„Perspectiva profetică”… ştiinţifică 2012

Nu, staţi, nu săriţi! Nu este perspectiva mea! Eu nu am chiar atît de multe lumini. Există însă oameni care au revelaţii într-o oră mai multe decît au avut Isaia, Ieremia şi Daniel în toată viaţa lor. La un loc!

Vorba cuiva ieri: „Cu atît de multe profeţii … nici măcar viitorul nu mai e ce-a fost!”. În sfîrşit! Nu mă voi lansa într-o critică a profeţiilor de început de an. Au fost multe: economice, politice (Α propos, dragi blogări, s-a dat startul la recrutarea pentru campania 2012. Înghesuiţi-vă! Preţurile? Destul de mari!), ce să mai spun de aberaţiuni, abureli şi abracadabreli religioase. Oare chiar nu are nimeni memorie să numere profeţiile împlinite – neîmplinite din anii trecuţi ai tuturor profeţilor de ocazie? Ofer lecţii gratuite de excell. Suma automată se poate realiza destul de uşor.

Dar să trecem la lucruri mai serioase:

It’s New Year’s Day, and if I were a proper pundit, I would devote this column to giving you my predictions for the coming year.I would confidently declare the winner of the U.S. presidential election next November.

I would foretell whether Iraq will descend into all-out civil war during the coming year (or wait a little longer).

I would predict whether the euro will still exist as a recognized currency a year from now.

I would foresee whether reality-TV executives will finally take the format to its logical conclusion—a show in which the contestants swim through vats of liquid excrement to scoop up $100 bills with their teeth. (As Terry Southern so presciently predicted way back in 1960; now, there was a prophet for you![1])

I would look into my crystal ball and find out whether the secular-liberal gene will finally be successfully isolated
.

Continuă să citeşti AICI

via Dr. Emanuel Ţundrea

PS: şi o chestiune şi mai serioasă? Cîteva întrebări dificile care ne vor ajuta să luăm (probabil) hotărîri mai bune în acest an. AICI

via Mircea Mitrofan

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în In-text-esant. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

37 de răspunsuri la „Perspectiva profetică”… ştiinţifică 2012

 1. Pomisor zice:

  Cum am mai spus pe un alt blog: Viitorul este in mana lui Dumnezeu ca o panza in fata unui artist, si Dumnezeu este un excelent pictor asa ca ne va surprinde pe toti… 🙂

   • naomi zice:

    De ce? Și eu am o mie de deceuri. 🙂 Sa incep? De ce nu credem in profeții? Nu este Dumnezeu același ca și odinioara? De ce nu poate Dumnezeu sa lucreze și sa vorbeasca și azi ca odinioara? Pentuca suntem noi prea tulburi ca sa putem deosebi bine glasul Domnului de vocea Strainului? De ce …. nu, gata, ma opresc aici si ma voi mulțumi cu aceste raspunsuri, care cred ca vor fi convingatore. 🙂

    • marinelblaj zice:

     Naomi,
     Evident că în viaţa omului există o sumedenie de „de ce-uri”! Problema constă nu în faptul că există, ci în trierea lor! De la acel „de ce?” cu care ne înnebunesc copiii când sunt mici până la acel „de ce?” existenţialist e un spaţiu care ar trebui umplut cu măcar câteva răspunsuri care să mai elimine din întrebări…
     Nu e vorba de a crede în profeţii sau nu… e vorba de a le analiza, a discerne sau, cum spune Cuvântul, de a „cerceta duhurile”. Ce-o fi însemnând Marcu 13:32, Fapte 1:7, 2 Petru 3:10?
     Fără îndoială că Dumnezeu vorbeşte şi astăzi, numai că sunt prea mulţi deja care aud „voci” şi cred că sunt ale Lui…
     DE CE îmi trebuie mie profeţi care să mă determine să fiu pregătit pentru Ziua Domnului?
     Iată un „de ce?” la care ar fi bine să ne gândim…

     • naomi zice:

      P0ate pentru cei cu multe „de ce_uri”. Dumnezeu iubeste pe toți copii Sai, indiferent de IQ lui. Iubeste si pe cei mai încetî la gandire si care pentru noi sunt „inervanti”,poate de aceea mai vorbste Dumnezeu, nu credeti?

