANI) care sa le cunoasca pe nume si care sa fie gata sa si dea timpul si energia pentru ele.Multi sunt satui de vorbe.Va intreb cu respect, nu v ati folosi mai cu folos timpul facind citiva ucenici pe care sa i aduceti prin cuvint si mai ales prin exemplul personal ,macar pina la statura la care ati ajuns dvs? M am tot intrebat ,cum de au reusit apostolii si cei de dupa ei sa cucereasca atitea inimi pentru Mintuitorul, desi nu aveau Biblie, net, literatura etc?Stiti la ce concluzie am ajuns? Ei transmiteau ucenicilor, iubirea lor ,aratata printr o purtare jertfelnica, pentru Cel Rastignit si Inviat pe cind noi transmitem mai mult informatie despre El.Cu speranta ca nu v am plictisit inchei , nu inainte de a va ruga fierbinte, iesiti in mijlocul oilor ,chiar daca miroase urit!!!!!!!!

 8. Ente' zice:

  Ziua buna… Dincolo de multe altele, consider ca aceasta ‘functie’ [blog-urile] exista pentru ca a fost creat ‘organul’ [internetu’, bata-l vina!]. Referitor la observatiile d-lui Ilie S., personal nu cred ca una o exclude pe cealalta… Darurile (talantii) sunt felurite, utilizarea lor este (sau ar trebui sa fie) spre folosul celorlalti. Si acest principiu este respectat, aici, in spatiul ‘virtual’, ca si in lumea ‘reala’. Functia pastorala (sau ‘ciobaneasca’, in sensul bun al termenului!) cred ca imi apartine si mie si oricui care are un aproape in jurul sau. Asa vad eu viata si rolul meu in cadrul ei; sau oare nu (si) pentru ‘ucenicizare’ vin eu la adunare? Dincolo de usa bisericii (ma refer la cladirea in sine), este de datoria mea sa duc ucenicizarea mai departe, la aproapele meu. Asta e profesia mea, in calitate de crestin, pur si simplu. Sau trebuie sa am o calificare deosebita pentru asta? Cat despre topicuri si postari… au fost, sunt, si vor fi multe si… diverse!! Pentru ca asa este viata noastra. Pot oare sa fac abstractie in tara in care traiesc, de politica? Daca vreau neaparat, pot. Dar cu ce ma ajuta? Daca voi fi selectiv la ce se intampla in societate, si voi filtra doar ceea ce ma intereseaza strict, nu ar fi acelasi lucru cu retragerea la manastire? Care mai este functia mea fata de aproapele, daca el trebuie sa vina la mine, acolo in chilia mea, si nu merg eu, in fiecare zi, la el, sa-i alin ranile care il dor pe el (fie ele sociale, politice, spirituale…). Multa binecuvantare pe mai departe, caci Cuvantul din poveste, inainte mult mai este!

  • Marius David zice:

   draga Ente,
   apreciez stilul tau, ai condei şi simţul umorului, ai fi un blogăr excelent! 🙂
   Am facut blog şi ca să mă scald între oameni pentru care nu sînt pastor, ei devenind pastori sau … ciobani pentru mine.
   aici nu sînt profesor… aici sînt şi învăţăcel.

   dA, DIVERSITATEA este una dintre soluţiile mele pentru bloging, nu voi renunţa la asta.

 9. adrian zice:

  Unii au timp, domnule Ilie Sutu.
  Cred ca fiecare e bine sa se uite in agenda lui. Cunosc multi dintre cei care il cauta pe Dumnezeu si care NU sunt satui de vorbe (de aceea se si apuca unii dintre ei sa citeasca Biblia).
  Nu decideti dvs. ce este mai greu si mai usor. Nu judecati ce nu intelegeti.

  Inteleg ca dvs. faceti ucenici pe banda rulanta, „prin exemplul personal”, fara vorbe. Presupun ca evanghelizati printre surdo-muti. Felicitari!

