Texte incomode de alegeri – Astăzi o jumătate de Românie va fi supărată pe cealaltă jumătate, dar bunătățile Domnului nu s-au sfîrșit …

Astazi o jumătate de Românie va fi supărată pe cealaltă jumătate. Pînă și cerul plînge cu ploaie de mila românilor lăsați în voia minții lor. Astăzi am citit un text incomod. Două texte incomode.

O fotografie din Romania mea. Padurea de pe bicicleta.

Din aceste texte am predicat astăzi. Așa se încheie cartea Ieremia. Ieremia trăia într-o țară frumoasă. Păcat că era locuită. Era locuită de oameni cărora li s-a adus aminte de Legea lui Dumnezeu, dar s-au încăpățînat să meargă după voile lor. O viață întreagă a predicat și a asistat totuși la dezastru.

Ieremia 52.1 Zedechia avea douăzeci şi unu de ani cînd a ajuns împărat, şi a domnit unsprezece ani la Ierusalim. Mamă-sa se chema Hamutal, fiica lui Ieremia, din Libna.  2 El a făcut ce este rău înaintea Domnului, întocmai cum făcuse Ioiachim.  3 Şi lucrul acesta s’a întîmplat din pricina mîniei Domnului împotriva Ierusalimului şi împotriva lui Iuda, pe cari voia să -i lepede dela Faţa Lui. Şi Zedechia s’a răsculat împotriva împăratului Babilonului.  4 În al nouălea an al domniei lui Zedechia, în ziua a zecea a lunii a zecea, a venit Nebucadneţar, împăratul Babilonului, cu toată oştirea lui, împotriva Ierusalimului; au tăbărît înaintea lui, şi au ridicat şanţuri de apărare dejur împrejurul lui.  5 Cetatea a stat împresurată pînă în anul al unsprezecelea al împăratului Zedechia.  6 În ziua a noua a lunii a patra, era mare foamete în cetate, aşa că poporul ţării nu mai avea pîne de loc.  7 Atunci s’a făcut o spărtură în cetate; şi toţi oamenii de război au fugit, şi au ieşit din cetate noaptea, pe drumul porţii dintre cele două ziduri de lîngă grădina împăratului, pe cînd înconjurau Haldeii cetatea. Fugarii au apucat pe drumul cîmpiei.  8 Dar oastea Haldeilor a urmărit pe împărat, şi au ajuns pe Zedechia în cîmpiile Ierihonului, dupăce toată oştirea lui se risipise dela el. 9 Au pus mîna pe împărat, şi l-au dus la împăratul Babilonului la Ribla, în ţara Hamatului; şi el a rostit o hotărîre împotriva lui.  10 Împăratul Babilonul a pus să junghie pe fiii lui Zedechia în faţa lui; a pus să taie la Ribla şi pe toate căpeteniile lui Iuda.  11 Apoi a pus să scoată ochii lui Zedechia, şi a pus să -l lege cu lanţuri de aramă. Apoi împăratul Babilonului l -a dus la Babilon, şi l -a ţinut în temniţă pînă în ziua morţii lui.

și

Plîngeri 3: 21 Iată ce mai gîndesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde:  22 Bunătăţile Domnului nu s’au sfîrşit, îndurările Lui nu sînt la capăt,  23 ci se înoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atît de mare!  24 ,,Domnul este partea mea de moştenire,„ zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El.  25 Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care -L caută.  26 Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. 27 Este bine pentru om să poarte un jug în tinereţa lui.  28 Să stea singur şi să tacă, pentrucă Domnul i l -a pus pe grumaz;  29 să-şi umple gura cu ţărînă, şi să nu-şi peardă nădejdea;  30 să dea obrazul celui ce -l loveşte, şi să se sature de ocări.  31 Căci Domnul nu leapădă pentru totdeauna. 32 Ci, cînd mîhneşte pe cineva, Se îndură iarăş de el, după îndurarea Lui cea mare:  33 căci El nu necăjeşte cu plăcere, nici nu mîhneşte bucuros pe copiii oamenilor.

 

În orice variantă de guvernare pentru România va fi greu. Ne merităm guvernanții care își bat joc cinic de noi, invitîndu-ne să vizităm orașele minunate ale Europei. Ne merităm vrîncenizarea, meleșcanizarea, pontanizarea, vangelizarea, măzărinăzarea. Ni-i merităm. Ne merităm dragneizarea voturilor din Teleorman. Ne merităm udreizarea, băsescizarea, videnizarea.

Sper ca poporul acesta să se trezească într-o bună zi. Încă există speranță. Cei din diaspora ne-au demonstrat-o. Mă tem că pe site-urile de socializare vor fi răspîndite tot mai multe link-uri de genul 100 de locuri pe care să le vizitezi în România înainte de a o părăsi.

Dumnezeu este încă la cîrma istoriei. Este tot pe tron, indiferent cine va conduce pentru o vreme țara.

