Nu, nu este vorba de un blog al vreunei domnișoare sau doamne, este un blog-asociant al cîtorva blogări, care se consideră de centru-dreapta.
Dacă în politică nu mai avem stînga și dreapta, centru, dar avem excreme, măcar prin blogosferă să încercăm o oarecare orientare.
Să vedem încotro o apucă și Madame Blogary. Deocamdată sînt destul de sceptic, deși intențiile par lăudabile. Prima frază pare a scuzați, avem o muscă pe căciulă?
Madame Blogary nu este: platformă publică, vocea poporului, o șmecherie de făcut trafic, un cuib de talibani Băsescieni.
E un site care își propune să adune la un loc cele mai bune posturi ale bloggerilor de centru-dreapta. E ziarul care nu mai există acum în piață deoarece capitaliștii noștri trădează cu Moscova.
Nu, nu sîntem echidistanți, considerăm echidistanța comentatorului de presă ca fiind o iluzie nocivă. Posturile sînt , în majoritate, scrise exclusiv pentru noi. În unele cazuri preluăm articole care ne-au plăcut de pe alte bloguri, caz în care posturile pot fi citite în întregime pe siteurile de care aparțin.
Madame Blogary e un proiect inițiat și condus de cei 3-5 moguli:
- Bleen
- Nedormitul
- aathanor
- Cucui
- Alexandru Hâncu
Principiile noastre:
- Sîntem loiali ideilor, nu oamenilor. De aceea nu asteptăm recompense si nu ne fetișizăm liderii.
- Credem în libertatea față de stat, dar nu în statul slab, victima cripto-gestionarilor.
- Nu credem în mitul liberalilor de dreapta. Liberalii sînt stînga modernă.
- Prețuim imaginația dar nu umorul ca scop în sine.
- Credem într-o economie bazată pe creativitate şi plusvaloare, nu într-una bazată pe speculă.
- Cantitatea nu produce decît semidocți și opiniomani. De aceea preferăm mai puțin și mai bun.
Mi-a plăcut mai ales ultima frază. Deci, în jur de două postări pe zi! Corect! Altfel, de la 5 în sus totul începe să se rotunjească :).
Merci de comentariu, fie el si sceptic. Nu e musca pe caciula, e un raspuns anticipat la eventualele analogii cu Voxpublica. Am crezut ca ne scuteste de precizari:) Naivi.
draga Florin, bine ai venit pe aici, vă mișcați foarte repede 🙂
1. ca prof de retorică… da-mi voie un sfat: nu începe cu un disclaimer de felul asta, cu preîntîmpinări. Sună prost!. Lasă-l la sfîrșit!
2. Si ce-i rău cu Vox Publica? Băieții ăia scriu bine. M-am desfătat în campanie cu ei.
3. Nu, dacă scrieți în românește pentru români nu veți fi scutiți de suspiciune și dacă scrieți articole despre pamperși pentru copilași.
E boala noastră românească.
Să fim sănătoși! La cap!
Încurajezi legalizarea prostituţiei de idei, Marius? tu ai citit ce scriu băieţii ăştia?
„Acum Antonescu e încă un Obama in vitro, care n-a ieşit din eprubetă”…
iar despre PNL că e un partid modern de stînga…
E un maidan cu dragoste, un port-al Nimănui.
repet: notificarea, observarea, nu înseamnă și recoamndare.
pur și simplu mi s-a părut interesantă mișcarea. De ce nu ar fi o grupare de bloguri de stînga, de excremă stîngă sau excremă dreaptă.
Le-aș notifica și pe acelea. tot gratia artis.
Şi încă una: „Reforma statului de care vorbesc Băsescu şi Boc este o reformă împotriva partidelor aşa cum arată ele acum, împotriva structurilor mafiei şi celor patru capete ale ei: PSD, PD-L, PNL, UDMR.”…
într-un articol în care scria unul despre modernizarea PDLului şi alte idei-zdrenţe! Nu aminteau despre turismul electoral, despre pomenile de prin comune, despre votul blitz de la Paris… despre un stat de drept în care nu am certitudinea că alegerea preşedintelui a fost conformă cu votul popular. Şi n-o spun numai eu. E o ruşine! Să citească editorialul din revista CHIP, „Modernizare”.
N-a venit Băsescu la Emanuel, dar bine că a venit „madam blogary” la tine. Comăensează cumva. O fi blondă şi asta, tu ce zici? O spun eu, dovleacul liberal 🙂
e treaba lor, e blogul lor,
una este sa sesizez o asemenea grupare blogaristică și alta este să RECOMAND. Nu fă confuzia între cei doi termeni și între cele două procese.
Nu te rotunji și tu așa dovlecește. Numai A.C.ul mai este în stare de unele reacții așa exagerate pentru chestiuni chiar insignifiante.