  Sa stiti ca si mai multi sunt satui de predici ca a dvs., de „vorbe” ca ale dvs.
  Confundati activismul stahanovist cu „purtarea jertfelnica”.
  Am fost o vreme o oaie cazuta intre spini (spinii erau de provenienta crestina, pusi acolo de ciobani cu glas de mierla si cu bata noduroasa). Ajutorul mi-a venit mai mult pe cale „electronica”, decat de la ciobanii respectivi (e drept, si-au trimis si ei cainii). Ciobanii aia si cainii lor mi-au tuns blana si era cat p-aici sa-mi jupoaie si pielea. Intre timp, unii care dintre cei care folosesc aceste mijloace moderne de comunicare (si care se ocupa cu scris „vorbe”) m-au sprijinit si mi-a crescut din nou blanita…

  Stana de care vorbiti e si aici. Sunt MUUUUUUUUUUUUUUUULTE feluri de a „pescui” oameni.

  Multumiti-I lui Dumnezeu ca dvs. nu sunteti ca acesti interanuti si bloggeri care isi pierd timpul vietii in fata monitorului.

  • Marius David zice:

   Draga Adrian, uneori şi eu cînd vin dintre lupi, urşi şi alte orătănii care atacă pastorii de obicei, aşa cum se lupta David cu fiarele… sau apostolul cu cele din Efes… tot pe aici, printre prieteni îmi găsesc odihna, iar liniştea cu totul în sînul familiei.
   Pacea? Numai la Dumnezeu!
   lîna mea creşte numai acolo unde mai este vreun loc fără cicatrici.

  • Marius David zice:

   Cornelius, nu cred ca poate fi aprobat comentariul in care vorbesti de cas la gura.
   cu regret
   mc

   • Marius David zice:

    Sigur, după cum vezi, am moderat şi ce a spus Adrian, chiar toată discuţia voastră.
    Cred că s-a aprins degeaba discuţia.

    • Adrian zice:

     Ai drepate, Marius. Din prisosul amaraciunilor din inima mea au tastat degetele mele. Imi pare rau, nu mai fac!
     Sunt subiecte pe care trebuie sa le evit, daca vreau sa ma frecventez o adunare neoprotestanta.
     Pur si simplu, un anumit comentariu mi-a adus aminte ca tot a oi miros si ciobanii care iubesc mai mult branza si laptele de oaie. Tot a oi miros si cei ce tund oile si, de asemenea, macelarii specializati in transarea carnii de oaie. Finalmente, tot a oi miros si lupii… Dupa cum vezi aceasta metafora (prea des vehiculata, dupa parerea mea) are doua taisuri.
     Pe tine te-am cunoscut, initial, din carti si pe internet. Oile simt pastorul dupa „glas” (=vorbe, cuvinte), nu dupa miros.

 10. alterema zice:

  multumindu-va pentru investirea sufleteasca pe care ati facut-o pe aceasta „e-cale” in cititori, v-as ruga sa abordati (potrivit si domeniilor dvs de interes) cateva aspecte legate de istoria traducerii sfintelor scripturi si de modul in care traducerea influenteaza spiritualitatea diferitelor confesiuni. Nu trebuie sa fie un tag mare in norul de categorii, dar macar un norisor, unul mic ca cel vazut de slujitorul lui Ilie pe Carmel. va multumesc.

  • Marius David zice:

   Mulţumesc, Alterema, pentru cuvintele bune.
   da, sugestia ta este buna, numai ca am un contract prin care nu pot dezvalui anumite aspecte din munca mea la anumite proiecte, granturi care implica astfel de cercetari.
   Lucrez acum la trei proiecte mari care presupun un astfel de contract de confidenţialitate pînă se publica materialele.
   pe unele le voi mai face scăpate… aşa ca din greşeală .. pentru reclamaă 🙂

 11. adrian zice:

  Scrie ca si pana acum si va fi bine!
  Asta-i! 🙂

 12. Iona H zice:

  Marius,
  Multumesc pentru existenta acestui blog. Ma consider slujit prin mesajul postarilor tale si al celor care au comentat aici.
  Apreciez modul profund, direct si informal (fara cravata) de abordare a diverselor teme cu impact in vietiile noastre.
  Consider ca multe din cuvintele „spuse” pe acest blog aduc rod si nu sunt doar vorbe in vant.
  Multa sanatate si binecuvantare de la Dumnezeu tie si familiei tale!

