„Moartea nu înseamnă a muri” – unul dintre cele mai bune mesaje pe care le-am ascultat vreodată

Reiau această postare pentru că azi noapte, întorcîndu-mă de la Zaragoza, am ascultat pe îndelete încă o dată versiunea audio a acestei mărturii. M-a demolat și reconstruit pe dinăuntru. Acum o ascult cu alte urechi și privesc altfel decît în urmă cu patru ani, în 12 iulie 2009, cînd am ascultat-o prima oară. S-au întîmplat multe lucruri de atunci în viața noastră și înțeleg altfel tot ce spune Rachel despre copii, timpul pe care îl avem împreună, relația soț-soție. Mărturisesc, am plîns ca o lăuză aproape toată ora aceea …

Vă mai amintiţi de mărturia emoţionantă a lui Rachel Barkey?

rachel_obit

Mărturia ei s-a încheiat pe acest pămînt acum 10 zile, după 37 de ani. Dumnezeu a iertat-o, cancerul, nu! Moartea i-a luat viaţa, dar nu bucuria.

Nu cancerul mă defineşte pe mine, nici măcar a fi soţie sau mamă. Toate aceste lucruri sînt parte din ceea ce sînt, dar nu mă definesc. Ce mă defineşte este relaţia mea cu Isus Cristos.

Cîtă dreptate a avut! A avut soţ şi soţul a pierdut-o pentru un timp, pe copii i-a pierdut pentru un timp, cancerul l-a pierdut pentru totdeauna, dar pe Isus nu l-a pierdut, El a găsit-o!

Creştinismul are multe lucruri pentru care nu l-aş negocia pe o altă religie, dar unul dintre lucrurile importante pe care le-aş putea spune creştinism este că nu te învaţă numai cum să trăieşti (presupunînd că am putea asemăna creştinismul cu alte moduri de a vedea şi trăi viaţa), ci te învaţă şi ajută să mori frumos.

Cei care doresc pot asculta sau viziona mărturia ei în limba engleză. Este una dintre cele mai emoţionante mărturii pe care le-am ascultat. Dacă este vreun bărbat care ascultă pînă la sfîrşit ce spune această distinsă doamnă şi nu este cu ochii umezi, ori n-are inimă ori nu ştie limba engleză. Una din două.

Poate că cea mai mare lecţie din această mărturie pentru un bărbat este cum să mori neputincios, dar demn.

Mulţumim celor care ne-au făcut cunoscută istoria ei prin intermediul internetului. Iată că este un şi internetul la ceva!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Gînduri, Oameni. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la „Moartea nu înseamnă a muri” – unul dintre cele mai bune mesaje pe care le-am ascultat vreodată

 1. viorica zice:

  Nu am stiut ca Domnul a luat-o acasa .Ce frumos mor copii lui Dumnezeu ,ce speranta mare in Acel care si-a predat viata .Dumnezeu sa-i binecuvinteze familia .Frumoasa marturie a lasat,incurajare pentru toti muritorii!

  • Marius David zice:

   Viorica, am ascultat, cu soţia de data asta, a treia oară acest mesaj. Am terminat amîndoi cu ochii în lacrimi. Foarte frumosă mărturie.
   Să Îl cunoşti pe Dumnezeu,
   Să te cunoşti pe tine,
   Să cunoşti Evanghelia,
   Să îţi cunoşti scopul în lume…
   O credinţă care mîntuie…
   Ce simplu

   • (2) Dar lucrurile, cari pentru mine erau cîştiguri, le-am socotit ca o pierdere, din pricina lui Hristos. Ba încă, şi acum privesc toate aceste lucruri ca o pierdere, faţă de preţul nespus de mare al cunoaşterii lui Hristos Isus, Domnul meu. Pentru El am perdut toate şi le socotesc ca un gunoi, ca să cîştig pe Hristos, şi să fiu găsit în El, nu avînd o neprihănire a mea, pe care mi -o dă Legea, ci aceea care se capătă prin credinţa în Hristos, neprihănirea, pe care o dă Dumnezeu, prin credinţă.
    **** (1) Şi să -L cunosc pe El şi (3) puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui, şi (4) să mă fac asemenea cu moartea Lui; (5) ca să ajung cu orice chip, dacă voi putea, la învierea din morţi.****

    (1) Să Îl cunoşti pe Dumnezeu,
    (2) Să te cunoşti pe tine,
    (3) Să cunoşti Evanghelia,
    (4) Să îţi cunoşti scopul în lume…
    (5) O credinţă care mîntuie…
    ––-
    Romani 6:22
    Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi (CIne suntem?) v’aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, (Ce faci?) aveţi ca rod sfinţirea, (incotro te indrepti?) iar ca sfîrşit: viaţa vecinică.

