#REZIST – pentru civism – ziua 24

În urmă cu ceva ani s-au tăiat teii Iașiului din fața Palatului. Mare suferință a fost și pentru mine, ieșean adoptat, plimbat veri la rînd pe sub florile lor. O prostie greu de aranjat pe rafturile muzeului idioțeniei românești. Pur și simplu nu-i găsim eticheta. Am înțeles că s-au plantat ceva copaci din Japonia. De cine? De primarul ăla care își fugărea amanta prin primărie. Sper că e prin pușcărie pe undeva acum. Nu pentru tei, ci pentru amenințări și hoție.

sursa iasi1.ro

În vremea aceea mulți ieșeni s-au revoltat, însă un tînăr, pe care îl știu de mic copil, fiul domnului profesor Eugen Munteanu, mentor al meu pe linie filologică, Dinu Gabriel Munteanu a făcut ceva mai mult decît să își exprime păreri de rău la o cafea. A pornit o inițiativă civică și aceasta a magnetizat atenția, a produs impact.

Așa da! Sper să învățăm ceva din asta!

Astăzi #REZIST pentru astfel de oameni și pentru astfel de idei și inițiative. Bravo! Curaj! Să nu ne calce în picioare fără să strigăm măcar!

Astăzi #REZIST împotriva românului laș, care vede răul, dar se teme: ”Dacă spunem … poate ne iau ăștia la ochi, cine știe ce se întîmplă…. ”

Astăzi #REZIST împotriva românului nepăsător. Unii nu sînt lași, ci doar nepăsători.

Astăzi #REZIST împotriva nesimțirii  de orice fel: și aceea care vine din partea abuzatorului, dar și cea anesteziantă a celui abuzat.

Astăzi #REZIST împotriva tăcerii care ne face complici la astfel de acțiuni ale primăriilor, consiliilor județene, acțiuni care sînt deconspirate de presă, licitații aranjate, panseluțe de 1500 de ron firul, borduri la prețul unei mașini second hand una, mașini de poliție Dacia Logan la prețul unui Lamborghini.

Astăzi #REZIST împotriva prostirii noastre sistematice și cu acte în regulă. Pentru asta cînd vom mai ieși în stradă?

Astăzi #REZIST pentru oameni precum Dinu Gabriel Munteanu, care își văd de meseria  lor, își văd de viața lor privată, dar înțeleg că la un moment dat viața lor privată va fi afectată definitiv, dacă vor rămîne în tăcere asupra lucrurilor care se întîmplă în piață.

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie, inventarul stricaciunilor spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la #REZIST – pentru civism – ziua 24

  1. Elisei C. zice:

    Au cumparat alti tei si i-au plantat acum 2 ani,160 euro bucata,in locul pomilor japonezi.Ce nu inteleg domnii din primarie este ca nu pot cumpara timp(au taiat tei de 50 de ani).Fostul primar Nichita nu este in puscarie si cine stie daca va fi vreodata,era cel mai bun colector de spagi pentru partid,vicepresedinte PSD omul care aducea voturi multe.

  2. Pingback: #REZIST – total 40 de zile | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.