 13. mihu zice:

  Din multimea de articole aparute pe internet in ultimii ani, tinerii, si cei mai in varsta au nevoie si de ceva care sa fie hrana pentru sufletele lor.
  Eu de cand am gasit cateva bloguri crestinesti am inceput sa le incurajez si chiar mi-as dori tot mai multe, ..sa se ‘impiedice’ ochii lumii si peste adevaruri biblice.
  Domnul sa va binecuvanteze, frate Marius David cu si mai multa intelepciune, pentru ca si cei ce vizualizeaza blogul sa se intelepteasca mai mult.
  Sunt sigur ca sunt foarte multi oameni mai in varsta, cu copii acasa, si cred ca le-ar folosi articole dedicate zidirii lor.(de genul, relatia tata-fiu, sot-sotie,..)

  • Marius David zice:

   Mihu, sînt foarte foarte multe bloguri creştine. Se pare că Oradea ese un fel de pepinieră… poate că sînt şi eu un pic de vină.. 🙂 , fiind unul dintre pionierii bloggingului evanghelic.
   Mărturisesc că pe unii eu i-am încurajat. De unii mă bucur…

   Da, roagă-te pentru înţelepciune de sus…
   voi ţine cont de ideea asta de articole pentru familie

 14. Rodica Botan zice:

  …cum se numeste oare cind critici pe cineva care te critica? Poate daca acest lucru are un nume…numele nu… miroase bine.

  Exista Unul singur care cheama pe fiecare la o lucrare specifica (cred eu)…si ne cheama frumos, pe nume…iar noi trebuie sa chemam oamenii la pocainta in felul nostru fiecare, cu blindete.

  In felul cum ai vorbit frate Ilie despre oi…m-am intrebat daca le iubesti cu adevarat (ca daca ne-ai criticat pe noi, nu te-ai oprit si le-ai criticat si pe oi- ca le pute gura ?!…

  Daca eu as fi oaia de care vorbesti…nu stiu daca as accepta ajutorul ce mi-l dai…nu…cu siguranta ca nu mi-ar trebui nici un ajutor de la cineva care ma vorbeste asa de frumos pe la spate.

  Mi-am imaginat ce ai fi spus de mine…”hai ma…da mina de ajutor la prapadita asta…ca-i vai de capul ei!!!” M-as lipsii de ajutor, de mingaieri si de o dragoste care se exprima asa…

 15. Conteaza? zice:

  Personal, citesc pentru ca mi se pare cel mai „non-virtual” spatiu din cele peste care am dat pana acum. Nu sunt mare fan „surfing” pe blog-uri si nici pe net, dar cand simt ca am ceva de invatat – invat. Mi-ar fii placut sa folosesc numele real dar, din anumite motive, „suflu si-n iaurt”.
  E fain ca, dupa cativa ani de cand va ascult in Iris, pot sa comunic si direct cu Dumneavoastra si, mai ales, sa vad atatea preocupari ale aceluiasi om.
  In general, cand am ceva de spus/propus, fac asta in mod concret, intr-o situatie data.

