De ce nu este bine să ţinem telefoanele mobile la ureche…

Pentru că, dacă este să credem ce vedem AICI, atunci ni se prăjesc creierii. Ca bobiţele de popcorn. Este valabil pentru cine are… popcorn în cap.

Nu, nu vă îngrijoraţi,  asta se întîmplă numai cînd vorbim la două telefoane mobile în acelaşi timp, unul Vodafone, unul Orange … condiţia este să ai şi un al treilea telefon Zapp, pe care să îl ţii în gură.  Toate trei trebuie să sune în acelaşi timp şi deţinătorul destul de conştient de importanţa lui ca să răspundă la toate trei în acealaşi timp.

Vă rog să încercaţi asta şi acasă. Eu nu am cum, pentru că nu sînt atît de căutat încît să orangiuiesc, vodafonind cu zappu, nici nu-s aşa zgîrcit ca să mă gîndesc că, dacă îl sun pe ăsta… ăsta este cu ZApp şi trebuie să-l sun cu zapp-ul ca să facem economie, dacă celălalt e pe Orange, îi dau bip, şi, pentru că am nu ştiu cîte minute în week-end, vorbesc sîmbată de pe ăla, dumnica de pe ălălalt, seara de pe unul, dimineaţa pînă în ora 5.20 de pe altul. Curat Hagi Tudosă!

Asta e, comunicarea costă. Nu vrei telefon mobil, te urci în copac şi baţi toba sau faci focul din deal în deal.

Cine încearcă chestia asta să ne spună şi nouă cum merge… Dacă merge, oricum, mai bine faceţi popcornul în cuptorul cu microunde decît cu telefoanele. Este mai ieftin!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Perplexităţi, Pt. studenţii mei, utile. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la De ce nu este bine să ţinem telefoanele mobile la ureche…

 1. Alex zice:

  Stai că mai e şi Cosmote-ul! Pe aici pe la noi e o nebunie cu el. Toţi copiii vorbesc pe Cosmote. Când îi văd la şcoală cu 2-3 telefoane înşirate ca la tarabă… Deh! Asta-i „mama comunicării”!

  Dacă e cum zice articolul, atunci ar trebui să ne întoarcem la comuncaţii mai…”eco”! Poate cu …porumbei? Hi, hi!

  • Marius David zice:

   Da, Alex, uitasem, atunci patru telefoane.
   Dacă este adevărat ce arată acest video, atunci există o explicaţie pentru faptul că materia cenuşie s-a tranformat în materie albă şi înflorită în capul unora dintre copiii noştri…

 2. don quijote zice:

  o farsa buna pentru amatorii de youtube… pentru a praji boabele alea de porumb iti trebuie putere. Altfel foloseam telefoanele mobile pentru a ne incalzi mancarea la birou.

 3. Decebal zice:

  Ia mai cauta tu chestia aia sa vezi ce iti trebuie. E explicata pe undeva, ai nevoie de un cuptor cu microunde.

 4. dumnezeueateu zice:

  E un fals chestia aia, dar macar restul articolului e amzuant 🙂

 5. vlad zice:

  Ca prajeste creierii e adevarat, telefoanele mobile sunt cancerigene, dar la o viteza mult mai mica decat cea din video 🙂 Au testat-o parca si cei de la mythbusters asezand zeci de telefoane langa popcorn; toate au inceput sa sune insa nimic…nici macar o boaba n-a sarit:))

  • Marius David zice:

   Vlad, n-am îndoieli, mă uit la generaţia telefoanelor mobile, inclusiv la decreţeii cu telefoane şi înţeleg că au dreptate. Creieri prăjiţi!

   Ah, nu ştiam cu mythbuster, mă aşteptam să fie vreo şmecherie…Întrebarea este cum au făcut-o cei din videoclip… au pus puţină dinamită la fiecare dintre bobiţe 🙂

   Dumnezeueateu, bine ai venit. Repet, îmi place extraordinar porecla ta, care este un adevăr esenţial. Dumnezeu este cu adevărat ateu, dar tu tot „n-ai credinţă” :)?

   M-am îndoit de la început de chestia asta, e prea cusută cu aţă albă, de aceea restul postului meu este despre altceva, despre colecţia de telefoane epntru fiecare reţea pe care le poartă românii asupra lor. altundeva n-am mai văzut chestia asta.

   Decebal, sînt sigur că cei din videoclip au lăsat undeva un cuptor cu microunde cu uşa deschisă ca să tragă „curetul” la boabe 🙂

   Don, aşa cred şi eu, mă interesează cum fac farsa.

 6. Decebal zice:

  Nu, nu trebuie sa lasi usa deschisa, multumesc pentru ironia ieftina. Uite si link-ul.

  • Marius David zice:

   draga Decebal, scuze dacă ai perceput ce am spus eu ca o „ironie ieftină”. Eram doar într-o stare de mare bună dispoziţie de dimineaţă şi căutam să îmi imaginez cum este „făcută” toată povestea. Nu te-am ironizat pe tine, ci pe, eventual, pe cei care au creat „experimentul”.

   Cu drag,
   Burebista
   (iartă-mă, nu m-am putut abţine) 🙂

  • Marius David zice:

   Ah, am uitat!
   Mulţumesc, Decebal, pentru link. Nu am timp acum, dar îl voi viziona.
   cu simpatie
   mc

 7. Pingback: Dezbrăcăminte, stand up classical, 40 de motive, telefoanele mobile, misiunea oboiului « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.