Emil Bartos, Luteran?

De trei zile-ncoace un oarecare personaj, cunoscut în lumea evanghelică drept responsabil de multe intoxicări mediatice, răspîndeşte, pe lîngă vestea confirmării lui D.M. în biserica anglicană, la pachet, aşa cum se dădeau cărţile în perioada comunistă, Shogun cu Raportul la al XII-lea Congres (niciuna mai bună ca alta 🙂 ), şi vestea că pastorul Emil Bartoş s-ar fi convertit la luteranism.

Citez:

iar Emil Bartos s-a convertit simultan la Biserica Lutherana din Peace, Missouri, S.U.A., de dragul unui confort material banesc. Iata-i pozitia sa actuala:

Peace Lutheran Church – ELCA
P. O. Box 827

Hwy. 65S & 165
Hollister, MO. 65672
Ph: 417-334-1499 Voice
Pastor Emil Bartos
8:00 & 10:30 Services Sunday School 9:15

Aseară am primit telefoane şi emailuri legate de acest lucru. Cineva îmi spunea azi că a verificat şi „aşa este”. Am sperat că este o glumă şi am verificat şi eu.

Cei care îl cunosc pe pastorul Emil Bartoş după chip pot compara imaginea de mai jos cu cea din amintirile dînşilor.

Emil Bartos LuteranSursa AICI.

Numele Bartos – Bartoş este destul de răspîndit în arealul est-european, aşa că nu este nicio mirare că avem astfel de coincidenţe de nume. A propos, nu eu sînt cel implicat în incidentul de la Filarmonica din Oradea, pentru altă serie de întrebători în treabă.

No comments. Pe bune! N-are rost.

Ah! Gamaliel, vezi ce bine este să ai la dispoziţie un astfel de instrument în care mai poţi să mai demontezi cîte o lucrătură a tătucului minciunii?

Să avem o duminică „fără comentarii”.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Oameni, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.