Daca tot te-ai speriat si m-ai trecut la moderare, dragă Marius, şi simte gripa din tine nevoie de puţină mişcare, te rog să corectezi: în loc de „comăensează”, „compensează”. Măcar de amorul artei, dacă nu mă dai la liber, ca să nu le stric fasonul de profanatori ai bunului simţ, gust, aer, lumină şi apă.
stai liniștit! nu te-am trecut inca la moderare, deși unele expresii ar merita. Nu compensează
Ăla a fost buton, nu cuvînt! Mi-l retrag, cu atît mai mult cu cît nu credeam că apar cu erata, cu atît mai puţin comentariul. Oricum, chestia cu AC este… compensatorie 🙂
COMENSATORIE!
sînt sigur că acum îl caută în Dex.
la fel ca pe altădată, cînd s-a mai făcut de rîs căutînd greșelile altora și dînd singur cu bîta în noroi.
Sfatu Comensatorie Liftnicul
Să vezi ce ne bate cu urzica pe amîndoi, pe chestia asta, în noua sa postare! Măcar la tine ar fi utilă, că face cît o frecţie la gripă, dar eu fac urît la băşici 🙂
Să fii sănătos, marius, umflă-te cu ceai, mănîncă usturoiul ăla, nu-ţi păsa… Doamne, ce trebuie să fie acolo, la tine 🙂
și de cînd mă tem eu de A.C., am văzut adevărate piroane și suliți la vremea mea, cu pioneze din astea numai mă distrez la micul dejun.
urzicile? nu-s mai rele ca înțepăturile de albine. și unele și altele fac bine.
ale lui A.C. nu-i fac bine nici măcar lui, să se descarce katarhic, nu vezi… este tot timpul în criză. Mai rea ca gripa. Măcar gripa trece .. sau ne petrece.
La mine, ce să fie… miros… de usturoi.
Se pare că face bine și la creier, nu numai la inimă.
In ultima vreme, ati reusit sa atrageti si altfel de trafic portocaliu, nu numai din partea votantilor si simpatizantilor evanghelici ai domnului Basescu… Salutam prezenta pe acest blog a domnului Marcel Hoara! Poate vin si oameni chiar mai puternici decat domnia sa, sa va spuna o vorba buna, sa va dea un sfat, sa va intrebe cate ceva despre credinta (neoficiala). De la sfat la sfantz e o bariera de netrecut, sau chiar o baricada, ca tot miroase in cultul baptist a revolutie (spre Vest) si modernizare (spre Sud-Est). Acceptati oare „promovare” in loc de „propaganda” si „incurajare” in loc de „notificare”?
Stimate Honorius Pedelex Maximus,
1. am dat drumul la comentariul în primul rînd pentru creativitate
2. da, am votat cu băsescu, cam din aceleaşi motive pe care le explică Domnul Pleşu într-un articol de prin 5 decembrie, asta nu înseamnă că sînt portocaliu. După cum veţi vedea pe aici au circulat şi galbeni şi roşii, fără discriminare.
3. Cine este domnul Hoara, am văzut un scurt comentariu al dînsului, dar nu am avut onoarea.
4. Spuneţi … oameni chiar mai puternici… cine e are nevoie de dînşii şi cît este de puternic domnul Hoara ca să fie alţii MAI puternici ca dînsul. Acest fel de putere nu prea mă interesează. Am mai demonstrat-o şi în alte dăţi. Cînd cineva a încercat să îmi sugereze să îmi înham blogul la o campanie electorală şi la reclamă penru un anumit produs, candidat, organizaţie, indifferent de sumele promise, am refuzat cu entuziasm.
5. Vorbiţi de sfantz. Doresc să vă informez că la un blog care are în jur de 3000 de accesări în medie (săptămîna asta) ofertele vin la 2 săptămîni, pentru reclame, recenzii, etichete, link-uri, schimburi de link-uri şi uneori cu propuneri de avantaje materiale… Mulţumesc, nu cîştig bani din blogging, deşi posibilităţile ar fi. Aleg să fac recenzii, reclamă, promovări cui vreau eu, cînd vreau şi pentru care scop vreau.
6. nu înţeleg despre ce vorbiţi în ultima parte. Care revoluţie? Noi românii nu am avut nicio revoluţie pînă acum. Poate singura adevărată a fost cea de la Ploieşti descrisă de CAragiale. Şi aceea a fost revoluţie literară.
7. Accept să promovez şi să încurajez cînd şi ce vreau eu în mod cu totul subiectiv şi suveran. Măgar aici să fiu suveran! 🙂
Horrorius Revolutus Minimus
Stimate domn,
-1. Apreciez transparenta dumneavoastra, implicit faptul ca mi-ati permis comentariul. Sper sa deveniti la fel de transparent si pentru alti cititori ai acestui blog, cum sunteti momentan pentru mine. S-ar putea sa-mi supraevaluez capacitatea de a va citi prin blog, dar ramin optimist.
0. Multumesc si pentru tonul crestin-democrat cu care mi-ati raspuns. Sper sa ma ridic si eu un pic, depasind tonul liberal. Pare ca preferati totusi teocratia, nu democratia, care oricum e dubioasa in context crestin. Cat despre zeus-cratie, vad ca o excludeti din start.
