Anatomia, armata şi Adrian

Ce păcat că în ultimul timp în România ori nu se mai face serios şcoală, ori, dacă se face, elevii nu prea învaţă ce predau cu entuziasm profesorii.

Ce păcat că nu se mai face serios biologie şi anatomie, cu desenat, aproape ca la facultatea de medicină. Cine făcea Liceul Racoviţă în Iaşi nu avea probleme să redeseneze „omul cu femeia lui” complet.

Ce păcat că nu se mai face armată! Sau măcar amarîtul ăla de P.T.A.P. (Pregătirea tinerilor pentru apărarea patriei / faini pantalonii albaştri şi gecuţa aia simpatică). Se trăgea cu puşca aceea cu aer comprimat. 400 de metri pe secundă. Buburuza aceea ar fi făcut orice gît praf şi … trasă în ochi, ar fi pătruns în creier. Am perforat tablă zincată cu proiectile de acel tip şi nu era mai mult decît o praştie mai dichisită.

sursa foto Adevarul.ro

Pentru că nu se mai face anatomie şi armată cum trebuie… tocmai de aceea avem acum cor de bocitoare pentru Năstase.

Cine are minime cunoştinţe de anatomie şi balistică nu poate crede nicio secundă povestea împuşcării penetrante prin gît, cu un glonţ de 9 mm, care RICOȘEAZĂ într-un cartilagiu.

Cînd l-am văzut pe Năstase pe targă am reacţionat imediat, drept pentru care mi-am adunat tot felul de diagnostice, epitete, etichete şi alte calificări: „om fără inimă”, „pastor în piele de lup” etc. sau „cît de răutăcios poţi să fii…. omul chiar a încercat să se sinucidă, a pierdut sînge”, „ce fel de creştinism este acesta fără milă”.

drept pentru care… mi-am primit vreo 150 de unfriendări de pe facebook, Slavă Domnului!

Dragi prieteni, nu cred într-un creştinism tîmp, idiotizat, cu multă inimă, dar lipsit de minte şi luciditate. Îmi pare rău, dar mi-am format cu multă vreme în urmă reflexele necesare pentru a nu mă lăsa păcălit şi prostit în faţă.

Cred în creştinul treaz, deştept, veghetor nu numai în rugăciuni, ci chiar asupra ţării, guvernanţilor, puternicilor zilei.

Cred în creştinismul cu mintea trează şi tot timpul în căutarea adevărului.

Cei care sînt deţinuţi de Adevăr nu pot rămîne indiferenţi faţă de orice formă a adevărului. Orice adevăr face parte din adevărul mai mare al lui Dumnezeu.

O formulă matematică greşită este o ofensă la adresa adevărului. O informaţie de presă care este manipulatoare sau neglijentă trebuie să ne trezească mintea înviată deja de adevăr.

Pe scurt! Fără multă filozofie! Năstase Adrian a încercat să ne ne prostească şi noi nu ne-am pus mintea. Inima pastorală nu presupune neapărat oftaturi compătimitoare la fiecare zgrăbunţă sau zgîrietură de pix roşu.

Orice creştin milostiv, bun şi plin de compasiune, trebuie să fie şi dornic de dreptate şi dreaptă cumpănire, dar mai ales greu de prostit.

Iată AICI un articol care merită citit spre deşteptare.

Deşteaptă-te, române!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în dulce Românie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Anatomia, armata şi Adrian

 1. marinelblaj zice:

  „Pe scurt! Fără multă filozofie! Năstase Adrian a încercat să ne ne prostească…”
  Tot pe scurt şi, vorba dumneavoastră, „fără anestezie”: nu pe toţi au încercat să ne prostească! Pe unii nu mai avea rost! 😀 Vreo câteva… bune milioane! 😦

 2. Pingback: Capăt de dosar | tudorvisanmiu

 3. Bogdan Burghelea zice:

  „Cine are minime cunoştinţe de anatomie şi balistică nu poate crede nicio secundă povestea împuşcării penetrante prin gît, cu un glonţ de 9 mm, care RICOȘEAZĂ într-un cartilagiu”.

  Iată că eu sînt o persoană cu minime cunoştinţe de anatomie, balistică şi am făcut chiar şi armata, ocazia cu care am tras cu pm-ul şi pistolul Carpaţi (de foarte, prea multe ori).