      • marinelblaj zice:

       Naomi, pentru cei „mai înceţi la gândire” (care pentru mine n-au fost şi nu vor fi niciodată enervanţi!) Dumnezeu a lăsat credinţa. Şi de multe ori am admirat în mod deosebit acei oameni simpli, care n-au avut nevoie de prea multe „filosofii” ca să creadă. Genul acesta de „în data de… pentru că planetele… pentru că mayaşii… dacă te uiţi la ce a scrijelit acum 1000 de ani indianul pe piatra aceea din Grand Canyon…” e foarte periculos, nu crezi? Mie nu-mi place să jignesc pe nimeni, nu îmi place să fac aprecieri referitoare la inteligenţa nimănui, ca unul care am rămas mereu impresionat de înţelepciunea care n-are de-a face obligatoriu cu inteligenţa!
       Repet, cred că Dumnezeu vorbeşte şi astăzi, dar cred şi în existenţa „aburelilor”, fiindcă nici diavolul nu doarme! „Cercetaţi duhurile…”
       Îmi amintesc cât de panicaţi erau unii în septembrie 2011! Oare de ce?
       Cum ar fi fost ca hoţul care i-a prădat casa fratelui Marius să-l fi sunat înainte şi să-i fi spus „vezi că la ora X ne vedem la tine. Pregăteşte valiza cu ce voi fura!”?

       • Marius David zice:

        draga Naomi, sînt multe pe care le pot răbda, dar nu să fiu luat de prost.
        dacă comunitate domnului Gog îi acceptă elucubraţiile, să ne scutească de pus pe internet (ştie că este iutubizat) şi să le păstreze pentru cei pe care vrea să îi prostească.
        DAcă iese pe internet păţeşte ce se vede.
        Nu voi accepta să fie prostiţi oamenii cu astfel de lucruri.
        Ca pastor îmi apăr turma.

      • naomi zice:

       Eu am inteles din aceasta predica (daca i se poate spune asa) ca pastorul Gog vrea sa scota in evidenta faptul ca la radacina acestui calendar Maya sta cineva care cunoaste mai bine decat orice om de stiinta, secretele acestui univers, iar acela este Satan. Probabil este o invatatura pentru cei nestiutori, ca sa nu se sperie atunci cand toate acste lucruri se vor întîmpla. 🙂 Putem lua ce_i bun si sa lasam ce_i rau.

       • marinelblaj zice:

        Naomi dragă, te rog să mă crezi că sunt absolut sigur că unii se vor speria foarte tare când se vor întâmpla aceste lucruri 😀 Nu ştiu la ce le va folosi… Sunt atâtea lucruri care se petrec sub ochii noştri încât poţi „să baţi toaca la urechea surdului” ca să le vadă fiindcă oricum nu le văd!
        Crede-mă că înainte de convertirea mea am trecut prin o sumedenie de cărţi despre Maya, despre platourile cu desene imense, despre statuile din insula Paştelui, piramide etc… Şi am înţeles mult mai târziu că eu căutam răspunsurile în „minunile lumii” în vreme ce răspunsurile erau în „nebunia propovăduirii crucii”. Nu regret timpul folosit în lecturarea acestor cărţii. Regret lecturarea lor cu mintea în altă parte…

       • Marius David zice:

        Şi nu era destulă Evanghelie ca să dovedească asta?
        Chair merita să ne înfunde urechile cu aîttea prostii,
        un absolvent de liceu din românia, dacă este ateu şi ascultă astel de prostii de la amvoane nu mai intră în viaţa lui în Biserică. Ce zici, Dea?
        Sînt lucruri la îndemîna oricărui googălist. Omul nu s-a informat corect, nu şi-a făcut temel de casă şi bagă nişte prostii de te doare capul.
        Dacă pentru asta este amvonl şi asta este „profeţie”, atunci eu mă las şi de amvon şi de profeţie.

      • Marius David zice:

       da, Naomi, vorbeşte, dar nu prin revistuţe de prin benzinăriile americăneşti şi prin materiale de „popularizare a ştiinţei” scrise de pseusavanţi. Să fim serioşi!

       • naomi zice:

        Scuzele mele. Daca deranjează va rog sa-l stegeți. Am vrut doar să cunosc și părerea dvs pentrucă în anturajul meu este foarte bine vazută această „profeție”. Mulțumesc. Mulțumesc.