  • Marius David zice:

   Foarte interesant spus…”cel mai non-virtual spaţiu”.
   Este un compliment, unul dintre cele mai bune pe care le-am primit.
   nu sînt decît doi ani la Iris.. 🙂

   • Conteaza? zice:

    De 2 ani? Mi se parea mai mult… De fapt da…Ravi Z, predica de pe munte si acum…Oricum, sunteti de-al nostru, gata 😀 (in sensul bun, neagresiv si neposesiv, stiu ca intelegeti 🙂 )

 16. salut 🙂
  te intereseaza un link exchange cu http://baiatulciudat.com ? Daca da … uite datele mele 😀

  Nume : Baiatul Ciudat
  link : cel de sus 🙂

  Dupa ce m-ai adaugat te rog sa-mi lasi un msj pe blog cu datele tale 🙂

  Ms anticipat and have a nice day 🙂

 17. ilie sutu zice:

  Imi cer iertare daca prin felul in care am abordat subiectul am iritat pe cineva.Continui sa afirm ca in Romania ,cei mai multi care au nevoie de asistenta duhovniceasca nu sunt conumatorii de net, poate in alta parte da.Traiesc printre ei si i cunosc.Nu doamna Rodica ,n am vrut sa jignesc pe nimeni , eu insumi fiind unul caruia i pute gura la propriu din cauza unor probleme de sanatate , ci doream doar sa arat citeva motive pentru care s ar putea ca unora sa nu le prea placa intre oameni.Dar cred cu tarie ca ceea ce ne tine departe pe unii de altii, mai mult decit mirosurile greu de dus , este faptul ca este realmente greu sa duci poveri intr o vreme in care individualismul devine mod de viata si printre crestini.Va intreb cu respect, altceva n ati remarcat in ceea ce am scris? N ati vazut in spatele cuvintelor un om si o nevoie? Stiti citi frati care n au acces la net ,au nevoie de o vorba buna ,de un sfat , de o mina intinsa? Stiti ca la Petrosani (Romania) traiesc oameni care n au caldura si apa calda ? (nu i vorba de mine).Cind ati strins ultima data un frate de alta etnie in brate? Dar unul care doarme noaptea in gara , ca sa puteti intelege ce am scris eu.Stiti care este procentul romanilor care traiesc sub limita saraciei ,si asta nu numai in Petrosani? Da , cred ca am gresit cind am lasat sa se inteleaga ca eu consider blogurile o pierdere de timp si mi cer iertare de la cei care scriu si de la cei care sunt ziditi in acest mod, dar voi continua sa afirm ca cei mai multi care au nevoi sunt oameni simpli care n au acces la internet si carora eu si dvs suntem chemati sa le slujim in ciuda tuturor impedimentelor.Banuiesc ca n are rost sa va amintesc cine au fost cei care au avut parte de atentia deosebita a Domnului, cine au fost cei siliti sa intre la masa Imparatului, si cine sunt cei pe care ni se spune sa i chemam la masa cind dam o cina .Oricum ,va multumesc tuturor ca v ati facut timp sa mi cititi postarea si sa mi mai si adresati o remarca.

  • Moromete zice:

   ilie inteleg ce zici, dar schimbarea, care o vrei tu si o vor multi, numai Reformarea BOR si a credintei romanilor o poate aduce. Reforma care va sa vina.

  • Marius David zice:

   draga Ilie, believe it or not, eu chiar sînt pastor.
   Acum am venit de la biserica, adica din mijlocul turmei şi pe acolo îmi fac veacul, al evanghelizari, in stinga in dreapta. ….
   nu sint un şoarece de net, aşa cum probabil ţi-ai imaginat, dar încerc să îmi folosesc şi alte daruri pe care mi le-a dat Domnul…
   cred ca trebuie să îţi reorientezi tirul.
   aici nu este cazul!

