Noutăți referitoare la Turul III cu bicicletele la Auschwitz – In memoriam – 75 de ani de la deportarea evreilor din Cluj

Se pare că anunțul meu de zilele trecute despre o posibilă călătorie cu bicicletele spre Auschwitz s-a rostogolit destul de tare.

GRUPUL Se formează o echipă destul de consistentă. S-a format un grup pe facebook AICI. Sîntem deja 15. Probabil unii vor renunța cînd își vor da seama la ce se angajează. Ideal ar fi un grup de 7 maxim 10, 12 persoane maximum maximorum. Dacă se înscrie vreo fată, ar fi bine să fie cel puțin încă o altă colegă înscrisă, nu din motive de discriminare, ci din motive de cazare. Vom mai lăsa ceva timp pentru înscrieri pentru a forma un bazin de membri din care apoi să restrîngem grupul în regim pîlnie.

Fotografie din turul de anul trecut in memoriam Gino Bartali

Fotografie din turul de anul trecut in memoriam Gino Bartali

 

PERIOADA S-a stabilit un interval de timp: 15 – 25 august 2019. Mai sigur între 15-21 August.

TIPUL DE BICICLETĂ S-a stabilit tipul de bicicletă: NU MTB, dar cursieră, ciclocross, semicursieră, trekking, touring, gravel se poate.

Așa sau așa cel mai încărcat posibil, dar nu recomandăm călătoria aceasta cu o bicicletă supraîncărcată în cazul în care vom avea asistență rutieră:

ANTRENAMENTUL S-a format, de asemenea, un club de urmărire pe Strava. Vezi AICI.

Dacă cineva nu face în jur de 100 de km/săptămînă cu o diferență de nivel de minim 500 m, nu va fi în stare să facă 650 de km în 5 zile cu o diferență de nivel de 5000 m.

TRASEUL Traseul este stabilit aproximativ. Vezi AICI

Vom pleca din zona Baciu – Cluj, Strada Fabricii de Cărămidă. Fiecare trebuie să ajungă pe cont propriu în Cluj.

Vom atinge Șimleul-Silvaniei, Sinagoga din Șimleu, muzeul Holocaustului.

Apoi, probabil spre Nyiregyhaza, Kosice, Zdjar, Oswiecim (Auschwitz), unde sper să prindem locuri să dormim AICI, la Hotel Galicjia. 

NENEGOCIABILE Este obligatorie asigurarea medicală proprie pentru străinătate, în caz de accident.

Este obligatorie casca, vesta reflectorizantă și o bicicletă bună. Nu mai vorbesc de echipament adecvat, pantaloni cu bazon, tricouri tehnice et c.

Este obligatoriu să aveți antrenamentul necesar pentru o astfel de aventură. Nu este o joacă.

PREȚUL? Undeva între 350 – 400 euro, în afară de costurile premergătoare și costurile de întoarcere de la Auschwitz spre casă. Aceste costuri acoperă doar traseul Cluj – Oswiecim.

Biletul de intrare la Auschwitz, la lagăr, este undeva în jurul a 67 zloți (echivalentul a aproximativ 70 de lei, dacă nu s-a modificat de la ultima noastră vizită). Turul cu ghid trebuie comandat din timp, de aceea pînă în 1 iulie se definitivează grupa și se plătește un avans nerambursabil de 100 de euro pentru rezervarea turului la Lagăr și a cazărilor de pe parcurs.

DATA LIMITĂ DE FORMARE A GRUPULUI: 1 iulie, dată la care se achită și avansul.

ÎNTOARCEREA de la Auschwitz, precum în ceilalți ani, va fi fie pe cont propriu, fie, dacă se dorește organizat, cu un cost de aproximativ încă 50 euro/persoană.

ASISTENȚA RUTIERĂ – există posibilitatea de a fi însoțiți de una sau două trei mașini. O mașină mătură, un microbuz care să îi culeagă pe cei care abandonează cursa și o altă mașină personală, a unora dintre noi, condusă de altcineva, care să transporte mîncare, apă. Dacă sîntem 12 persoane în total, vom putea veni în cele două mașini, cu bicicletele încărcate într-o remorcă. Experiența anilor trecuți ne-a demonstrat că aceasta este varianta cea mai bună. Asistența rutieră presupune, de asemenea, costuri suplimentare.

FONDURI – La fel cum am procedat în ceilalți ani, fondurile rămase au fost donate către Hospice Emanuel pentru îngrijirea bolnavilor terminali, în mod special pentru îngrijirea paliativă a copiilor cu boli terminale.

Voi afișa mai multe despre acest proiect în zilele următoare aici, pe blog, cît și în grupurile amintite.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Biciclete, cugetări de pe bicicletă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Noutăți referitoare la Turul III cu bicicletele la Auschwitz – In memoriam – 75 de ani de la deportarea evreilor din Cluj

  1. Bogdan Ursei zice:

    Multa bafta! 🚴‍♂️

  2. Pingback: Călătoria Cluj – Auschwitz din acest an se conturează! Cînd și cum plecăm la drum? | Marius Cruceru

  3. Pingback: Pelerinajele – El Camino – ”I`ll push you!” | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.