„Politica din şi spre fundul iadului” (via Ratio et Revelatio)

Curvia capătă chip în multe feluri. Din păcate simţul nostru moral şi justiţiar se trezeşte din amorţeală mai ales în faţa acelei forme de curvie care izbeşte cel mai mult ochii, respectiv curvia fizică, sexuală.

Aici sîntem campioni la aruncarea cu versetul, ştim destinul veşnic al curvarului, cunoaştem psihologia prostituatei, sîntem experţi în soluţii spirituale, ne dăm ochii peste cap şi suspinăm mioritic (un fel de a-ţi face cruce în mod evanghelic) la cît de murdară şi josnică a ajuns lumea.

Mulţi cred că adevărata curvie se prezintă numai sub forma ţinutei sexy, profunzimea depravării morale măsurîndu-se în cît mai puţini centimetri de material de la talie în jos. Uităm că, în realitate, curva sau prostituata poate apărea la costum şi cu cravată, ba mai mult, la amvonul bisericii. Însă şi aici există multe forme de curvie: curvia financiară, curvia aroganţei, curvia lăcomiei. În rîndurile de mai jos ne oprim la o formă specifică de curvie în costum, curvia politică între evanghelici.

Să fim bine înţeleşi în ceea ce ar trebui, totuşi, să fie clar cititorului: nu vorbim de politicianul creştin, nici nu ne opunem ideii de participare a creştinilor în politică. Vorbim strict despre cei care nu fac politică, ci curvie în politică, o formă mult mai spiritualizată, dar fundamental aceeaşi, a curviei fizice.

citeşte mai departe AICI

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în guest post. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.