Atenție! Copil aruncat pe valurile albastre ale Facebook-ului!

Da, știu, uneori se întîmplă inundații cu imagini de copii mici pe facebook. Eu însumi sînt împotriva expunerii copiilor noștri în băiță, complet dezbrăcați, cu imagini de care se vor rușina mai tîrziu, copii la plajă, copii în situații vulnerabile, în timpul operațiilor, cu dințișorii scoși.

Nu cred că este bine să ne expunem familia, făcînd abuz de trimiterea în eter a oricărei imagini, din orice moment al vieții ….

DAR …

Aici îmi anunț colegii și studenții despre Noah Cristofor.

sînt momente în care bucuria este atît de mare încît simți nevoia să o strigi cu toți prietenii. În satele românești în trecut bărbații se adunau să-l sărbătorească și să-l felicite pe cel care tocmai devenise tată … pînă cădeau sub masă (noi nu bem 😉 ). Excesul era îngăduit din cînd în cînd. Femeile se adunau lîngă lăuză și îi cîntau și îi dădeau sfaturi … Excesul de comuniune și comunicare înconjura evenimentul apariției unei noi vieți.

Dragi prieteni, iertați-mi excesele imagistice din aceste zile. Mă voi tempera! Din cînd în cînd voi publica cîte un articol sub eticheta Jurnalului unui tată imperfect. 

Credem că Dumnezeu ne-a dat acest copilaș pentru mai multe motive. Cu siguranță pe multe nu le știm încă, dar pe altele le intuim. Credem că Dumnezeu ni l-a dăruit pe Noah Cristofor și pentru a-i motiva pe alți părinți să aleagă calea educației alternative, să capete curaj pentru o educație și creștere altfel. Vom face homeschooling. De multe ori am fost acuzat, ca mare entuziast al acestei metode… ah, dvs. vă convine, n-ați încercat, v-ați trecut copiii prin școala privată confesională… noi ce să facem, ce exemple avem? n-ați testat… Iată că acum ni se oferă prilejul. Atît de mult mă bucur că Domnul ne dă ocazia să corectăm ceea ce am greșit în dreptul celorlalți copii! I-am rugat și pe Neriah și pe Naum să ne ajute să îl creștem bine pe Noah, mai bine și cu mai puține greșeli decît i-am crescut pe ei. Gîndiți-vă că Noah va fi crescut de 5 adulți!  🙂

Cred că Dumnezeu ne-a dăruit acest copil să reflectăm din nou, lucid, la rece, cu altă minte acum, deși ispitită de bunicism (avem tendința de a-l hiperalinta, de a ne purta ca niște bunici cu el), dar și cu experiența creșterii a doi copii, de 23 și 17 ani, să reflectăm, zic, la educație creștină în general, la creșterea copiilor în special. Poate că aceste experiențe ale noastre, atît de distanțate și diverse, vor fi de ajutor altor părinți care ne urmează. Intrăm într-un alt club, al tinerilor de 25-35 de ani, care au copii nou născuți acum. Setul de relații ni se schimbă foarte interesant. Preocupările ni se diversifică. Intrăm într-un nou ev. Întinerim, dar sîntem mai conștienți ca oricînd de încercările care vor veni.

Noi știm ce înseamnă colici, nopți nedormite, operații, accidentări, riscuri, înfundări de nas, pompițe, trusouri. În urmă cu 23 de ani eram cu totul inconștienți. Acum privim operația pe care ne-o face Dumnezeu pe cord deschis fără niciun fel de anestezie șiputem descrie, analiza, medita și împărtăși cu voi fiecare etapă.

Dacă voi deveni foarte verbal despre această experiență nu este din pricina nevoilor catarhice, ci pentru a ne oferi cu generozitate experiențele noastre altora. Sper să vă ajute. Vom încerca să ne ajutăm unii pe ceilalți în cea mai aventuroasă experiență de ucenicie peripatetică, creșterea propriilor noștri copii.

Astăzi este zi de post … astăzi mă rog pentru băieții mei (cum sună!!!), Naum Lucas și Noah Cristofor! Neriah și Natalia mă însoțesc în acest tîrîș pe genunchi. Îi purtăm pe brațe pe copiii noștri, dar mai important este să îi purtăm pe brațe de rugăciune. Le umplem stomacurile, dar mai important este să mijlocim pentru ei cu sufletele noastre pline și stomacurile golite ca să putem cugeta mai ascuțit.

poză pusă pe facebook 🙂

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Jurnal de tată imperfect, lacrima din colțul ochiului, Visătorul de vise, zîmbetu din colţu gurii, Zidul rugăciunii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Atenție! Copil aruncat pe valurile albastre ale Facebook-ului!

 1. Oana zice:

  Nu vă mai cereţi atâtea scuze. Şi nu vă temperaţi 🙂
  Am urmărit cu mare bucurie în suflet ceea ce aţi scris/trăit recent şi nu pot să spun decât: Amin!
  În sănătate şi tot ce e de folos să fiţi cu toţii!

 2. Bogdan V. zice:

  Felicitari! Cine e domnul de langa dvs in prima fotografie?

 3. L. zice:

  Ne bucuram alaturi de dumneavoastra! Si sunt sigura ca multi parinti tineri care va citesc de-abia asteapta sa impartasiti cu ei orice (si oricat) veti avea de impartasit!