 18. Pingback: MariusCruceru.ro – 1.000 de postări « Oradea Evanghelică

 19. Eu nu aş intra în sugestii. Nu vreau să stric un lucru care îmi place. 🙂 Tot ce pot să spun e că citesc postările în reader şi intru să comentez acolo unde am o părere şi când am timp. Chestiunile muzicale mă atrag rareori, dar sunt şi ele un element definitoriu pentru blog. Spunea cineva mai sus că nu ar vrea să vadă dezbătute teme politice aici. Eu aş zice din contra, aş vrea mai multe postări pe teme sociale şi politice. Nu sunt prea multe bloguri în care aceste subiecte sunt dezbătute dintr-o perspectivă creştinească, să zic aşa. Ah, uite că m-am băgat în sugestii.
  Ce să mai zic? Nu avea blog şi nici nu citeam bloguri pe vremea „Pătrăţosului”. Sunt familiarizat doar cu textele „fără cravată” pe care le lecturez cu plăcere. Mi se pare un blog „punte” între mediul evanghelic şi lumea laică. Un blog accesibil tuturor, nu numai evanghelicilor. Spor la scris în continuare!

  Doar 1599 comentarii spam? E bine. Eu într-un an şi 3 luni am strâns 6800. Bine, majoritatea nu sunt lăsate de persoane ci de roboţi.

  • Marius David zice:

   Multumesc, Florin,
   Da, cred ca sugestia ta este buna. Nu ma voi opri de la datul cu parerea in chestiunile publice, politice, etc.
   De fapt asta este un blogăr, un opinioman 🙂 Nu?
   Da, asta am şi intenţionat, un blog-punte, l-ai definit foarte bine.
   Comentarii spam? Stai că nu le-ai numărat pe cele de pe Patratosu 🙂

   Cred ca este important ce spui… trebuie sa incercam sa evaluam citeva aspecte din feliile de tort ale vieţii ŞI din perspectivă creştină. asta încerc să fac. Nu-mi reuşeşte întotdeauna.

 20. ilie sutu zice:

  Am uitat sa scriu ceva , va sugerez sa cititi „Ucenicii nu se nasc,se fac” de Walter Heinrichsen.Multumesc !

 21. emsal zice:

  Felicitări și la mai multe postări!

 22. rodica botan zice:

  Frate Ilie Sutu…vezi dumneata, toate nevoile de care vorbesti sint adevarate. Si ingrijorarea pe care o ai este de inteles. Dar inainte de a judeca ar fi fost bine sa fii un pic mai informat…atita tot. Poate de aia judecata nu este a noastra ca rareori avem toate elementele sa facem o judecata dreapta oricit am vrea. Buna mea avea o vorba batrineasca. Ea zicea…”Bucatele or fost bune…dar nu s-or stiut pune”. Ma intelegi?

  Este un blog al unui turc Sabri, care evanghelizeaza musulmanii in Medgidia de exemplu. El scrie despre astfel de oameni necajiti si pune chiar poze pe blog. Si in culise iti spun…se intimpla lucruri minunate. El prezinta cazurile cu delicatete si cei care vor sa ajute gasesc metodele sa o faca fara sa faca mare galagie. Si mingaierea Domnului vine ca un susur blind…mingiind si pe cel ce da si dindu-i bucurie… si satisfacind si unele nevoi ale celui ce primeste si facindu-l sa se simta onorat. Este un alt blog care se numeste „Dar din dar”, care se ocupa de copii bolnavi…sint atitea lucruri bune care se pot gasi pe internet.

  Eu vin din Petrosani…sau mai bine zis am locuit acolo acum 30 de ani si stiu ce-i acolo. Si ai dreptate…ca lumea traieste in mizerie. Acum te asigur ca sint oameni pe-aici care au intins mina. Crezi ca ar fi potrivit sa facem strigaturi ca la nuntile de la tara unde se spunea cite perne a dat nasa si cite plapume nasul? Nu am vazut la fata oamenii cu care conversez aici dar in privat am mai discutat cu unii si stiu in mod precis ca ceea ce spui ca ar trebui sa se intimple se intimpla…Bineinteles ca nu o sa poata mina asta de oameni sa rezolve problemele lumii…aia este treaba lui Dumnezeu si toate sint in planul Lui.

