A luat ființă asociația Ratio et Revelatio

Asociația culturală Ratio et Revelatio dorește să întrupeze înaltele valori religioase creștine într-o viziune unitară asupra cunoașterii, ceea ce presupune urmărirea modului în care cunoașterea se concretizează în diferitele forme ale înțelegerii umane. Teologia, filosofia, literatura, arta, știința nu sînt, în această perspectivă, decît aspecte complementare ale aceluiași Adevăr unic, pe care Ratio et Revelatio își propune să îl descopere în variatele moduri în care rațiunea umană captează din acest Adevăr.

În acest sens, activitățile Asociației se vor concretiza în formare culturală și educativ-umană la nivel înalt, desfășurată sub tutela Centrului de Studii Umanistice și Interdisciplinare. De asemenea, în cadrul Asociației va funcționa Editura Ratio et Revelatio, ca o exprimare, prin publicațiile sale, a viziunii culturale a Asociației.

Vezi AICI site-ul asociației.

Despre Marius David

soțul Nataliei
Acest articol a fost publicat în Anunturi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la A luat ființă asociația Ratio et Revelatio

  1. La o postare recenta „Fapte 1,2 – cîteva observații pe text – Otniel Vereș via Ratio et Revelatio” nu s-a oferit posibilitatea exprimarii vreunei opinii, dupa cum (in mod straniu) nu se poate face acest lucru nici pe pagina oficiala a „Ratio et Revelatio”

    Sustinerea acelui eseu este destul de temeinica insa unele dintre argumentari sunt subiective sau bazate mai mult pe experienta decat pe Cuvant: De ex:

    „Pe de altă parte, nu este lipsit de importanță faptul că greu s-ar putea ca în experiența obișnuită a credinciosului contemporan trăitor într-o lume cu o adîncă istorie a tradiției creștine să fie satisfăcute condițiile și circumstanțele credincioșilor din primele zile ale bisericii. Exemplele abundă. De pildă, cum am putea deriva normativitate dintr-o experiență ca aceea a ucenicilor lui Ioan, din Fapte 19.1-10 ori a samaritenilor din capitolul 8, botezați numai „în Numele Domnului Isus”? Sau, ca să pornim de la început, ce ar presupune „repetarea”, dacă este să luăm în serios cuvîntul acesta folosit în anumite cercuri, zilei Cincizecimii? Practica botezului, așa cum se prezintă ea în mod obișnuit astăzi în majoritatea confesiunilor ce susțin botezul adulților, cu accentul pus pe perioada uceniciei, a catehizării, deci nu pe imediatitatea integrării baptismale în comunitate ca urmare a răspunsului credinței constituie un alt aspect cu greutate.”

    Nu as contrazice dar, ultima fraza in care se aduce ca argument ceea ce se intampla azi in comunitatile crestine pentru a justifica o anumita intelegere despre o practica a Bisericii, mi se pare o abordare fragila.

  2. Sînt prevăzute obiective interesante şi foarte îndrăzneţe. Îi dorim succes în găsirea de mijloace de realizare de interferenţe cît mai constructive între cele două mari categorii de culturi în zona atît de adîncată a spiritului uman, cu posibilele îmbunătăţiri reciproce !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.