Două feluri de a trăi calea creștină, ca un alt ”ism” sau ca o schimbare a întregii ființe – Partea a II-a

Sursa foto: Photo by Kristine Weilert on Unsplash 

4. Două tipuri de porți, două tipuri de căi

Matei 7:13-14: Intrați pe poarta cea strâmtă. Căci largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare și mulți sunt cei ce intră pe ea. Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt cei ce o află.

După ce ești confruntat cu relația pe care o ai cu Cel de dincolo de Ușă, urmează o cascadă de alegeri. În imageria populară și în folcloristica noastră teologică este drumul și la final este ușa.

Nu, poarta îngustă este chiar la începutul căii. Poarta îngustă deschide pasajul spre calea îngustă, care duce la viață și pentru că este atît de îngustă și puțin vizibilă, acoperită de vegetație, față de cea largă și unde sînt majoritățile, mulțimile, este greu de găsit. Largă este poarta care duce spre calea largă care se termină, la rîndul ei, în moarte.

Sînteți tineri, aveți de făcut alegeri grele încă de acum.

Cine sînteți acum determină căutările, cererile și ușile la care veți bate pentru împlinirea acestora. Căile bune ale vieții sînt în spatele ușilor mici și aproape invizibile, unde puțini stau la coadă, unde este puțin zgomot, nu prea mult fun, nu prea multe like-uri, în locuri slab populate, pe trasee pe care nu se umblă cu tocuri și șlapi.

5. Două feluri de învățători, două feluri de rodire

Pe astfel de căi largi veți găsi învățători cu multe vizualizări, populari, cool, cu învățături interesante, noi, relevante, adaptate cultural. Ei îți vor spune că nu trebuie să schimbi nimic. Că poți cere cadă cu jacuzzi și vei primi, o mașină cu un motor V8 și Dumnezeu îți va da, TOT ce veți cere veți primi.

Ei nu pot predica schimbarea fiind neschimbați, lupi, arbori otrăvitori, spini și mărăcini.

Citește continuarea pe Edictum Dei AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Articole publicate pe Edictum Dei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.