Postul lui Daniel – ziua 20, penultima zi – compromisul și cîteva lecții învățate

Astăzi a fost una dintre cele mai grele zile din toată seria. Se apropie finalul postului. Nu mă ispitește nimic altceva decît SUSHI! Atît! Pot fi friptane, tot felul de alte mîncăruri, dulciuri et c. Nu mă mișcă!

Astăzi m-am închis iar în birou, în singurătate.

Dimineață – espresso doppio, WHEY,

La prînz – lapte de semințe.

Seara – salată în lipie și …

COMPROMISUL: plăcintă de mere cu chefir și afine!!!!

Ceilalți din casă au mîncat cu smîntînă. Eu am luat chefirul pentru reașezarea florei intestinale.

Compromisul a fost bun, mai ales după o zi de însingurare și înfometare.

Mîine este încheierea postului și voi face un rezumat al celor învățate în toată această perioadă!

  1. Postul nu este cură de slăbire, cură de detoxifiere și deloc nu trebuie confundată cu acestea. Postul are alt scop decît sănătatea, slăbirea sau alte ”îmbunătățiri” de acest tip.
  2. Postul nu poate reprezenta un ”șantaj” la adresa lui Dumnezeu. De niciun fel. Nu postim ca să Îl punem pe Dumnezeu în situația de a ne da sau ne rezolva ceva. Cel mai binecuvîntat sînt eu în post. Reașezarea mea față de mine însumi și față de Dumnezeu, ceilalți, creație.
  3. Postul lui Daniel nu este un post obișnuit, în care restrîngerile sînt temporare. Postul lui Daniel  este rezultat dintr-un stil de viață și trebuie să sfîrșească într-un stil de viață.
  4. Postul de 21 de zile este menit să creeze reflexe pentru perioade lungi de timp, să stabilizeze obiceiuri, să reașeze priorități. Se pare că în 21 de zile ne formăm reflexe noi.
  5. Postul ne arată cît de slabi și vulnerabili sîntem. Un post scurt ne oferă scăparea imediată și compensația urgentă, la finalul zilei de post. Amînarea compensației într-un post lung, de 21, de 40 sau de 70 de zile, ne eliberează de dependențe și chiar de dorința de răsplătire, de compensare și recompensare.
  6. Posturile lungite tind să oprească în noi dorința de a ne relaxa după ce se încheie postul. Acum simt că aș putea continua toată viața astfel. N-am suferit în niciun chip din punct de vedere fizic sau din altă privință. Mă simt excelent!
  7. Așa cum era de așteptat, în toată această perioadă am putut să mă concentrez mai puternic la alte lucruri, la decizii importante, la clarificări, mai ales că intrăm cu familia într-o cu totul altă fază, o cu totul altă structură, o disoluție controlată și necesară. Ne rugăm pentru lumină și călăuzire în următoarea perioadă cu multe, multe schimbări.

 

 

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale, Sanatate. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.