#REZIST – muribunzii – ziua 31

Ieri am dat peste acest filmuleț. Lucrînd cu muribunzi, nu sînt de acord cu aceste concluzii.

Cel puțin nu în spațiul nostru. Este adevărat, nu avem un studiu pe sute de muribunzi pentru spațiul est-european. Merită făcut.

Pînă atunci …

Astăzi #REZIST alături de toți cei care sînt în ultimul pasaj al vieții. Femei, bărbați, tineri, bătrîni, adulți în … cum se spune … în ”floarea vîrstei”. Mă rog ca Dumnezeu să le dea putere să își ducă drumul cu decență pînă la capăt.

Astăzi #REZIST alături de cei care au curajul să se ocupe de semenii lor care se află în această situație. La capela de astăzi dimineață de la Hospice Emanuel ne-am lungit cu durere la povești despre cei care se apropie de porțile veșniciei. Mă rog pentru toți colegii care practică medicina de paliație.

Astăzi #REZIST împotriva sistemului social și medical care transformă condiția muribundului într-o condiție sub limita decenței.

Astăzi #REZIST alături de toți colegii mei capelani din statele vest-europene, care sînt condamnați atunci cînd îndrăznesc să pomenească Evanghelia și numele lui Isus ca soluție și mîngîiere pentru cei care sînt în căutarea unui răspuns atunci cînd viața li se termină. Unii s-au retras de bună voie din funcție numai pentru a nu-și încălca conștiința. Voi rezista să nu ajungem și în țara noastră în aceeași situație.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la #REZIST – muribunzii – ziua 31

  1. hentiul zice:

    S-a ajuns in Vest pana acolo incat a devenit o problema pentru un pastor care sta la capataiul unui bolnav, daca ii vesteste mesajul de speranta atat de necesar in apropirea pragului Vesniciei?!

  2. victor802006 zice:

    Nu credeți că primele două regrete sunt valabile și pentru românii care au o carieră de succes?

  3. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.