1. Da, am observat ca acordati mare importanta creativitatii. Aveti grija, totusi, sa nu urce prea mult pe lista si sa devina virtute in sine si pentru sine. Moderatia, abstinenta si temperanta parca erau chiar virtuti, creativitatea singura-singurica prezinta pericole pentru crestini, mai ales cand se insoteste cu auto-indreptatirea.
2. Sunt sigur ca aveti si propriile dumneavoastra motive, iar unele chiar pot fi facute publice. Daca le constientizati.
3. Domnul Hoara Marcel este activist de frunte al PDL, des utilizat in campania electorala pe felurite posturi de radio si televiziune (pe care nu am motive sa cred ca le monitorizati, desi le-ati substituit excelent, pe durata campaniei, pentru credinciosii care au aruncat televizoarele la cos). Daca nu gresesc, este secretar de stat la un minister economic (sub aripile domnului Videanu), dar se ocupa de absolut orice domeniu ii cere Partidul.
4. Sunt multe moduri de a face o campanie. Unele le stiti cred, si dumneavoastra, foarte bine. Cel putin asa se vede din modul in care scrieti uneori. Dar poate o faceti din instinct, fara inregimentare politica. De exemplu, ceea ce ati scris despre decretei si comunism dupa alegeri a fost propaganda virulenta si resentimentara, IMHO. In general, reusiti foarte bine sa starniti repulsie fata de ceva si simpatie fata de altceva, numai ca la capitolul balanta, aceasta cam bate intr-o singura parte. De ce ar fi vina dvs., doar e evident ca una dintre parti e foarte, foarte rea? Despre cealalta parte, numai de bine si de rele minore. Efectul cumulativ este de invidiat. Singura problema pe care o vad aici e ca ceea ce faceti aduce mai mult a instigare decat a analiza senina, facute la rece, dupa o rugaciune. Daca nu e asa, pacatul este al meu – dar fiti si dumneavoastra mai atent, ca puteti pierde admiratori si trafic. A, uitasem, nu conteaza, ca oricum sunteti destul de vizibil si asa.
5 + 6. Nu pareti a intelege, sau nu vreti a parea. Era vorba de bani pentru biserici, si de tumultul respectiv, nicidecum de bani din trafic. Din asta se poate obtine cu totul altceva, foarte important la noi astazi.
7. Ma inclin, sunteti chiar despot luminat! Horrorius Revolutus Minimus? N-am inteles daca va e teama de rotiri (de cadre, de sateliti pe orbita?), de revolutie insuficienta, sau daca va considerati cel mai mic rau aparut dupa revolutie? Nu le am pe-astea cu latina.
8. Ce parere au baptistii despre Marea Prigoana? Rog sa nu confundam cu posibilitatea numirii doamnei Bahmutan ca Ministru al Cultelor. Totusi, dumneavoastra pareti sa vi le doriti pe amandoua.
Cu respect,
Honorius Pedelex (sed lex!)
Stimate Maximus,
1. Transparenţa. Da, în general sînt destul de transparent cu toţi cei care au rămas cititori ai acestui blog. Unii au plecat singuri, pe alţii i-am fugărit eu cu succes. Pe alţii i-am fugărit chiar din blogosferă sau din sfera de vizibilitate a blogurilor importante. A fost mai greu, dar s-a rezolvat. Am un dar spiritual special, darul descurajărilor. Cred că este un dar absolut necesar în biserica de azi, mai ales cînd avem de-a face cu atîţia parveniţi şi impostori. Dacă citiţi la capitolul Rînduiri, veţi descoperi care au fost criteriile de alungare pentru unii. Se pare că nu sînteţi în acele categorii.
https://mariuscruceru.ro/rinduiri/
2. Teocraţia? Hmm, mult de discutat. Ca orientare politică pămîntească şi realizabilă în rromînika sînt de dreapta, monarhist, pro monarhie constituţională. Cred că ţărănismul de tip Coposu m-ar caracteriza cel mai bine. Din păcate este pe cale de dispariţie.
3. Da, creativitatea pentru mine este chiar o virtute. Am plasat-o deja acolo, din moment ce, fiind după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, trebuie să Îl oglindim şi în acest aspect. Creativitatea este una dintre acele urme rămase din chip şi asemănare. Trebuie să fie o virtute. Creativitatea orientată spre rău? Altă discuţie.
Moderaţia, dacă devine mediocritate, abstinenţa, dacă duce la fariseism şi acreală, temperanţa, dacă duce la blocaj în gîndire… nu mi-s pe plac. De fapt, dacă vă uitaţi bine prin Scripturi, Cristos a fost oarece extremist. Numai moderat, abstinent şi temperat n-a fost. Bici în Templu, mînca cu cine nu trebuia, tot felul de ieşiri în decor. Unii ar spune că a căutat îndelung toate străchinile posibile în care ar fi putut călca pentru a enerva pe toată lumea. Deci… atitudine cristică. Nu mai mult!
4. Aşa cum sesiza cineva, gîndesc cu voce tare, nu prea am motive de ascundere. Autoîndreptăţire? Da, cînd este cazul. Cînd este cazul?
