The Degeneration of Modern Worship Music

Ne putem imagina cum vor suna versurile in 10 ani de aici inainte?

Delight in Truth

What is happening to worship music in the last 1o years?

Many modern worship songs are no longer about bringing praise and glory to God.

Many modern worship songs are no longer about theological truth taken off the pages of Scripture.

Unfortunately, much of modern worship music is a copy-cat of the tunes and cliché phrases in current pop music.  Thanks to Gabe Bogdan, check out the worship song below:

„I can feel your presence here with me

Suddenly I’m lost within your beauty

Caught up in the wonder of your touch

Here in this moment, I surrender to your love”

That is a far cry from theologically correct worship as in the song „Lord I Lift Your Name on High” from just 25 years ago:

„You came from heaven to earth 
To show the way 
From the earth to the cross 
My debt to pay 
From the cross to…

Vezi articolul original 240 de cuvinte mai mult

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la The Degeneration of Modern Worship Music

 1. Daca macar acum s-ar trezi comunitatea baptista, cu privire la pericolul acestei muzici in bisericile noastre. Oricum, deja a invadat toate bisericile, in Romania si la tara a ajuns la unele biserici mici sa fie acolo un grup care sa cante ca la discoteca. Toti fratii batrani stau ca la dentist la o astfel de muzica si saracii nu mai au cuvinte. Fereasca Dumnezeu sa iei vreo atitudine si sa categorisesti muzica drept lumeasca, te poti alege cu „amenzi” severe. E si asta un semn frate Marius.

 2. Liviu zice:

  Anul trecut,un tanar pastor,absolvent la Universitatea Emanuel Oradea, a luat atitudine pe blogul sau, cu argumente solide impotriva unei astfel de asa zisa muzica crestina….,rezultatul?: a fost balacarit de un formator de opinie, pe blogul sau, drept:”crestini evanghelici constipati”(nu-i dau numele,fr.Marius stie despre cine-i vorba)

 3. manu144x zice:

  Nu mă miră cu absolut nimic. Dacă atunci când eram mai mic mai ascultam Hillsong şi alte cele, în ultimii ani mă lasă rece o mare majoritate de cântăreţi creştini. Nu mai ascult demult.
  Creştinii evanghelici, de la uşier la pastor, trăiesc în general într-o bulă imaginară, prin care se izolează singuri de orice adevăr cărora ştiu că nu le pot face faţă, sau cărora ştiu că ar trebui să lupte pe bune, pe genunchi, şi prin argumente teologice bine argumentate. Majoritatea pastorilor cred că Dumnezeu a creat lumea prin evoluţie! Acceptă un compromis acolo, că oamenii de ştiinţă sunt mai deştepţi decât Dumnezeu când i-a dictat lui Moise din gura Lui adevărul.
  Şi la fel şi în muzică, ei cred că diavolul sau oamenii lui sunt nişte proşti, care vor ataca biserica prin muzică rock, şocantă, şi că va fi simplu să interzică pur şi simplu.

  Dar de fapt atacul se petrece subtil, constant, şi extrem de eficient.
  Prin simplul fapt că nimeni nu compune cântece, doar traduce, e foarte tentant să traduci aiurea un cântec şi să-i scapi esenţa. Apoi e destul să nu bată bine versurile pe melodie, iar se mai adjustează, apoi trebuie să fie mai vioi, iar se mai schimbă. Apoi trebuie să le adjustăm ca să fie mai atrăgătoare pentru tineri. Apoi trebuie adjustate să fie atrăgătoare şi pentru cei mai în vârstă. Apoi trebuie să folosim cuvinte simple ca să „înţelege” şi cei ce citesc doar statusuri şi comentarii.

  Şi după 10 ani de făcut chestia asta, cântecele vor suna aşa cum zicea tipul pe blogul lui. Fără nici o putere, dar foarte corect dpdv muzical, lexical, etc.

  Apropo, vin vremurile când versurile vor trebui să fie politically correct. Vin vremuri în care dacă ce se va cânta va jigni sentimentele celor gay, avortoni, musulmani, etc, vom fi pasibili de amendă/închidere.

