Concert ”Consonantis” – Duminică, 5 noiembrie, Casa de cultură a studenților, Cluj-Napoca

sursa consonantis.ro

“Pe sfânta vieții cărare” este o cântare de laudă la adresa Creatorului, foarte dragă compozitorului Nicolae Moldoveanu. În cele patru strofe, autorul vorbește despre cărarea vieții și cum să înaintăm pe ea biruitori prin harul dat de Cel de sus. Refrenul constituie un imn de laudă Creatorului, adus dintr-o inimă plină de mulțumire pentru acest har și totodată plină de bucuria mântuirii. Lucian Mârza a aranjat această cântare pentru primul Concert Consonantis, gândind-o pentru un sextet de alamă, condus la trompeta I de Gabriel Gyarmati.
Giulia Șandor
Anul II, Muzicologie

sursa 

Câteva cuvinte despe dirijorul concertului „Cântec pentru Creator” din 05/11/2017 :

Andrei Gocan s-a nascut intr-o familie de muzicieni. A inceput studiul viorii, pe care l-a continuat apoi la Royal Academy of Music la Londra si la Conservatorul National Superior din Paris. In 2010 a revenit la Royal Academy of Music pentru a studia dirijatul cu Colin Metters. A participat de asemenea si la cursuri de maiestrie cu Leif Segerstam, Benjamin Zander, si Mark Shanahan. Andrei a lucrat ca dirijor asistent pentru Semyon Bychkov, Vassily Sinaisky, Thierry Fischer, si Pablo Heras-Casado. In tara, el a dirijat orchestrele Filarmonicilor din Cluj, Timisoara, Targu-Mures, Satu-Mare, Oradea, Bacau, Brasov, Sibiu; in Germania, Orchesterzentrum Dortmund si Villa Musica Koblenz; in Franta, Orchestre des Laureats du Conservatoire, iar in Anglia, ensemble36, Orchestra of St John’s, RAM Concert Orchestra, si Manson Ensemble.
Andrei Gocan este castigatorul catorva premii internationale importante la concursuri din Olanda, Italia, si Romania, si a primit de-a lungul carierei sale distinctii ca: Louise Child Prize, Larry Adler Prize, si burse din partea Gordon Foundation, Ratiu Family Foundation, si Fondation Meyer.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, Muzica, Scoala de muzica. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Concert ”Consonantis” – Duminică, 5 noiembrie, Casa de cultură a studenților, Cluj-Napoca

  1. Cigolea zice:

    Unde am putea vedea si noi concertul din 5.11.2017 daca nu am putut fi prezenti in
    Exista vreo filmare postata pe undeva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.