5. Mulţumesc de lămuriri. Am căutat şi eu pe internet după domnul Hoara. Nu l-am prins pe la televiziuni. De fapt nu am tembelizor. M-am uitat pe internet la cîteva posturi de televiziune şi NUMAI în perioada campaniei şi în primele zile post campanie. Acum sînt iar pe ABSTINENŢĂ :). Domnul Hoara să fie sănătos în hora partidului şi îi doresc multe succese în ceea ce face. În afară de un comentariu pe blog, nu ni s-au intersectat paşii şi nici feţele. Pare un om bun!
6. Da, sigur, cunosc modalităţi diferite de discurs public. Aş spune chiar că în ultimii trei ani am învăţat destul de multe despre discursul de tip mediatic, inclusiv despre ceea ce numiţi dvs. campanie. Da, aţi intuit bine. Instinctul. Sînt o pasăre de pradă! 🙂 N-am înregimentări politice. Nu-l simpatizez pe domnul Băsescu. Nici el pe noi, neoprotestanţii. Mai mult ne are domnul Geoană la inimă. Aţi văzut pentru cine am votat. Instinctul.
Da, aţi intuit bine din nou. Reuşesc să stîrnesc antipatii şi simpatii violente. Mai ales în dreptul meu.
Da, din nou corect! N-am balanţa farmaceutică şi nici nu mă chinui prea tare. Sînt un tip cu totul inexact, cioplit în colţuri, spun ce gîndesc şi nu fac economie de figuri de stil, cînd am de spus ceva.
Ce să-i facem? Nu sîntem maşini. Recunosc cu multă umilinţă şi smerenie că sînt doar… OM. Atît. Uneori greşesc! 🙂 De aceea veţi observa în continuare lipsa mea de balanţă, cum spuneţi dvs.
Instigare, mult spus! Dar puteţi lua ceea ce fac aici ca o instigare la GÎNDIRE. Analizele reci nu mă interesează. De cele senine nu sîntem în stare. Vreau să vă sugerez faptul că din 2006, de cînd sînt prezent în acest spaţiu, s-au făcut progrese mari în stilul de dialog, în modul de discuţie pe internet. Pot să vă dau cîteva exemple. Chiar acum se desfăşoară pe acest blog o discuţie interesantă, unul la unul între dyo şi florian. A fost exemplară discuţia între Dea, Ionut şi Adrian şi alte şi alte exemple.
Da, îmi place să cred că instig lumea la a gîndi şi dintr-o altă perspectivă decît cea pe care au adoptat-o. Le ofer informaţii noi în lumina cărora pot să vadă anumite chestiuni diferit.
De pierdut admiratori şi trafic nu îmi este frică. Chiar deloc!!! Pentru că nu acesta a fost scopul creării acestui blog. Nu l-am făcut pentru admiratori. N-am nevoie. Vedeţi anumite postări pe tema aceasta
http://patratosu.wordpress.com/2007/06/11/de-ce-mi-am-facut-blog/
https://mariuscruceru.ro/2009/11/09/blogging-blogareala-blogoree-blogariseala-blogoslovire-partea-i/
https://mariuscruceru.ro/2009/04/23/decreteii-si-bloggingul-de-ce-il-fac-bine/
http://www.moldovacrestina.net/interviu/interviu-cu-bloggerul-marius-david-cruceru/
Exact, nu contează. Sînt destul de vizibil. Cu patratosu a trebuit să mă retrag pentru o lună şi ceva cred pentru că ajunsesem în primele patru locuri din topul WP.
http://patratosu.wordpress.com/2008/01/30/wwjd-in-top-wordpress/
Prea marea vizibilitate nu face bine. Credeţi-mă!
7. la 5 plus 6, v-aţi pus vreo clipă problema că s-ar fi putut ca dvs. să nu vă fi exprimat clar? Dacă vă recitiţi pasajul, veţi descoperi că este foarte criptic şi umbros. De obicei înţeleg, deşi neuronul singuratic mi se zbate în disperare cînd citesc unele texte mai alunecoase.
8. Cu latina le am eu, nu duceţi grija! Asta predau printre altele.
9. Ce părere au baptiştii despre marea prigoană? Nu ştiu! Întrebaţi-i pe dînşii, dacă puteţi! Vă referiţi la candidatura beizadelei sau la altceva? Din nou sînteţi neclar pentru puţinii mei neuroni activi la ora asta. Cred că ironia cum că mi-aş dori ca Ministru al Incultelor pe doamna cu pricina merge spre grobianism. Pînă acum furăţi decent. Nu am gustat goluma, deşi de obicei apreciez ironiile inteligente, chiar şi cele care mă vizează. Răspund cu autoironie.
în rest… să fim sănătoşi. Mai ales la cap!
mc
Multumesc pentru efort. Imi cer scuze pentru gluma prea groasa de la punctul 9, era doar o incercare grobiana de a sublinia ca sunteti pe cale de a va verifica instinctul, ce ati votat, poate din dorinta de a apropia „prigoana”. Ca domnul Basescu nu va are la inima, nu sunt chiar convins, pentru ca nu cred nici ca ar fi foarte ortodox. Faptul ca nu a dat pe la UEO in urma contracandidatilor sai poate fi interpretat in multe feluri, si este un bun alibi pentru dumneavoasta. Dar de fapt nu aveti nevoie de alibi, ca doar nu ati facut decat sa va urmati instinctul.