Chiar dacă țara va fi distrusă sau dusă în robie, ca în vremea lui Ieremia, chiar dacă împăratului i se scot ochii și este batjocorit, bunătățile și îndurările Domnului nu s-au sfîrșit.

Un mandat, dacă este luat prin fraudă, hoție, furt, nu va fi dus la capăt. Văd mișcări de stradă și suspendări, moțiuni de cenzură și remanieri. Adică scandal, neliniște, împărțire și dezamăgire.

Sictirul celor 45% care au stat în case astăzi ne va costa în următorii 10 ani. Să se uite în ochii celor care au stat în ploaie la Londra și Paris pentru cîte 4 sau 5 ore. Pentru cabinele acelea de vot goale, pentru autocarele pline cu turiști electorali, pentru găleți și coșuri cu pomeni electorale am luptat cu AKM-ul în mînă în ceea ce am numit cu toții Revoluție pînă acum?

Fă, Românio! Pune-ți centura de siguranță! Intrăm în turbulențe majore!

P.S.

Și … by the way, învață rusa!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în In-text-esant, inventarul stricaciunilor spirituale, Scrisori către Dumnezeu, Visătorul de vise, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Texte incomode de alegeri – Astăzi o jumătate de Românie va fi supărată pe cealaltă jumătate, dar bunătățile Domnului nu s-au sfîrșit …

 1. Camix zice:

  Vezi că prezența la vot e, deocamdată, 62%. Fă scăderea once again.

  Apropo de cei care ne invită să vizităm” orașele Europei, îți mai amintești cine ne-a invitat s-o facem pe termen lung acu ceva ani. Într-adevăr ne va fi greu cu oricare dintre ei. De aceea trebuia o listă mai completă după pontaneizare, dragneizare etc. Dar ce zic eu, las c-o vom trăi dacă ne ajută Domnul.

  • Camix zice:

   Uitasem. Eu nu am încredere în ”salvarea” României la nivel național, la gloată, la colectiv. Eu am încredere în salvarea individuală prin care Dumnezeu ne poate netezi cărările. În mijlocul haosului care va fi oricum, Dumnezeu ne va ajuta, individual – nu politic – să fim, să supraviețuim, poate chiar să trăim.

   Da, să votăm, dar să nu ne facem iluzii. Lumea va merge din rău în mai rău, per ansamblu. Dar, individual, cred că Dumnezeu poate avea planuri mari pentru fiecare dintre noi. Și asta nu depinde de sistemul politic, care e… doar corupt pentru că e condus de oameni.
   Să nu ne uităm Reperul. Să nu-l confundăm.

  • Marius David zice:

   Da, a fost o minune, a fost suprinzător. S-a votat în ciudă și cu sete.
   toți sociologii au fost luați prin surprindere, iată că mămăliga poate exploda.

 2. …Si uite ca Dumnezeu nu i-a ajutat pe cei care l-au luat drept martor la minciunile lor. Slavit sa-i fie Sfant Numele Sau!

 3. elisa zice:

  Dumnezeu ne a scapat de acest om care avea ca tata pe cel care este „mincinosul vrajmas”,
  care traia in curvie cu sotia sa, intrucat traieste si sotia pe care a parasit o cand era insarcinata in
  sase luni, ca sa o ia pe actuala.
  Am sperat in bunatatea lui Dumnezeu, dar putea sa ni l lase ca si pedeapsa pentru starea de caldicei pe care o avem si care este aducatoare de” te voi varsa din dura Mea”;
  lucru mult mai grav decat mitomanul-presedinte.
  Ai mila Doamne de noi toti si trezeste ne !

 4. dani filimon zice:

  Postare programată? ☺

 5. Marius David zice:

  Iată cîteva dintre cel ce mi-au trecut prin cap aseară și le-am pus pe facebook:

  acum știți cu cine am votat. Cum să fi votat cu Ponta și apoi să îi amendez pe studenți pentru copiat sau sa le resping lucrările pentru plagiat? Cred că orice intelectual onest, orice profesor, chiar dacă va fi primit cei 150 de euro de la Ponta, trebuie să stea față în față cu această întrebare. A propos… ei, acum cred că ar trebui neapărat luați cei 150 de euro. Neapărat. Să văd dacă îi mai dă acum.

  Va amintiti? Domnul Iohannis este un LUCRU. Citat neplagiat de Victor Ponta. klaus enough ..,