  Nu am avut intentia nici eu sa te supar; dar desi te cred sincer…nu cred ca dind cu bita rezolvi ceva decit lovesti pe nedrept pe unii si agiti spiritele celorlalti. Tehnologia este folosita la maxim de satan in dorinta lui de a cucerii suflete pentru iad. Eu ma bucur sa vad ca cei alesi folosesc si ei tot ce se poate folosi in folosul cistigarii de suflete pentru cer…sa invete, sa povatuiasca, sa se informeze. Toate lucrurile sint bune daca stim cum sale folosim…

 23. Gaby zice:

  Am dat de blogul lui Patratosu din intimplare. Il citeam aproape in fiecare zi, in pauza de masa. Apoi, cand s-a oprit, mi-a parut rau. Dar m-am bucurat cand a aparut din nou, bine, in forma prezenta. Il citesc cu placere, ma informez, aflu stiri, mai comentez din-cand-in-cand. De ce o fac? Ca nu am altceva de facut in pauza de masa? Pentru ca recunosc in proprietarul lui talent, maiestrie in ale scrisului, umor, si multa dorinta de a ajuta oamenii si pe calea asta.
  Am ras cu pofta citind unele postari, la altele am plans. Si daca nu pot face ceva mai practic pentru acele oi care au nevoie de ajutor, cel putin ma rog pentru ele.

  Ca sugestii, poate mai putina politica, desi, citind comentariile dinainte, cred ca nu va fi posibil. Eu nu fac politica, dar urmaresc cu interes stirile din tara in care sunt (si s-au intimplat multe in ultima vreme aici), pentru ca sa vad mersul lucrurilor si sa aduc in rugaciune motive, fie de lauda si multumire, fie de cerere.
  Astept cu nerabdare sa continui sa comunici cu noi si asa.

  • Marius David zice:

   draga Gaby,
   şi mie mi-a parut rau de Patratosu… ehehe… daca il pastram ar fi spart totul… 2.000.000 de accesări 🙂 Zoso spunea ca unul dintre secretele lui de succes este ca a inceput cind trebuie … adica devreme.. si s-a tinut. Dar nu este asta important.

   Altceva este important. asa cum spui… talantul, acesta trebuie folosit. Stiu ca Domnul ma va judeca si dupa cum am facut blogging, daca oamenii au fost ajutati sau nu. Asa cum spuneam altă dată… şi blogul este parohia mea. 🙂
   Mă bucur că încă mai există oameni care plîng cînd le cînţi de jale şi rîd cînd le cînţi de veselie.
   Aşa este cîntarea mea ca o cîntare la fluier în piaţă.

   da, …în piaţă.. de asta este şi politcă. Agora!
   nu uita să te rogi pentru noi de acolo de unde eşti!
   şi mulţumesc pentru lectură!

 24. cocorici zice:

  Marius, sa ai parte de sanatate si de dragoste, lucruri care nu prisosesc niciodata. Continua sa faci ceea ce faci, pt ca o faci foarte bine si te citesc cu mare drag. Trebuie sa-ti fac o marturisire…Pentru prima data am auzit de tine citind din intamplare „Despre Dumnezeu numai de bine” M-a marcat profund marturisirea ta, apoi te-am descoperit prin blogurile tale (nici n-ai idee cat m-au ajutat…am invatat atatea!)dar cu toate ca imi erai asa familiar si aveam impresia ca te cunosc,ca stiu atat de multe despre tine, cand am avut ocazia sa particip la o biserica unde erai invitat am intrebat:”Nu stiti cumva, domnul din fata este Marius Cruceru?” :))) Imi vine si acum sa rad cand imi aduc aminte.. Apreciez respectul pe care il ai fata de cei diferiti de tine si faptul ca promovezi frumosul.
  M-ar interesa mai multe postari despre scrierile vechi, patristice…imparte si cu noi acest tezaur pe care l-ai studiat.