Atitudinea cristica si autoindreptatirea mi se par foarte bune, cu conditia sa existe autocenzura suficienta pentru a nu cadea intr-un legalism avocatial cu rata mare de succes in instanta.
De genul:
Nu e nici o problema daca spun cuiva „Esti cam prost”, sau „Nu pari sanatos la cap”, deoarece nu folosesc „Prostule!” sau „Nebunule!”, iar juridic si cenzitar vorbind nici nu mi-e frate respectivul. De fapt chiar il ajut sa vada in ce hal e, iar pe cine ma cearta fariseic ca dau cu biciul il alung cu pietre pentru ca lui Dumnezeu ii place ceea ce fac. Si nu trebuie sa par bun, ci sa ma gaseasca Dumnezeu bun, na! Si sa fie clar ca nu fac linsaj mediatic, asasinat de „charactere”, ci doar imi expun instinctul pe blog, ca sa-i ajut pe altii sa gandeasca!
Multa sanatate si introspectie va doresc pe mai departe, sunt chiar mai compatibile intre ele decat avantul justitiar si pocainta (la mine a doua nu se pune deocamdata, dar am sa va mai citesc blogul cu speranta).
draga Honorius Maximus,
1. scuzele se accepta.
2. corect! orice faptă întîmplătoare a fost intenționată.
3. pentru PROSTULE și NEBUNULE, interzise în predica de pe munte, există alte variante. Am o întreagă listă! Acolo este de analizat intenția. Tot textul acela este o mare ironie. Dar voi reveni cu altă ocazie asupra acestui fascinant subiect. Pînă acum n-am făcut, dacă îmi aduc aminte bine eu… pe nimeni prost. Într-un fel toți sîntem, pentru că prostia este sora siameză a păcatului.
În primul rînd acest blog nu este pentru proști în sensul larg al cuvîntului și vorbind în felul lumii. N-ar înțelege atunci cînd sînt puși la punct. Folosesc numai arme pentru deștepți. 🙂 Dacă mergeți înainte puțin în predica de pe munte, veți observa că se vorbește desre mărgăritare. Sînt împrăștiat, foarte împrăștiat, dar nu sînt risipitor.
4. avîntul justițiar este foarte util și a dat rezultate. Foarte bune.
Introspecția? Gripa m-a ajutat enorm! voi reveni cu rezultatele de la analiză 🙂
5. Cu pocăința avem probleme toți. Ori pocăințometrul meu este defect! Îmi arată tot valori mici!
În rest… să cîntăm… Deșteptă-te, Române! Ar fi un bun motto și pentru acest blog!
Horrorius Minimus
Stimate domn,
Parati si fentati magistral! Nu poti lovi un oponent ca dumneavoastra, mai ales daca vrei sa fii samurai sau macar haiduc, dar nici nu e bine sa-i intorci spatele. Deci ma retrag, cu gandul la planul B, si fara a obtine satisfactie (razbunarea cea mai crunta este cand dusmanul tau/e silit a recunoaste…).
Referitor la prosti si nebuni, nu-mi da pace gandul ca apar pe acea lista mai ales din cauza ca „they can’t help it”, nu e vina lor si n-au cum schimba situatia prin forte proprii. Iar a-i zgandari si ai batjocori este de fapt a certa pe Cel care le-a dat lor fix talantul asta valabil la un anumit ghiseu, iar altora talanti mult mai valorosi la cazinoul lumii. Dumneavoastra ce fel de talant vi se pare ca ati primit? 100 de Descurajari cu efigia cui? Sper ca nu ati inceput deja sa va bateti propria moneda, sau macar mai verificati din cand in cand termenul de expirare.
Noapte buna si o noua zi de nastere, chiar maine!
stimate Maximus,
1. spuneti… parati si fentati magistral. Multumesc de complimente. In spate sint multe cicatrici si, scuzati… reflexe din perioada de lupta pe tatami.
2. Despre haiduci am scris si alta data. Niste simpli infractori. Samuraii? Nu mai există. Ultimul a fost jucat citiva ani in urma. Nu v-ar bucura plasarea in nicuna dintre categorii.
3. daca va retrageti, dvs. pierdeti. eu de asta nu ma retrag de pe blogul meu, ca eu sint cel mai cistigat. Aici sint o multime de prieteni care ma imbogatesc si ma invata in fiecare zi. Am deschis acest blog pentru a avea dascali, eu fiind satul sa fiu dascal in fiecare zi. In acesti ani am invatat foarte multe. Puteti fi unul dintre invatatori.
4. ba… prostul autentic apare in lista prostilor pentru ca vrea. Uitati-va la chemarea intelepciunii din proverbe. Prostia este o alegere! Intotdeauna. Este constienta, lucida, rece. Prostia este o alegere rationala. Pare oximoronic si paradoxal, dar nu este asa asezata oare toata lumea. Oximoronic?
