Global Dimming şi rîma

Iată o altă perspectivă asupra „încălzirii globale”: întunecarea globală. Lumea nu se încălzeşte, se întunecă. De-a binelea şi foarte concret.
Se pare că este bine că avem încălzire globală. Deci să mergem cu maşina, că altfel ne pasc primejdii mai mari.

Interesant AICI

Dar este ceva şi mai grav decît atît: lumea se „întunericeşte”. Întunecimea sa domneşte în văzduh cu îngerii Lui.. De ce în văzduh? Nici pe pămînt, dar nici în cer?

Diavolul (diabolus cu etimon de la dia-ballw, a despărţi în două… ) stă între, el nu-i nici sus, nici jos, este spînzurat între cer şi pămînt… acolo unde a vrut să-L aducă şi pe Lumina.

Şarpele înşelător este blestemat să se tîrîie pe pămînt, dar stă în copac?

Eh, acum mi-a venit o idee!

Înşelătorul întotdeauna se dă mare (ca toţi copiii lui)! Grandomania este sora mai mică a mîndriei, nu-i aşa?

Uitaţi-vă la pictorii pe care a reuşit să-i manipuleze: l-au pictat ca pe un piton căţărat în măr. (Care măr?)

De fapt (n-am cercetat cu atenţie, dar colegii mei ebraişti mă pot contrazice liniştiţi) este o simplă rîmă, un vierme de fruct, o viermătanie roşiatic-negricioasă care-şi trece ţărîna prin vintre.

Geneza 3:14 Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.
15 Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”

De fapt toate lucrările lui sînt scîrboase, urîcioase, par catastrofic haotice, dar sînt nişte lucrături şi încurcături ca în poveştile româneşti… îţi scoate şurubul de la car.

Mi-aduc aminte de mama. Nu crede în vîrcolaci şi balaur. Cînd pierdea ceva se uita împrejur şi spunea diminutivant: „Ei, sătăniciuri…. ”

Să-l dispreţuim deci? Nu! are experienţă cu natura umană. Dacă l-a înşelat pe Solomon, cel mai deştept om din lume, şi pe Samson, cel mai puternic, dar pe Avram şi Moise, dar pe Ilie, pe Petru şi Pavel, oare n-ar putea înşela un slab şi nătîng ca mine?

Lucrarea de întunecare a lumii este tot lucrătura lui de încurcare. Scoate şuruburile lui Dumnezeu… Veţi spune că este la scară planetară, că e mondial…

Dar ce-i lumea asta? O mărgică albastră în univers şi tare mi-e că domeniul de stăpînire al celui rău este doar peste omenitate şi pămînt… Poate că o crimă s-ar putea petrece şi la 200.000 de ani lumină de această mărgică albastră, dar numai dacă ne ducem noi pînă acolo să spurcăm şi restul creaţiei lui Dumnezeu …

Aici i se limitează puterea, aici este locul lui, domnia lui, vremea lui. Restul… e Lumina!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Comentarii, In-text-esant, Meditaţii, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Global Dimming şi rîma

 1. Robert zice:

  Frate Marius,

  Foarte interesant documentarul. Spune ca practic intunecarea globala a incetinit incalzirea globala, si desi are efecte foarte rele, practic a ascuns amploarea efectului de incalzire globala. Odata intunecarea globala inlaturata, dezastrul incalzirii globale va fi cu mult mai mare decat s-a crezut. Si asta in termeni de doar cativa zeci de ani. Deci ideea e sa „nu mergem cu masina”.

  Daca oamenii de stiinta au dreptate, si daca nu se schimba nimic pentru a opri incalzirea globala, si daca Domnul ne mai tine, noi vom fi martori vii ale acestor lucruri.

  • Marius David zice:

   Draga Robert, Dumnezeu nu va încălzi puţin pămîntul la foc mic, curînd va arde cu troznet, Dă, Doamne!
   Oamenii de ştiinţă au calculatoare, nu dreptate. Azi spun una, mîine, alta!
   Eu sper săfiu martor mort al acestor lucruri 🙂

 2. Pingback: Botezul adulţilor, Hopky, “dictatura” lui Băsescu?, sfîrşit de sesiune, global dimming, prostituţie şi incest la liber? « La patratosu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.