Să alergăm corect!

DE multă vreme îmi doresc să mă reapuc de alergat. Am făcut atletism în școală. M-am îngrășat cu ocazia carierei. Pe cînd am reluat alergatul am uitat că al meu corp avea memoria celor 56 de kg, iar eu am început să alerg cu cele 96. Proastă decizie! Mi-am distrus genunchii.

sursa http://www.andreirosu.org sursa http://www.andreirosu.org

Așa am ajuns la ciclism.

Acum, cînd am mai dat jos din poverile inutile, vreau să mă reapuc de alergat. Orice sfat este de mare ajutor. Site-ul lui Andrei Roșu este o comoară.

De aici am recoltat aceste două video-uri!

 

Alergarea este o disciplină spirituală, după a mea părere. Apostolul Pavel cu siguranță a alergat. În școala lui Gamaliel se alerga și se lupta, fiind o școală de inspirație grecească, de tipul gymnazium-ului.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în disciplinele spirituale. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Să alergăm corect!

  1. Admena zice:

    eu m-am apucat la -18 grade C si am facut o laringita/bronsita de toata frumusetea .Fosta atleta care eram obisnuita cu alergat la asemenea temperaturi :)))
    Va inteleg foarte bine .

  2. szromulus zice:

    „Alergarea este o disciplină spirituală”, cu siguranta. Planul mental trebuie antrenat in acelasi mod ca si cel fizic. La inceput, lupta cu plictisul era o batalie dura, de cele mai multe ori castigata de acesta. Necesitatea de a adauga alergarea ca ingredient la arte martiale era un bun stimulent, dar nu invingea lupta cu monotonia. Au trecut multi ani pana am inteles ca joggingul nu este doar un exercitiu pur fizic, ci si unul mental, chiar si spiritual. Educatia fizica de la scoala nu ne invata abc-ul lucrurilor importante, din pacate. Monotonia este o bariera care se poate inlatura dar necesita studiu, bibliografie, determinare. Cand bariera mentala este invinsta alergatul poate deveni un prieten de-o viata 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.