Minimalismul este o alegere (și) pentru creștini?

Minimalismul, așa cum am spus deja zilele trecute, este un trend din ce în ce mai prezent în lumea hiperconectată a urbanizaților. Un fel de hipstereală la un moment dat, un fel de snobism un pic răsucit, dacă se reduce la popularizarea puținătății lucrurilor, dar tot pentru promovarea personală, la fel ca în cazul mulțimii lucrurilor. Este, de fapt, același resort al egoismului și mîndriei.

Dar oare … WWJD (what would Jesus do?) Ce-ar face Isus în orașele consumerismului? Ce-ar face Isus peripateticul, cel fără de odihnă și loc de mas, cel care a împrumutat pînă și pîinile și peștele de înmulțit pentru că le a avea pe ale sale?

Joshua Becker are un blog, www.becomingminimalist.com, un blog interesant. Aici își povestește istoria ”convertirii” la minimalism, pe care apoi a motivat-o biblic.

 

Este o istorie interesantă și blogul lui aduce echilibru între extremele, uneori de un fariseism și o fățărie greu de imaginat a minimaliștilor extremiști (spre exemplu un român de-al nostru se laudă că trăiește cu doar 50 de lucruri, dar nu-și numără și cărțile 🙂 ).

 

PS. Astăzi tocmai am mai dăruit alte două obiecte dragi mie (asta ca să ne lăudăm puțin! măcar atîta compensație, că oricum doare 🙂 )

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Minimalismul este o alegere (și) pentru creștini?

  1. szromulus zice:

    Interesant si pragmatic. Ne fereste de snobismul maximalistilor(daca ar fi sa numim o categorie antonima) care ne flutura pe sub nas puterea lor financiara. Suntem guvernati de maximalisti si manipulati de ei. Minimalismul intr-o forma acceptabila(not the one eating from dumpster) ne poate incadra intr-o categorie rezonabila si salva de o povara inutila a standardului maximalist romanesc, la moda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.