5. Nu, draga Maximus, prostia nu este data de Dumnezeu, prostia nu este o lipsa a ceva, prostia este ceva cumulat. Prostul nu este asa pentru ca are un handicap de neuroni, ci pentru ca este urmarea unor decizii inlantuite. Ramin la definitia din proverbe. Veniti de luati intelepciune, prostilor!
6. primul pe care l-am auzit vorbind despre acest talant a fost Beniamin Faragau. Se pare ca am primit acelasi dar. Voi povesti contextul exact in care am auzit de darul descurajarilor.. Ce bine ca nu este singurul!
7. Nu, m-a ferit Dumnezeu de narcisism… Mi-a dat o mama cu muuult simt al umorului. Ramasa vaduva la 27 de ani. Am invatat de la ea sa nu ma iau prea tare in serios. Apoi Dumnezeu mi-a facut cadou o sotie care este foarte rationala, calma, greu de impresionat (uffff, cit am avut de lucru la cucerirea ei, ca nu se lasa dusa nici cu vorba, nici cu cintul… trei ani mi-au trebuit la un tip asa de talentat ca mine 🙂 )
este prima care imi scade entuziasmul pentru mine insumi si propriile realizari, asa ca nu duceti grija.
Apoi Dumnezeu mi-a dat o alta cazna. Genetica. Ma cresc pe mine insumi in oglinda, Mi-a dat un fiu care imi seamana leit.
Asta te fereste de mofturi narcisiste. Cel mai bun tratament. Numai cei care nu cresc proprii copiii, din propriile gene, nu stiu ce insemna asta.
Da, somnul este o analogie a mortii.. moartea este o analogie a somnului. Simulam moartea de fiecare data cind dormim.. ca sa ne obisnum cu pozitia…
Trezirea este o analogie a invierii.
Mi-a facut placere. Realmente! Apreciez astfel de comentarii care ma stirnesc.
M-as bucura si mai mult sa renuntati la IPul dinamic si la porecla.
Minimus!
Daca tot e vorba de Madame Blogary, prin analogie cu Madame Bovary, am putea vorbi si de …blogarism si blogarisme?!
Sper ca Madame Blogary va avea o viata mai virtuoasa si o soarta mai buna decat Emma Bovary… Si, eventual, ceva mai putine ifose decat eroina lui Flaubert (ifose pe care deja domnul Rasvan Cristian le-a remarcat – daca liberalii sunt stanga moderna atunci, ghici ghicitoarea mea, cine este dreapta moderna?!).
Din cate vad, Madame Blogary deja a inceput sa prizeze arsenic („portocaliu”?) din spiteria stim-noi-cui…
deja am vorbit de blogarism şi blogarisme 🙂
hmmm, această iniţiativă trebuie privită în timp.
1. să vedem dacă va dura. Ca mai tote lucrurile româneşti durează cîteva luni, după care se strică.
de ce? Ai văzut echipe româneşti de colaboratori care să reziste foarte mult? Este ceva în sînge.
2. o asemenea chestie trebuie sa reziste nesponsorizata, ceea ce este foarte greu. Să vedem dacă se vinde.
Dacă rezistă fără compromis mai mult de un an… atunci pariez pe ei… că o mai duc un an.
Stimate Horrorius Plenus (i.e. non Vacuus),
De fapt tocmai simpatia m-a facut sa va agresez, pentru ca pareti a merita si niste prieteni adevarati, pe langa o astfel de sotie. Dar de invatat pe cineva ceva, asta este un dar divin, pe care nu sunt sigur ca-l posed. Cum din orice se poate invata, spun si eu orice, poate-poate… Filtrul si palnia sunt la receptor (daca nu le-a inlocuit deja cu un bypass pe lapte si miere – devenind adica un biet sugar nevinovat de vorbe dulci).
La pct. 4-5, nu are rost sa-mi citati din Proverbe: eu nu cred ca Dumnezeu creeaza proverbe, asta este apanajul oamenilor, iar intelepciune omeneasca prefabricata gasesc pe bloguri si in carti – altceva as cauta in Biblie, ingredientele si reteta secreta, pusa acolo doar pentru mine, ca sa ma tai pana la os in timp ce o prepar. Dar vad ca amestecati prostia si intelepciunea (in aceeasi fraza, n.b. – desi daca ma refeream la insasi fiinta dumneavoastra era la fel de corect, si nici nu era macar o jignire, ci un adevar universal) ca si cum ar fi pe-aproape. Pai un prost care tace si asculta ce e? Nici nu conteaza ce intelege, conteaza atitudinea! Ca sa precizam termenii, pentru mine prostul nu este dotat cu desteptaciune, avand procesorul si memoria (foarte importanta, memoria!) model depasit. Stiti cumva ce se putea face cu jucariile numite Sinclair Spectrum acum vreo 25 de ani? Ei bine, cu orice procesor depasit poti ajunge la intelepciune, dar ceea ce dumneavoastra numiti prost este de fapt un destept care are impresia ca e suficient de intelept. Iar intre intelepciune si credinta vad o mare asemanare: niciodata nu ai destula, si ce ai este nul sau ti se va lua in scurta vreme. Ca atare, eu ma refeream la prostii-prosti si la nebunii-nebuni, iar dumneavoastra la ingamfatii si nesabuitii perfect dotati la mansarda.
