Noutăţi la Făclia – Oradea

 

VĂ INFORMĂM DESPRE ULTIMELE 5 APARIŢII EDITORIALE

PASIND IN UMBRE – De ce se convertesc femeile la islam?

de Rosemary Sookhdeo

Format 138 x 200 mm; 158 pagini.

ISBN 978-606-8247-05-2

Volum publicat în colaborare cu Editura Universităţii EMANUEL

Traducere din limba engleză de Samuil MARUŞCA

Editor coordonator: Dr. Paul NEGRUŢ

Cartea de față intră în culisele vieţilor unor femei care s-au căsătorit cu musulmani sau care s-au convertit la islam din convingere și dezvăluie ce s-a întâmplat cu ele. Ea descoperă și analizează problemele și dificultățile pe care astfel de femei le întâmpină și arată care sunt implicațiile pe termen lung ale unor asemenea decizii.

 

PROVOCAREA ISLAMULUI PENTRU BISERICĂ ȘI PENTRU MISIUNEA EI

de Patrick Sookhdeo

Format 138 x 200 mm; 212 pagini.

ISBN 978-606-8247-04-5

Volum publicat în colaborare cu Editura Universităţii EMANUEL

Traducere din limba engleză de Daniel SUCIU

Editor coordonator: Dr. Paul NEGRUŢ

 

Impactul tot mai sporit al islamului asupra societăților apusene ridică multe problematici care reprezintă o provocare, directă sau indirectă, pentru biserică și pentru misiunea ei. Cartea aceasta este scrisă pentru creștinii din lumea de Vest, ca unii care încearcă să cumpănească aceste problematici și să răspundă provocării într-un mod înțelept, iubitor, biblic, eficient și asemenea lui Cristos.

 

JIHADUL GLOBAL- Viitorul în faţa Islamului militant

de Patrick Sookhdeo

Format 165 x 240 mm; 584 pagini.

ISBN 978-606-8247-07-6

Volum publicat în colaborare cu Editura Universităţii EMANUEL

Traducere din limba engleză de Florin MERMEZE

Editor coordonator: Dr. Paul NEGRUŢ

 

Răspândirea terorismului islamic în lumea întreagă este un fenomen al epocii noastre. Dar nu este întâia dată când violenţa în numele Islamului a invadat lumea. În Jihadul global, Dr Patrick Sookhdeo face o analiză minuţioasă a învăţăturilor Islamului, trecute şi prezente, care formează forţa motrice pentru terorismul islamic. Inspirându-se dintr-o gamă largă de surse, printre care o serie de scriitori musulmani, el examinează faţetele credinţei islamice care îi împing pe atât de mulţi oameni la violenţă. El sugerează mai multe răspunsuri practice care pot fi adoptate de nemusulmani pentru a se opune violenţei, strategii pentru câştigarea războiului de durată împotriva violenţei islamice.

 

LIBERTATEA DE A CREDE – Provocarea legii islamice a apostaziei

de Patrick Sookhdeo

Format 138 x 200 mm; 230 pagini

ISBN 978-606-8247-06-9

Volum publicat în colaborare cu Editura Universităţii EMANUEL

Traducere din limba engleză de Samuil MARUŞCA

Editor coordonator: Dr. Paul NEGRUŢ

 

Islamul este un drum cu sens unic. Non-musulmanii se pot converti la islam, însă musulmanilor nu li se permite să se convertească de la islam la altă religie. Toate școlile de lege islamică specifică pedeapsa cu moartea pentru un bărbat musulman adult care alege să-și abandoneze credința. Cu toate că rareori se întâmplă așa ceva, legea impune multe alte pedepse în cazul celor apostați și stârnește o ostilitate feroce față de aceștia în cercurile musulmane.

 

SPRE REDESCOPERIREA VECHIULUI TESTAMENT

de Walter C. Kaiser Jr.

Format 165 x 240 mm; 235 pagini.

ISBN 978-606-8247-14-4

Volum publicat în colaborare cu Editura Universităţii EMANUEL

Traducere din limba engleză de Dr. Otniel VEREŞ

Editor coordonator: Dr. Dan Laurean BOTICĂ

 

Spre redescoperirea Vechiului Testament reuneşte într-un singur volum câteva problematici semnificative cu care evanghelicii trebuie să se frământe. Autorul, erudit și lider recunoscut în lumea academică evanghelică, oferă o prezentare actuală, concisă și provocatoare a câtorva domenii majore din studierea Vechiului Testament. Fără a se limita la simpla definire și descriere a acestora, el propune totodată modele și soluții la unele dintre dilemele străvechi.

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în Cărţi de citit, Mitraliera cu cărţi. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Noutăţi la Făclia – Oradea

  1. Sami Cociorvan zice:

    Cartea SPRE O TEOLOGIE EXEGETICA – Exegeza biblica pentru predicatori si invatatori by Walter C. Kaiser Jr. va mai aparea odata?

  2. Teodor zice:

    Convertirea unor femei la Islam vine din seducatia pe care o exercita „evlavia” musulmanilor, care se roaga, – nu ca noi crestini…, – ci de 5 ori pe zi…Spunea asta chiar un frate roman care a vizitat o tara africana majoritar musulmana si a fost impresionat de „religiozitatea” musulmanilor. Pentru ca s-a intamplat sa fim impreuna la amvonul unei bisericii a trebuit sa fac corectura de rigoare, sa spun cateva adevaruri despre evlavia si religiozitatea musulmanilor pe care le-am cunoscut personal, tot intr-o tara majoritar musulmana…Lucrurile sunt departe de a fi ceea ce par in cazul semenilor nostri de religie musulmana. Au inceput sa apara voci clare de fosti musulmani care au renuntat la Islam si care acum denunta Islamul si-i prezinta adevarata fata, una de-a dreptul hidoasa… (Wafa Sultan si multi altii…)

    Recomand o carte foarte buna, despre evanghelizarea musulmanilor, netradusa inca dupa cunostinta mea: se numeste „Musulmanul aproapele meu”. A fost scrisa de un om deosebit, Charles Marsh, care a lucrat ca misionar in Algeria aproape 40 de ani. I-a iubit foarte mult pe algerieni si a cerut lui Dumnezeu un mesaj care sa atinga in mod special inimile musulmanilor. Is Dumnezeu i-a dat: rar am citit un mesaj de o asa limpezime, impregnat de dragoste de oameni si de credinta nezdruncinata in puterea transformatoare a Evangheliei. Una din expresiile lui memorabile, (Facand o paralela intre Mahomed si Isus Hristos…) care mi-au ramas in minte si inima: „Isus este Unic si Incomparabil”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.