 4. Catalin zice:

  Exista intr-adevar o indecenta din partea multora, manifestata prin felul in care posteaza tot felul de poze care sunt mai degraba intime. In niciun caz nu va incadrati acolo. Ba chiar intelegem si ne intereseaza experienta dvs. Eu insumi voi fi in curand un tanar tatic si cu siguranta sfaturile dvs. mi-ar prinde de minune.

 5. oanarobu2 zice:

  Ce ma bucura articolul dumneavoastra! Si noi facem homeschooling si speram sa reusim sa continuam cu ‘normalul’ nostru pentru o perioada cat mai indelungata!

 6. Danyella zice:

  eu nu imi permit sa va dau sfaturi, ci doar sa-mi exprim ,deosebita mea Admiratie, pentru OMUL, PASTORUL,PROFESORUL,SOTUL,TATAL, CONSILIERUL,intr-un Cuvant, pentru SLUJITORUL, MODEL,al BUNULUI si MARETULUI DUMNEZEU. Va citesc de ceva vreme, cu mare Interes,cu Bucurie, cu Recunostinta,si vreau sa va marturisesc ,ca mi-au fost de mare folos pentru suflet, multe din postarile Domniei voastre,unele au atins coarda sensibila a inimi,altele ale mintii,altele mi-au fost, provocari, cum sa traiesti mai sanatos, mai echilibrat, sa duci o Viata sportiva, prin miscare, simtindu-te tanar, chiar daca varsta ,iti mai da probleme de cap,oricum am convingerea ca sunteti un OM Special, Harazit de DOMNUL DUMNEZEU, cu multe, multe DARURI SPIRITUALE,sunteti o BINECUVANTARe pentru FRUMOASA D-stra FAMILIE,aveti o Sotie, tare Frumoasa,Delicata,Speciala, o Fiica, domnisoara,Minunata, un Baiat,Adolescent de isprava, si dupa multi ani ,cu copii mari, Atotputernicul Dumnezeu a gasit cu cale sa ,va mai Daruiasca ,un pruncut,asa de minunat .FELICITARI!!!!!! ce frumos ati spus: sunt momente in viata, cand iti vine sa-ti Strigi Bucuria. Insusi DOMNUL nostru ,ne Indeamna ,in Cartea Sfanta: „Bucurati-va totdeauna in Domnul! Iara; zic: Bucurati-va! FILIPENI 4:4

  • Marius David zice:

   nu comentez, era să șterg comentariul. L-am lăsat doar din pricina faptului că este vorba despre soția mea. Acolo aveți dreptate. În ce mă privește pe mine, sînteți în eroare. Sînt un tată căruia i s-a mai dat încă o șansă și cam atît.

 7. Iosua Faur zice:

  Frate Marius ma bucur de felul in care v-a binecuvantat Dumnezeu si de faptul ca impartasiti aceasta noua calatorie. Desi noi suntem cu 7 luni in spatele dvs., de abia realizam vestea buna pe care am primit-o, desi nu avem nici o idee ce ne asteapta, totusi aceste postari ne incurajeaza si ne ajuta sa ne facem mai bine temele 🙂
  Cred ca vorbesc in numele multora din acest „club” cand spun ca suntem ca un burete gata sa absorbim orice sfat, informatie, incurajare, explicatie, etc.

  • Marius David zice:

   Draga Iosua,
   este extraordinar, parcă este un vis frumos din care nu vrem să ne trezim.
   Vă așteptaăm din urmă.
   Sigur, voi folosi și această cale să vă dăruim ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit în acești ani,
   sigur nu degeaba ne trece încă o dată pe aici.
   se pare că am rămas cu temele nefăcute.
   Ne mai dă o foaie albă să repetăm testele.

 8. PaulO zice:

  Frate Marius,
  Fiti binecuvântat, cu întreaga familie.
  Sunt doar patru luni si jumătate de când am trecut și noi prin aceste emoții intense, văzând cum fiica noastră ne-a ajuns în brațe, și cred că sunteți chiar foarte temperat. Intensitatea acelor momente face ca din cel mai calculat om (ca de exemplu dvs.) să erupă un imens val de bucurie, încântare și uimire care dărâmă pentru un oarecare interval de timp sobrietatea cu care poate s-a (ne-ați) obișnuit. Enjoy!
  Vă așteptăm cu drag la Brașov.

 9. dani filimon zice:

  Ca proaspăt tată al unei fetițe de 7 zile, chiar speram că veți împărtăși experiențele D-voastră, atît legat de homeschooling, cît și diverse „tips ANS tricks” legate de creșterea copiilor.
  Mulțumim!

 10. Alex M zice:

  N-am auzit inca de homeschooling in Romania. Exista un cadru legal? Cum s-ar putea face practic asa ceva? Este o alternativa o scoala confesionala evanghelica (de la clasa 1) cu numar restrans de copii/clasa? Care ar fi diferenta?

  • Marius David zice:

   Este un cadru legal. HS nu este încurajat, dar este tolerat.
   Este o întreagă discuție legată de cum se poate face. Dați un search pe blogul meu și găsiți cîteva date.
   HS înseamnă școala ACASA, nu într-o școală confesională mai restrînsă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.