  Bun, să o luăm cu începutul:
  A) Anatomie – gîtul are o structură complexă, compusă din: piele, muşchi, cartilagii, vase sanguine, structuri osoase.
  Elementele ce prezintă o importanţă mai mare în cazul de faţă sînt: pielea (da, am să revin mai tîrziu asupra ei) şi structura musculară. Dacă veţi avea bunăvoinţa de a arunca o privire într-un atlas de anatomie, veţi vedea că muşchii sînt aşezaţi unii peste ceilalţi, urmînd direcţii diferite (din nou voi reveni asupra acestui fapt).
  Imagini aici http://www.oftalux.ro/carti-anatomie/anatomia-gatului/LP9%20SEM2%20BURCIN.pdf
  Cum, spuneam, am cunoştinţe minime de anatomie, deci nu pot face o analiză mai aprofundată.

  B) Balistică
  După toate aparenţele (încă n-am văzut sau auzit un raport criminalistic), Adrian Năstase s-a împuşcat cu un revolver Smith&Wesson calibrul .38 (adică de calibrul 9). http://www.paforge.com/files/resources/ammo_conversion_tables.pdf
  Ceea ce nu ştim: a) tipul revolverului (vom presupune că este vorba de modelul Smith & Wesson Bodyguard 38 Revolver – 38 Special +P – 5 Rd, datorită mărimii şi formei sale.
  Imagini aici: http://gunsforsale.com/smith-wesson-bodyguard-38special-black-103038
  [O mică paranteză, se pare că nu e nici chiar foarte scump, cam cît vreo trei pensii mici. 😉 ]
  Mi-e greu să cred că A. N. a scos un ditai revolverul cu o ţeavă de peste 10 cm, cum ar fi la modelul S&W Magnum).
  b) tipul muniţiei (vom presupune din nou că a folosit muniţia standard .38 Special
  http://en.wikipedia.org/wiki/.38_Special
  După toate aparenţele, A. N. s-a împuşcat în gît, în partea stîngă, cu un revolver S&W calibrul .38, glonţul a penetrat gîtul şi a ieşit aproximativ în subclaviulară, pentru a ieşi definitiv în zona umărului drept.
  De aici încolo intrăm în zona „pixelului albastru”. Am auzit atîtea comentarii de genul „un glonte de calibrul 9 mm ar fi făcut praf tot gîtul”, sau, mai aberant ” ar fi zburat capul de pe umeri” (spusă, parcă, de l’ent-colonelul fără stagiu militar satisfăcut Robert Turcescu).

  În primul rînd, revolverele S&W .38 se caracterizează prin putere scăzută („In his 1955 classic Sixguns, the great Elmer Keith wrote that the .38 S&W was a very accurate round and confessed to having owned several guns in that caliber. But, he added, „it was a pip squeak load and accuracy was about its only virtue.” http://www.chuckhawks.com/forgotten_38SW.htm ) („The Bodyguard 380 pistol and Bodyguard 38 Revolver were both designed with similar objectives in mind. Both are lightweight compacts, both are chambered in low-powered .38 caliber cartridges, both have a similar black finish and, notably, both come standard with a built-in laser sight”. http://www.thefirearmblog.com/blog/2010/02/05/sw-bodyguard-380-pistol-and-38-revolver/ ).
  În al doilea rînd, la revolvere (problemă de design) mult din energia dată de explozie este risipită în lateral aici: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Bullet_coming_from_S%26W.jpg
  Deci, nici gînd să zboare capul de pe umeri şi o posibilă explicaţie pentru lipsa arsurii vizibile pe gît.
  Da, ştiu că Holywood-ul ne condiţionează (distorsionează) percepţia, dar numai în filme tragi două gloanţe şi explodează maşina. (Îşi mai aminteşte cineva de filmul „Last Action Hero”?)
  În plus, pielea umană este deosebit de rezistentă (la criminalistică se învaţă că este similară ca duritate în faţa gloanţelor cu şoricul porcului – subtilă ironie). De asemenea, structura musculară a jucat în mod cert un rol (dispunerea muşchilor este capabilă să disperseze forţa glonţului şi să-l frîneze şi/sau să-l facă să ricoşeze – gîndiţi-vă cum e structurată o vestă anti-glonţ), iar gloanţele de revolver nu au oricum o forţă extraordinară. Să nu confundăm pistolul/revolverul (care sînt arme de auto-apărare, concepute chiar să nu fie letale) cu armele de război (PM-ul şi PSL-ul), care au cu totul alte caracteristici şi scopuri.
  Dacă nu mă credeţi că revolverul e o fîsîială de armă şi mai ales, că nu produce nu-ştiu-ce răni explodate, căutaţi pe internet (atenţie, film deosebit de violent – sinucidere în faţa camerelor de luat vederi) sinuciderea lui Budd Dwyer.