    Isus iti da sens!

    Un mesaj atat de simplu dar greu de inteles pentru majoritatea crestinilor care cred ca Isus a facut totul pentru ei… de fapt totul a fost pentru ca Dumnezeu sa-si primeasca slava!

    Doamne ajuta-ma!

 2. selena zice:

  o marturie extraordinara!!!

 3. follow me zice:

  de ieri ma gandesc la ea. e pe chipul ei o bucurie asa de fara umbre, nuda. si spune ea ceva de RELATIA cu Iisus… relatia, minunatul „si” din eu si tu, din eu si Tu…

 4. MAMA INDURERATA zice:

  Oameni buni v-a murit oare cineva drag, tinar, fiica, fiul, nepotul,de va exprimati cu atita duiosie in privinta mortii?
  Este de nedescris durerea si celui care pleaca si-si lasa mama singura cit si pentru mama ca si-a pierdut tot ce i-a fost mai scump si drag pe lume, unicul fiu la numai 25 de ani si nu rapus de boala ci de o moarte suspecta

 5. Daniel zice:

  Mai bine este intr-o casa de jale, decat intr-o casa de ospat, caci acolo vezi sfarsitul oricarui om. Multumesc!

 6. orsi zice:

  O inteleg si pe Mama Indurerata….despartirea de cineva drag nu e niciodata usoara. Mai ales cand aveam facute pentru aceea persoana mii de planuri alaturi de noi. Si eu mi-am perdut sotul de cateva luni in urma unui accident. Dar pentru copiii Domnului e o alinare sa fii in cer, e o alinare si pentru cei ce raman sa stie ca viata/dorul si despartirea nu sunt vesinice aici si ca intr-o zi vom fi cu totii la Domnul….
  Depinde de perspectiva in care privim lucrurile…am ramas induiosata de cuvintele lui Rachel, de credinta ei, dar mai ales de speranta ei! Ne pierdem copii, parinti, sot sau sotie dar de Domnul nimic nu ne poate desparti – Romani 8:28

 7. Mihaela Vlad zice:

  Multumim mult, Marius, pentru aceasta postare! Am preluat linkul pe pagina de facebook a Asociatiei „Exista viata dupa doliu!” http://www.facebook.com/doliularomani – este foarte foarte emotionant! Imi pare rau ca nu e si subtitrat…

  Sa auzim numai de bine!

  Mihaela Vlad
  Presedinte Asociatia „Exista viata dupa doliu!”
  http://www.existaviatadupadoliu.ro

 8. aquarele zice:

  Of, multe mai am de învățat și de schimbat ca să ajung la a sluji cu bucurie. În fața morții lucrurile capătă o altă valoare, o altă dimensiune…
  Mulțumesc.

 9. simo zice:

  Foarte emotionant! M-a atins profund marturia ei, pana la lacrimi. M-a constientizat mai adanc despre adevarata semnificatie a vietii, si cum sa pretuiesc/investesc fiecare zi primita de la Domnul!
  Mi-as dori sa fie subtitrata in limba romana, sa poata intelege si cei dragi care nu stiu engleza.
  Am plans mult, mai ales cand a spus la final:(citez)
  „I am here to serve with joy to glorify Him! I don’t ask WHY because i know the answer: We live in a sinful world, bad things happen; but it was not supposed to be this way and it will not always be this way. God has a plan! He made a way for us, sinful people, to be with Him in a perfect world! The way is Jesus! God is loving and faithful no matter what the circumstances! God is gonna make everything new!”

 10. Minunata marturie. Ce Dumnezeu mare, bun si frumos avem, incat sa modeleze asa frumos un suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.