Acum, va rog sa apreciati faptul ca nu am zis „30 Descurajanti” – rima cu talanti si suna a acuza mai grava). Dar nu va acuz chiar de orice, numai pentru ca l-ati votat pe amicul, incurajand si multi frati sa o faca. Ma intristeaza faptul ca ati ales sa va dezvoltati o aptitudine negativa, exersand-o cu multa creativitate si aplomb. Mai mult, in exercitiul ei trebuie sa evaluati ceea ce este rau, sau insuficient de bun. Riscati sa deveniti foarte critic si va puteti degrada retina, facand-o prea putin sensibila la lumina.
Intr-adevar, pe masura ce imbatranim semanam tot mai mult cu parintii nostri, asa cum erau inainte de a da in mintea copiilor, cum se spune pe la noi. Simtim neputinta, uneori furie sau macar dezamagire pentru ca e asa, dar nu avem ce face, genele si educatia ne depasesc de prea multe ori vointa.
As renunta la masca electronica daca as fi sigur ca, afland ca sunt doar un fiu de tamplar virtual, ati mai da doi talanti pe ce spun. 30 nu se pune problema, nu ma vrea nimeni la pretul asta. Asa, e mai simplu, conversam gratis.
Opticus Maximus!
Stimate Honorius, Bună dimineaţa! Cum este vremea pe coasta de est a Statelor Unite? 🙂
1. Dumnezeu ne-a dat Proverbele din Biblie. Sînt unele dintre cele mai simple texte pentru hermeneză. Clasa II-a. Merită să încercaţi!
2. un prost care tace şi ascultă, ştiind că-i prost, a făcut deja primul pas spre înţelepciune. Deci nu mai este prost.
3. da, cel care se crede înţelept, lipsit fiind de înţelepciunea de sus, este cel prost. Asta este convingerea mea. Aş parafraza ce spune IAcov: fratele dintr-o stare de jos să se laude cu înălţarea lui, cel dintr-o stare de sus să-şi plîngă puţina lui cunoaştere.
4. Tot Iacov… înţelepciune ni se dă cu mînă largă şi fără mustrare, ,numai să cerem. Prostul înţelepţit, ştiid că-i lipsit, cere. Celălalt, nu! Îşi este autosuficient!
5. Şi îngîmfarea din ce familie este? Nu-i şi ea fiică a prostiei? După cum vedeţi… prost şi nebun au o arie semnatică FOAAAAARTE largă.
Să facem un exerciţiu
– dulce… la ce vă gîndiţi? La o bomboană? La miere?
– Dulce, din nou… nu-i aşa că-i un altfel de dulce, dacă spun dulce cozonac, dulce prăjitură,
– dulce copil
– dulce mamă,
– dulce casă…
tot dulce, nu-i aşa? Aşa-i şi cu nebun-nebun şi cu prost-prost, dar şi cu prost-nebun şi nebun-prost. Am explorat numai puţin aria semantică pentru a vedea cît este de complicată discuţia din Matei 5, pe care dvs. aţi deschis-o, dacă nu mă înşel.
am vaga senzaţie că aţi mai scris pe acest blog cu alt nume. Stilul.
Atitudine negativă? PE blogul meu????? Şi eu care credeam că sînt acuzat de prea mult spirit ludic, de prea multă jucăuşenie? Hmmmm, trebuie să îmi dea de gîndit chestia asta.
Ori n-aţi citi dvs. prea mult din cele peste 900 de postări… ori într-adevăr am devenit acru.
Că sînt pesimist prin născare ştiu. Negativist? Hmmm, mă voi gîndi.
Cînd la lăută de ceva vreme şi asta mă izbăveşte de multe întristări.
Da, dacă devin ca mama sau ca tata cu îmbătrînirea … în privinţa negativismului nu am a mă îngrijora.
Aş prefera să renunţaţi la masca electronică, dacă se poate. Ce anume vă face să credeţi că nu du doi bani pe ce spuneţi, dacă vă descoperiţi adevărata identitate.
N-am încercat să dau un email pe privat.
Nu, niciodată nu conversăm gratis.
Tocmai mi-aţi dat vreo 10 minute din viaţă, la fel şi eu.
Costă mai mult decît v-aţi imaginat!
Cinstit Minimus,
Schimbul a fost liber consimtit, am impresia, iar pe mine costul nu ma aduce in sapa de lemn. Mult sau putin, nu am cum sa va returnez ceva, iar daca imi cereti sacrificii compensatorii negocierea se opreste. Vreti sa ma reduceti la absurd dandu-mi un nume? Numele meu e mai prejos decat oricare alt nume, pentru ca nu conteaza, sunt o parte a constiintei materiei cosmice si am trecut pe aici pentru ca nu m-ati chemat. Vreti sa ma dominati fixandu-mi o adresa? Am o adresa mereu temporara in memoria calculatorului prin care conversam, pare-se scump.
