Dispariţia tăcerii, despre imigraţie, cititul în era digitală, un fiu renegat şi o femeie la Catedrala de Cristal,

De ce dispar toate culorile noaptea? Cîtă nevoie au copiii de linişte şi mai ales de ce?

Ce ne învaţă Biblia despre emigraţie? Emigraţia a fost privită de unii dintre români ca lipsa patriotismului. Pe dr. Hoffmeier l-am cunoscut în 1995 la Wheaton. O personalitate fascinantă. Specialist în arheologia Vechiului Testament, acum scrie o carte fascinantă despre emigraţie.

Ce se va întîmpla cu lectura în era digitală? Va mai fi la fel de relaxant între atîtea link-uri care ne împrăştie şi atîtea citate care pot fi salvate şi la care este puţin probabil să mai revenim?

Este aşa de dureros cînd se ceartă pastori între ei, este aşa de dureros cînd se despart ucenic de maestru, dar tată şi fiu? La Catedrala de Cristal se pare că gîndirea pozitive nu mai dă roade. Fiul este în conflict cu tatăl. Mai interesant este de ce. Fiica devine co-păstoriţă împreună cu tatăl.

Trevin are cîteva articole noi foarte interesante. Merită survolată ultima lună. Mai ales interviurile cu rectorul de la Southeastern, recenziile.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biserica Baptista, Linkomandări. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Dispariţia tăcerii, despre imigraţie, cititul în era digitală, un fiu renegat şi o femeie la Catedrala de Cristal,

 1. Cosmin Pascu zice:

  Un subiect fascinant considerat extrem de important intr-o lume in care migrare spre alte tari a devenit o realitate pentru multe tari, precum si pentru Romania.

  Un prieten apropriat se ocupa de acelas subiect in lucrarea sa de doctorat. studii de acest gen (de a oferi o imagine biblica miscarii migratoare – daca se poate folosi aceasta conotatie) vor clarifica confuzia existenta in bsericile locale.

  In Romania am observat ca emigrarea a produs un dintre cele mai necomfortbile concepte asupra ideii supuse discutiei mai sus. Acuzatiile, fata de cei care au emigrat, au dus la distingerea credintei adevarate, asftel incat, pentru cei care a emigrat spre alte tari, credinta lor a fost considerata ca a fiind mult mai slaba fata de cei care au ramas.

  Astfel de subiecte ar trebui sa fie combatute printr-o prezentare a unei imagini biblice asupra emigrarii, deorece Cuvantul lui Dumnezeu este un Cuvant migrator.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.