  • szromulus zice:

   „Majoritatea pastorilor cred că Dumnezeu a creat lumea prin evoluţie!” – nu stiu daca este usor de realizat o statistica pe aceasta tema, care sa reflecte lucid lucrurile in aceasta directie.
   Pe de alta parte, la nivel stiintific, prea putini teologi au competenta de a se exprima(nu este nevoie de titlu academic in stiinta, dar este nevoia de studiu si informare). Ca sa intelegi anumite teorii, sa le poti combate, sau mai bine zis sa poti combate segmentul eronat din ele, trebuie inteles bine modelul stiintific. Pe de alta parte cand discutam de stiinta discutam despre o gama foarte larga de teorii care au la baza diverse premize. Nu toti oameni de stiinta vad la fel, nu toti pornesc de la aceleasi premize, nu toti interpreteaza rezultatele la fel. Foarte des apare in presa tiparita sau electronica, „un grup de oameni de stiinta au descoperit…”. Care oameni de stiinta? Care sunt premizele lor? Ce ramura a fizicii au la baza? Care este instrumentul teoretic de interpretare a rezultatelor?

 4. Manu, cu siguranta ca sunt lapsusuri mari in teologia si sfintirea multora, asta insa nu ne face sa renuntam la Standar si la Absolut. Pentru tine este Biblia Dreptar sau Norma de viata, asta-i intrebarea?
  Cat despre satana care ar ataca Biserica prin muzica rock, asta nu-i o fantasma, e deja o realitate. Pacat ca multi nu mai percep aceasta realitate, unii din necunoastere, altii fiindca au devenit imuni la orice adevar spiritual. Traim probabil in aceasta societate unde umanismul a ajuns sa influenteze si bisericile noastre evanghelice si asta inseamna ca totul devine relativ, astfel pentru multi nu mai exista o lupta sau daca chiar exista una, devine o lupta cu cine nu trebuie.
  Muzica este si ea un domeniu in care dezordinea din sufletul omului si-a gasit „scena”, pentru a se da in stamba. N-am nimic impotriva la a se da in stamba in lume, eu sunt impotriva la a se da in stamba in Biserica.

 5. elisa zice:

  Nu stiu daca mai apuc o reforma in biserica baptista,
  unde ti se umple duhul,inima si ficatul cu muzica lumeasca;
  nu ne mai descaltam de cele cu care am intrat in biserica,
  pregatindu ne pt Cuvint ci ne chinuim sa sedem pe scaun
  ca sa ascultam in cele din urma predica.
  La sfirsit auzi glasul predicatorului venit tocmai din Australia:
  punctul IV al testului nasterii din nou, nu vi l mai spun acum,
  a trecut timpul…
  Cu ce credeti ca a trecut timpul?
  cu M U Z I C A !!!
  acum cind rinduiala cereasca s a stricat, s a pierdut natura cereasca, un lucru pamintesc prinde tot mai mult contur in biserica,
  adevarata viata s a pierdut si slava s a indepartat.
  Cred ca Dumnezeu va vrea sa aduca inapoi din nou pe Fiul Sau ,sa Ni L prezinte din nou ca Isus din Nazaret , ca Fiu al Omului si a lui Dumnezeu, Dumnezeu descoperit si aratat in om,
  venit din vesnicie in plinatatea esentei divine, ca poporul Lui sa L poata vedea.
  In Canada exista deja biserici baptiste reformate;
  e greu , sunt mute probleme si nu se poate face usor, dar cu post si rugaciune ,
  se poate face o reforma;
  nu cintareti platiti dind slava lor Domnului;
  ci fiecare gura sa L laude pe Domnul,
  asta inseamna inchinare.
  Ni s a furat cintarea comuna,acel sunet de lauda minunat, pe care il asteapta Dumnezeu!
  Mergem la inchinare si stam muti, asteptid sa si faca numarul cintaretul sau cintaretii platiti.
  Pentru Dumnezeu si pentru noi, totul este strins legat de o descoperire in inima a Domnului Isus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.