Va rog mult sa luati paragraful despre parinti ca referindu-se strict la mine, cu pluralul de maiestate. Nu am intentia sa va ranesc decat pentru a va scadea un pic tensiunea, nu pentru a cauza puseuri nemeritate.
Nu cunosc hermeneza, eu intr-a doua faceam spaniola. Citesc Proverbele in limba materna.
Eu doream sa separ aria semantica ca sa iesim din atmosfera de intelepciune ebraica (nefamiliara desteptilor), dumneavoastra doriti ca termenii sa se incalece si sa se invarta la infinit in jurul cozilor, pana se fac continuum noetic. E foarte interesant, nu ma opun, e o varianta valida si pasionanta, dar iesire nu vad decat daca zic cumintel ca dumneavoastra, eventual in hermeneza literaLa.
Intrebare facultativa neofensiva: dumneavoastra cereti intelepciune, si cat de des? Eu nu cer deloc, mi se pare cam nerusinat din partea mea sa fac asa ceva (e prea mult, mai degraba as cere moderatie). Si apoi, cum as putea sa-mi dau seama ca am primit-o? Nevermind, forget about it.
Cu negativul, ramaneti cantonat intr-o superba inconsistenta, dupa parerea mea. Puteti decreta detasat si suveran ca haiducii sunt simpli infractori (nici macar talhari, ei ar avea sperante la basmaua cea curata), dar va trebuie o luna si vreo zece postari ca sa va hotarati in privinta lui Basescu, un exemplar ceva mai pozitiv in viziunea dumneavoastra decat un protesta(n)tar informatic, manat in lupta de mizere pulsiuni necrestine. Asociati in mod natural dorinta fetiscanelor de a fi curtate cu prostia si necuratia, dar nu vedeti in metodele basesciene nimic suficient de deranjant sau odios legat de ceea ce cunosteti pe propria piele sau muschi de inima. Si jucausenia poate sa raneasca si sa doara, dar daca asta doriti e in regula, inseamna ca stiti foarte bine ce faceti, ca un doctor care taie in carne vie. Toti avem cateodata impresia asta, si nici nu ne consideram prosti, ci agenti ai puterilor.
Ca intre agenti, va spun ca ar fi de luat mai des legatura cu baza, daca se poate. La mine s-a pierdut in spatiu, si nu se mai poate. Dar nu as vrea sa joc prea dublu, asa ca nu incercati sa ma racolati.
Si David-David canta la lauta, dar pentru altul. Daca se schimba ceva cu dopuri in urechi, e semn ca ar trebui poate sa treceti la orga.
Pe mult, mult mai tarziu
Preacinstitul Maximus
Preacinstite Maximus,
1. într-un dialog amîndoi pierd, amîndoi cîştigă (cîteodată). Am ales să investesc în acest blog, conştient fiind de riscuri,
2. deconspirarea numelui inseamna nu anulare, dimpotriva: personalizare.
3. nu, intentia mea, prin largirea ariilor semnatice, este tocmai aceasta: să vorbim mai precis. Paradoxal, nu?
4. eu cer intelepciune in fiecaare zi. Poate nu mă rog corect întotdeauna. Că El întotdeauna mă ascultă!
5. pentru haiduci am oferit argumente intr-un alt dialog, pe PAtratosu, daca vreti le reiau. Este vorba de modul de interpretare al istoriei. Nu o spun eu prima data. Sint date, dovezi, etc. Să nu confundam folclorul cu istoria, dar acesta este un subiect secundar. Lasaţi-l pe altă dată. PE mai tîrziu.
6. Faceti confuzie. Intenţionat din cîteva văd, dacă mi-aţi citit deja postările.
Eu nu fac acesta confuzie. N-am incercat niciodata sa il scot basma curata pe domnul Basescu. Am spus clar si raspicat: nu votez cu Basescu, ci votez impotriva lui Iliescu si gastii de la PSD. De-a lungul intregii campanii am obosit sa repet acest lucru. Am votat ca atunci intre Iliescu si Vadim. Sint sigur ca va amintiti. Mi-am luat o matura si un gropar politic. Atit. N-am luat nici bibelouri, nici vaze pentru flori, nici bisturiu. Va rog sa recititi postarile mele.
7. De acord cu taiatul in carne vie. Sper să doara pe cine trebuie. Sa se vindece cine trebuie.
8. Dvs. veti fi agent poate. Speak for yourself, vorba lui Avram Iancu. Eu nu sint agentul nimanui. Nici macar al lui Dumnezeu. Ii sint rob, ceea ce este cu totul diferit. Cunosc limbajul militar, dar din alte surse. Am făcut armata în România.
9. Nu incerc sa va racolez in nimic. Sinteti in eroare, stimabile, in ce ma priveste.
10. Sugestia mea este sa scrieti mai scurt. Iar o scrintiti pe sfirsit.
Tirziu, devreme, mai bine mai tirziu decît niciodată,
pe mine mă găsiţi întotdeauna aici, cînd nu sînt plecat
Servus!
Minimus