  • Marius David zice:

   draga Cocorici,
   multumesc pentru cuvintele bune. Mărturisesc că uneori am nevoie de ele.
   Îmi pare rău că probabil întîlnirea de gradul 3, faţă către faţă te-a dezamăgit…
   Pe blog par mult mai înalt. Am numai 1,68. 🙂
   Da, spui despre patristică.
   Se face!
   Vine comanda!

 25. vioricaO zice:

  Citesc blogul dv. de dinainte de alegerile prezidentiale, si tot de atunci am intrat si eu in vorba; politica facem cu totii, vrem sau nu vrem, atunci cand ne platim taxele si impozitele mari, si cand ne primim pensiile mici, tot mai mici si alocatia….minuscula de 42 lei pt un copil care-i elev.
  Vreau nu vreau, asta e politica cand zic ca-i umilitor pentru un parinte care-si creste cu dragoste copilul sa primeasca 10 euro/luna alocatia de stat al UE.
  Mi-ar place sa postati si sa comentam, asa cum spunea cineva mai sus, despre relatia parinti mai varstnici- copii adolescenti. Eu incerc sa tin pasul cat de cat cu fiica-mea de 16 ani ( datorita ei ,am indraznit sa ma apropii de computer si de internet)dar stiti cum e cu copii: cand sunt mai mici si noi mai tineri si-n putere, ii mai impingem de la spate, dar cand ei sunt mari, ne mai trag dupa ei, cica sa nu imbatranim prea repede…’Dar astea nu se aplica la cele spirituale!

 26. cocorici zice:

  Nu a fost o dezamagire intalnirea cu tine Marius, ci o certitudine a tot ceea ce esti si ce faci.Dupa ce ai vorbit, n-am mai avut nici un dubiu si mai ales ca, la sfarsit, cand am dat mana cu tine mi-ai vorbit asa de frumos,de parca eram vechi prieteni. Am vesti bune pentru Ilie….esti un pastor caruia nu-i „miroase gura” si nici nu selecteaza oile!!!
  Acuma astept sa-l intalnesc pe Pastorul cel bun 🙂 Stau cu urechile ciulite sa-I aud glasul.

 27. Felicitari! Domnul sa va dea sanatate sa puteti continua aceasta lucrare!
  Cred ca cel mai bun lucru al acestui blog este diversitatea. Omul intra si alege articolele care i se potrivesc… cel putin asa sunt eu.
  Nu ma deranjeaza nici chiar subiectele legate de politica, desi nu ma prea pricep 🙂
  Apoi al doilea lucru bun e multimea de oameni seriosi care s-au adunat in jurul dumneavoastra. Pentru mine toti acesti oameni sunt o mare motivatie de a cauta in continuare sa raman in voia Domnului, stiind ca nu sunt singura care face asta.
  Fiti binecuvantat de Domnul!

 28. vio zice:

  Eu va doresc mult succes in continuare .

  Voi continua sa cred ca faceti o lucrare buna prin aceste postari.
  Fiti binecuvantat.

 29. Alex zice:

  Dragă Marius, la o asemenea aniversare (se poate spune aşa), îţi urez un sincer „La mulţi ani!” şi la cât mai multe articole şi împliniri în lucrarea pe care o faci.
  Tot binele ţie şi celor dragi!

 30. cuvintealbastre zice:

  O sugestie de imbunatatire ar fi urmatoarea: aerisirea paginii cu intrebari. Deja s-au adunat atatea acolo, incat mie personal, mi-e groaza sa intru sa intreb ceva. Mi se pare ca a pierdut calitatea de „user friendly”, datorita faptului ca trebuie tot derulata lista aceea imensa si cand vrei sa intrebi si cand cauti raspunsul. Poate n-ar strica sa luati legatura cu un informatician sa va dea cateva idei de gestionare a acestei mari cantitati de informatie, in asa fel incat omul sa poata pune intrebari mai usor, iar pe de alta parte, sa existe acces si la arhiva, in eventualitatea unor intrebari care au mai fost puse si exista deja raspunsul. Numai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.