  Nu ma bucur atit de mult ca a cistigat Klaus Iohannis cit ma bucur ca a pierdut tupeul, smechereala, bascalia, frauda intelectuala, fușăreala, luatul peste picior (vezi pseudodezbaterea de la Antena 3 cu gîdea în duet), batjocura, ridiculizarea, ironia proasta, minciuna de genul DOAR PONTA sau ALA IA PENSIA, uzul Poștei, folosirea naivilor, a bătrînilor disperați, manipularea jegoasa cu BOR și simboluri ale spiritualității românești, mă bucur ca a pierdut Dragnea, nu Ponta, Dragnea și ai lui, Firea și ai ei.
  Au pierdut încercînd să semene ură. Au semănat vînt, au secerat furtună. Au încercat să fure voturi, oamenii s-au ambiționat și au votat mai mult decît au furat ei. au încercat să îi pună pe orășeni împotriva sătenilor, pe tineri împotriva bătrînilor etc.
  Iohannis îmi place în primul rînd ca biciclist și îmi place mult orașul lui. Ca primar de țară să-i dea Dumnezeu sănătate și, fiind înalt ca Saul, să nu și-o ia în cap. Să rămînă smerit și mic în ochii lui. În rest, Ponta aevea atîta nevoie să fie dat cu capul de pragul de sus. dacă ar fi cîștigat alegerile, nu i-ar mai fi ajuns nici Iliescu la nas. Nu mă bucur că pensionarii sînt triști, mă bucur că tinerii au mai găsit motive să rămînă în țară, iar unii din diaspora să se întoarcă înapoi.
  Românii s-au deșteptat! Trebuie să ne schimbăm imnul!

  Scuzați-mă, dar încep să îmi iubesc din nou poporul!

  IAtă niște alegeri cîștigate prin facebook și media. Veștile au circulat în aceste zile extrem de rapid. Stîngiștii nu se așteptau la un numar așa de mare. Nimeni nu credea că România se mobilizează așa de masiv. IAtă că mămăliga poate exploda, dacă o iriți prin bășcălie. Bășcălia tip Ponta-Meleșcanu-Firea i-a scos din sărite chiar și pe cei mai temperați.

 6. Alex M zice:

  Aparitia de la Antena 3 a duetului Ponta – Gadea am perceput-o ca pe cea mai josnica incercare de a atrage electoratul. A fost o tactica bine pusa la punct cu aparitia sustinatorilor la nivel de ministri din strainatate, cu mama, cu sotia, cu tineri cu MBA-uri in spate….cat efort si resurse pentru a magnetiza sau electriza electoratul la modul cel mai subtil cu putinta. Au picat.
  Si totusi … nu pot ocoli „strada” pe care stau cele 6 case… Am fost profesor 15 ani si am – multumesc lui Dumnezeu – o locuinta la etajul 8 luata cu ajutorul parintilor (mai am rate de platit)…6 locuinte ca profesor…sa fim seriosi!
  Daca Johannis nu va avea teama de Dumnezeu, totul este degeaba!

  • Marius David zice:

   Acea apariție i-a costat enorm. Oamenii s-au scîrbit de încercarea de a te bate cu un straw-man, cu un scaun gol.
   Și i-a bătut un scaun gol.
   da, Iohannis poate livra o dezamăgire înzecit mai mare decît Constantinescu.
   să sperăm că va fi Reaganul României.

 7. Goby zice:

  Locuiesc in USA de 15 ani, si ieri am fost la vot pentru prima data de cand am plecat din tara. N-am avut de gand sa ma duc, din motive de comoditate (sorry!), dar m-au convins pozele si clipurile de pe internet cu romanii mei din alte tari stand la coada ore in sir ca sa voteze. Si eu? Cum sa stau acasa si sa nu ma alatur romanilor mei de oriunde? Am avut sentimentul ca retraiesc momentele de acum 25 de ani. Mi-am luat famiiia si am plecat la vot. Nu mai am pasaport romanesc, doar buletin care va expira luna viitoare, in decembrie. N-am stiut ca mai e valabil, asa ca l-am folosit pentru prima data de cand l-am reinnoit acum 10 ani, si pentru ultima data inainte de a expira. Sa dea Dumnezeu sa fie mai bine, si d-l Johannis sa caute sfatul Lui! Sa se inconjoare cu oameni de caracter, si buni sfatuitori.

 8. oanarobu2 zice:

  Noi nu am reusit sa votam…in Londra la coada familistilor cu copii timpul aproximativ de asteptat era de 3 ore dimineata (fetita noastra de 9 luni nicicum nu ar fi stat atat)…insa sotul meu a mai incercat de 2 ori sa voteze…in aceeazi zi si nu a reusit sa se apropie de intrarea in primarie. Coada era de aproximativ 1 km si innconjura primaria (care este o cladire imensa) de 2 ori…Acum ca au trecut alegerile noi ca si crestini trebuie sa ne rugam Domnului cred…pentru intelepciunea noastra…si pentru cea a noului presedinte (care desi are probabil multe intentii bune, este inconjurat de multi oameni ale caror interese sunt diferite). Domnul sa se indure de noi toti!

  • Marius David zice:

   Oana, pentru fiecare vot neeficient din diaspora au fost 3 voturi eficace in tara. Sotia mea s-a ridicat si s-a dus la vot la ora 8.30, lauza fiind, atunci cînd a vazut filmuletul cu tinara aceea care a stat 10 ore in frig

 9. Alina Eremia zice:

  Politicienii de rand inalt din Occident s-au ingrmadit sa-l felicite pe noul presedinte al Romaniei. Sa speram asadar ca nu va fi nevoie sa invatam sa scriem cu caractere chirilice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.