Cea mai frumoasă bicicletă pe care am văzut-o pînă acum: Durkopp Diana

Astăzi am avut o discuție referitoare la întoarcerea la lucrurile vechi. Cinevă mă ironiza într-o discuție referitoare la întoarcerea la săpunul făcut în casă.

…sau sa ne intoarcem la: lampa cu petrol, sifonul co2, motocicleta cu ataj..casele cu chirpici…fara NET..si tot asa…30-50 ani in „urma.

Am răspuns cam în felul acesta:

Stimate domnule, nu știu de unde ați dedus că aș fi paseist sau pășunist, Aveți cumva știință de felul în care sînt create săpunurile și deodorantele moderne? Aveți cumva știință de faptul că în 26 de secunde ceea ce aplicați pe piele vă intră în fluxul sanguin? Bun! Iar despre casele din chirpici este altă problemă. Aveți cumva idee cum stă problema cu BCA-urile și cam cît aluminiu intră în dînsele? Știți că din nou sînt considerate cele mai sănătoase casele din chirpici. Ați dormit vara într-o astfel de casă? Bun! N-aveți nevoie de aer condiționat. Ați făcut focul iarna în ele? Aveți idee cît se păstrează căldura și cam cîte lemne trebuie folosite? Iar nu știți! Bun! Încercați comparația cu betonăriile. Este prima dată cînd descoperim că anumite lucruri erau mai bune și merită să ne întoarcem ca un semn de progres la ceea ce am lăsat în urmă? Vă invit să vă serviți pastilele care vă vor tăia foamea, acolo este progresul Eu mă duc să îmi tai o ceapă pe care voi pune ceva sare și puțin ulei. Poftă bună!

 

Între timp ne-am dumirit în discuție și am văzut că nu sîntem foarte departe în liniuțele și punctulețele de vedere, însă, acum cu noua mea pasiune, căutînd în stînga și încolo … tot felul de mașinării, dau peste cîte o bijuterie făcută în urmă cu aproape 100 de ani. Ce oțel! Ce mecanisme? Această Diana este cu siguranță cea mai frumoasă bicicletă pe care am văzut-o pînă în ziua de azi. A fost produsă între anii 1910-1920.

Priviți AICI și vă veți convinge!

Ieri am văzut la mecanicul meu o bicicletă IMPECABILĂ, care avea încă trusa de scule, pompa, totul mergea ca uns, o bicicletă militară, un Condor Swiss. TOTUL mergea impecabil. Numai o pedală lipsea. Cealaltă era încă funcțională. Cauciucul era necopt, necrăpat. Socotiți dumneavoastră cîți ani are bicicleta aceasta, dacă este fabricată în 1935.

Încercați acum orice bicicletă nouă. Vă lasă în drum după doi sau trei ani, fie aceasta făcută de cea mai respectabilă firmă.

Iată cum arăta bicicleta de ieri:

Poate că merită o discuție referitoare la acele lucruri care ar merita reîntoarcerile noastre. Eu unul mi-am făcut deja o listă de lucruri la care m-aș întoarce cu bucurie printre care … o bicicletă veche, un cuțit vechi, un instrument muzical vechi, o carte veche (care miroase întotdeauna a vanilie), o cană veche, un stilou cu cerneală vechi, un ceas vechi … și mă întorc întotdeauna cu plăcere la oamenii vechi și care încă merg bine.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Biciclete. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cea mai frumoasă bicicletă pe care am văzut-o pînă acum: Durkopp Diana

  1. mihai h zice:

    Sa nu ne mai miram de ce e atita cancer cind bombardam trupurile noastre cu atitia agenti nocivi

  2. Sapte Recomandari zice:

    Pentru ca pomeneai de „întoarcerea la săpunul făcut în casă”, uite un lucru la care nu cred ca te asteptai…. http://www.sapunulcheia.ro sau http://www.facebook.com/pages/Sapun-Cheia/143829952431354 prezent din 1886, readus la viata in 2012, iar din 2013 a inceput sa se comercializeze 🙂

  3. Pingback: Ukraina 1986 și despre dragoste la prima vedere sau cum se fac 7 km în 10 minute (Flota) | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.