Meşterul crucer

Ştiam că există meseria, dar nu ştiam că există şi un asemenea tîrg. Aproape că mi-ar da ghes furnicile din talpă să mă duc să văd despre ce este vorba. În urmă cu ceva ani fiul meu, Naum, m-a întrebat de unde ne vine numele. Povestea numelui nostru porneşte din altă parte decît de la construirea de cruci. Vezi AICI. Dar oricum… este interesant. Pe cînd voi ieşi la pensie sper să devin meşteşugar.

Targul iconarilor si al mesterilor cruceri, Muzeul Taranului Roman, Bucuresti

Foto: Muzeul Taranului Roman

Reper al sărbătorilor mari în lumea ţărănească – fără cruce tot omul e pierdut – Înălţarea Sfintei Cruci recuperează fragmentar spaţiul sacru şi ne aduce aminte de puterea crucii.

Ca şi în anii trecuţi meşterii iconari şi cruceri ne vor petrece în zilele de 9, 10 şi 11 septembrie spre Ziua Crucii. De la zece dimineaţa până la şase seara în curtea Muzeului Ţăranului Român le vom privi şi târgui icoanele, izvoadele, pristolnicele, pecetarele, miniaturile, îngerii ţesuţi, troiţele şi crucile, dar mai ales, le vom auzi poveştile despre meşteşugul şi atelierele lor.

Vezi anunţul mai departe AICI.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Anunturi, intrebările lui Naum, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.