  • SDM zice:

   Bogdan Burghelea: chiar dacă-l văd ,,mort pe blană”, nu-l cred că s-a sinucis. Motivul … moartea este o chestuine mult prea serioasă pentru caracterul lui. Eventual voi crede că face pe mortul, pentru că asta a vrut să facă miercurea trecută, dar hopa ! … spre ruşinea lui, unii dintre noi ne-am prins, pentru că ne-am uitat cu atenţie dacă clipeşte şi: a clipit !!!
   Dacă din următoarea tentativă va ieşi cu fanfară, atunci s-ar putea să-mi schimb părerea !
   Sinucigaşii fac astfel de greşeli în taină şi tihnă.
   Te-ai uitat atent la figura lui când îl plimbau ca pe urs pe targă ?
   Doar a sinucigaş rănit la gât nu arăta: capul sus, semeţ, cu dispreţ.
   Oare când va ajunge dincolo, cei ce au reuşit în greşelile lor, vor fi bucuroşi să fie în partidul lor ?
   Penibilul penibilului ce se putea petrece la noi.
   Până şi ciobanul lui Sadoveanu era mai vertical în faţa morţii.
   SDM

   • SDM zice:

    Era să uit: dacă tot vroia să moară şi poliţistul l-a salvat, după ce i-a pus cătuşele mai avea capul liber şi pereţii încăperii. Trebuia să cadă mortarul de pe ziduri, dacă tot vroia să moară, nu ?
    Ştii ce face vulpea dacă este prinsă de picior în laţ ?
    El a făcut exact pe dos.
    Na reiau exemplele celor ce au putrezit în temniţe pentru chestuini serioase.
    Nu aduc în atenţie eforturile bolnavilor de cancer, de a se agăţa de orice speranţă.
    Eu nu l-aş fi trimis la Rahova, ci 10 ani la un spital de boli terminale şi să înveţe acolo valoarea vieţii.
    După cei zece ani petrecuţi acolo, te asigur că ar fi învăţat şi valoarea omului dar şi valoarea vieţii.
    Mă întreb: cum pot unii să cadă şi să rămână prinşi în plase aşa de subţiri ?
    Este destul, nu merită nici o tastă apăsată de acum încolo !
    SDM

    • Bogdan Burghelea zice:

     Eu n-am afirmat ca s-a sinucis, ca doar nu-s dement, ci ca e aberant cum isi dau unii cu parerea ca experti criminalisti facuti de filmele de Holywood. Dupa parerea mea este echivalent plauzibil si ca incercat sincer sa se sinucida, si ca ar putea fi o inscenare. Dar deocamdata nu putem exclude nici una dintre posibilitati (cu exceptia situatiei in care recurgem la argumente aberante, gen l’ent-colonel Turcescu).

 4. Octavian zice:

  Ce-i mai sinistru de-abia urmeaza, cred eu. Oameni de genul asta (si-au fost multi implicati, in frunte cu premierul sau general) n-au mecanismele de autocenzura ale unui om normal (teama de ridicol, rusine etc.); greu sa te apere vreo lege de tipi din astia, daca ajung la putere.

 5. Marius zice:

  MIZA DE SUMA NULA.
  Ne pierdem vremea si energia degeaba cu asa ceva.

 6. arhanca zice:

  Mai exista vreo tara cu oameni ca ai nostri? Chiar atat de rau am ajuns? Sa fim mintiti, manipulati, si sa mai fie si recunoscut public… Si inca exista atat de multi oameni, de partea „mincinosilor”. Stiu ca nu sunt chemata sa fac politica, dar mi se pare NEDREPT sa toleram astfel de exemplare…

 7. Pingback: Hei, români, acum e cald şi rău, unde este “Piaţa Universităţii”? | Marius Cruceru

 8. SDM zice:

  Marius David, felicitări, ești direct implicat în maturizarea națiunii. Doar 11 răspunsuri la un caz lipsit de importanță.
  SDM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.