„Religia otrăvește totul… ” – via Veritas Forum

cu Os Guiness

 

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Dezbatere, Perplexităţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

19 răspunsuri la „Religia otrăvește totul… ” – via Veritas Forum

 1. Ana O. zice:

  afirmatiile stupide nu merita sa fie comentate.

 2. Agnusstick zice:

  Ba da! Dacă iniţial unii nu-şi dau seama că sunt stupide, e util să afle.

 3. sam zice:

  Hi Agnu and Camix,
  Daca tot v-am prins pe aici: mie imi pare ca raspunsul tipului e pe langa subiect. Subiectul e religia despre care se spune ca ar otravi totul, nu credinta. Exemplele pe care le da, spune si el asta, sunt despre oameni ai credintei (of faith) ceea ce ar putea fi o putin diferita mincare de poisson.

 4. viorelchis zice:

  Religia este inventata de personalitati egoiste ca cei din politica si aceste personalitati doresc prin puterea religiei sa manipuleze pe cei lesne increzatori si sa profite de ei.Ei sint de fapt condusi de catre Satan si puterea sistemului care-l detine.Afirmatiile ar putea fi interpretate de unii ,dar sa nu uitam ce este scris pe paginile Scripturii;2 Corinteni cap.11;..”13. Oamenii acestia sunt niste apostoli mincinosi, niste lucratori inselatori, care se prefac in apostoli ai lui Hristos. 14. Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. 15. Nu este mare lucru, dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor. „Despre ‘Religia adevarata este scris;”..27. Religia curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume. ..”Iacov cap.1.Asadar sa nu ne autoinselam si sa intelegem ca si pe timpul Domnului Isus problema a fost ca azi si El a explicat aceste lucruri multimilor si ucenicilor ,iar mesajul apare scris in evanghelia lui Matei capitolul 23.

 5. danul77 zice:

  un articol interesanthttp://www.repubblica.it/scienze/

 6. Costin zice:

  Este dincolo de orice suspiciune, religia in sine este un drog dezvoltat cu buna stiinta de catre turmele de conducatori si preoti ai tuturor religiilor/timpurilor in vederea controlului asupra prostimii spalate pe creier. Punct. Daca citorva miliarde li se pare ca dupa moarte vor renaste si traiesc in aceasta autoamagire, asta nu inseamna ca TOTI ar trebui sa fim la fel.

  • Marius David zice:

   Dincolo de suspiciunea cui? Chiar exprimarea este defectuoasă, stimate domn. Suspiciunea ca termen trădează tocmai subiectivitatea maximală. Fiecare cu suspiciiunile și bănuielile lui, nu-i așa.
   Haideți, dacă se poate, să scăpăm de detergentul de creier, spălătura minții din vremile tulburi…. de genul… niște oameni de știință au demonstrat fără doar și poate că Dumnezeu nu există sau … Iuri Gagarin s-a suit în cosmos, a văzut negru înaintea ochilor și ne-a spus și nouă adevărul: Dumnezeu nu se existează!
   Prostime spălată pe creier văd și la unii și la alții din plin.
   Chiar genul acesta de afirmații radicale care se încheie cu PUNCT.
   Nu înseamnă, bineînțeles, că trebuie să fiți la fel sau să credeți la fel. Puteți să nu credeți în una sau alta. Puteți să negați existența moleculelor și atomilor, că nici pe ăia nu i-ați văzut plimbîdu-se pe uliță, puteți să negați și legea gravitației pînă la prima căzătură.
   Toți vom avea surprize după moarte! Și eu și dvs. Asta este sigur! Punct 🙂
   În rest să încercăm să dialogăm fără să ne jignim unii pe alții și fără să recurgem la epitete.
   Știu că este mult mai confortabil intelectual să folosiți lozinci și epitete decît demonstrații și argumente. tuturor ne este mai ușor.

   • Costin zice:

    Se pare ca suntem in tabere diferite, retineti nu adverse, iar convingerile fiecareia dintre ele pot fi sustinute cu argumente ce, evident vor fi demontate de catre preopinenti. Cartea (daca macar ati parcurs-o) nu face altceva decit sa enumere barbaria, misticismul exacerbat si reminiscentele tribale dintr-o epoca ce as fi dorit sa fie de mult apusa. Crime, asasinate in masa, genocidul unor intregi popoare, cutremure, valuri tzunami toate solsdate cu sute de mii de victime, maternitati cu copii arsi de vii, unde este asa zisul dumnezeu care le stie si le vede pe toate? Si mai ales in atotputernicia lui nu le opreste? Doar pentru a induce in noi ideea de pacat? Adica tot noi suntem vinovati pentru ceea ce ni se intimpla…imi vine greata. De ce acest d-zeu nu ne face pe toti PERFECTI de la bun inceput? Singura explicatie ar fi sadismul de care este prea-plin. Cine are nevoie de un d-zeu sadic? Cei cu scaun la cap, nu.

 7. Daniel zice:

  Din punct de vedere crestinesc corect ar fi „Religia FALSA otraveste totul”. E biblic, putem sa ne lamurim si din dictionarul explicativ al limbii romane ca este asa.
  Iacov 1: 27 „RELIGIA curată şi neîntinată, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume.”
  Iar dex-ul pune urmatoarea definitie religiei: „RELÍGIE s. f. 1. formă a conștiinței sociale caracterizată prin credința într-o divinitate, într-o ființă supranaturală, creatoare și guvernatoare a cosmosului și prin oficierea unui cult; confesiune; sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem;”
  Fraze de genul: „Dumnezeu nu vrea o religie ci o relatie, sunt inexacte si incomplete”
  Vedem din Biblie ca exista o religie adevarata, pe care Dumnezeu o IDENTIFICA cu relatia dintre El si credincios. Prin urmare crestinismul biblic este religia adevarata.
  Domnul Isus Hristos in lucrarea Sa pe Pamant ne-a dat legi (porunci) prin care tot El ne precizeaza ca sunt singurul mod prin care putem avea o relatie cu El.
  Ioan 14:21 Cine are poruncile Mele şi le păzeşte acela Mă iubeşte (acela va intra intr-o relatie personala cu Mine); şi cine Mă iubeşte va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi şi Mă voi arăta (revela) lui.”
  Pe de alta parte definitia cuvantului din dex este pe calapodul Ioan 14:21: „sistem de credinte…” adica credinta in legile Lui Dumnezeu; „credința într-o divinitate, într-o ființă supranaturală, creatoare și guvernatoare a cosmosului și prin oficierea unui cult”, adica credinta in Dumnezeul creator al cerului si pamantului si oricat nu ne-ar placea noua de multe ori sa recunoastem; cerstinismul ete o religie, iar crestinii sunt divizati intre ei in „partide” sau culte.
  Eu cred ca ar trebui sa ramanem la Scriptura si sa eliminam excesul de zel inutil.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.