       • Marius David zice:

        Nicio problemă, nu derajează, de asta este bine să schimbaţi anturajul.

  • adrian zice:

   incredibil, si pastorul Gog incepe cu calendarul Maya, Venus, si altele! Pentru ca mayasii desenau cercuri si elipse inseamna ca stiau despre deplasarea galaxiei! 🙂 Intr-o vreme spunea ca exponentul lui 666 este computerul pentru ca el lucreaza (in imaginatia pastorului Gog) „cu hexa” (presupun ca se gandea la sistemul de numeratie hexazecimal).
   Vad ca stie si data „axacta” a potopului lui Noe.
   „Soarele in centrul Galaxiei”! Halal cunostinte de astronomie, halal „studiu”! Recombinarea ADN-ului – asadar avem si genetica! Iata o cultura coplesitoare: ADN-uri si minotauri, gauri negre si extraterestri, quetzalcoatl si interliniare. Sensuri „adanci”! Da, e scris adanc, vorba lui jupan Dumitrache.
   Aceasta predica este un exemplu clar de iresponsabilitate.
   Exploziile solare afecteaza nu numai satelitii si telefoanele mobile…

   • Emi Zarnescu zice:

    Cred ca ultima predica a pastorului Gog trebuie trecuta la gogomăniile anului 2012…. sau cel putin s-a dat startul profetiilor pentru anul apocaliptic prevestit de filmul 2012…
    – intre timp o sa avem capre de la care o să mulgem direct pături din lână combinate cu ADN de paianjen.. având inscripționat pe ele 666…
    Imi pare rău ca trebuie să scriu așa ceva dar despre astfel de lucruri vorbește pastorul Gog. Este un fel de râsu’ – plânsu’… .

    • Marius David zice:

     vorba cuiva, Emi, acest tip de manifestări se încadrează la „nimeni nu îmi este mai mare duşman decît îmi sînt eu mie”. Sper din toată inima ca fr. Gog să revină asupra acestor afirmaţii şi să îşi ceară scuze.
     dar … luîndu-ne cu una cu alta, văd că iar am deviat de la subiect. Parcă substanţa postări era alta… despre rezoluţii!

   • Marius David zice:

    acesta este un exemplu de homiletică pentru rubrica AŞA NU!
    să îmi spuneţi şi mie unde este exegeza, ce şi cum s-a tratat Scriptura? Unde este evanghelia?
    vorba unui absolvent ITP, versetele biblice auf sot la început ca imnul naţional la un meci de fotbal.

    Omul este absolut penibil dacă ţinem cont de informaţiile ştiinţifice.

    • Emi Zarnescu zice:

     Da… cred ca aici ati pus punctul pe „i” . Interpretarea greșită a cap 6 din Geneza creaza o pistă de interpretare care duce spre astfel de idei si profeții.
     Fără o imagine clară a conținutului Biblie, care merge de la un pom al vieții din Eden spre Pomul Vieții care vindecă neamurile din Apocalipsa 22, având punctul culminant la Cruce, se ajunge la astfel de afirmații.
     Intradevar este uitata chiar esența Cărții – și anume Evanghelia și planul de împăcare a lui DUmnezeu cu omul căzut.

  • eLioR. zice:

   dar ce zice gog? cine-mi face un rezumat? 😀

 2. evolueaza zice:

  Prezicatorii sunt prin definitie niste sarlatani.
  Detalii:
  http://insulaindoielii.wordpress.com/2012/01/03/carmen-harra/

 3. marcel s zice:

  Nu credeti ca ar trebui sa asteptam venirea imparatiei cerurilor vestita de Domnul Isus Christos si nu sfirsitul lumi anuntat intrun alt fel decit cel prezentat in Cuvintul Lui Dumnezeu?

  • Marius David zice:

   adică relaxaţi şi cu pace, Asta le-a urat Domnul ucenicilor…. PACE VOUĂ!
   Va veni oricum ca un hoţ noaptea, va veni pe neaşteptate,
   astfel de previziuni iresponsabile nu fac niciun servici nimănui

 4. marinelblaj zice:

  Hm!
  Dumnezeu a creat totul. Exceptând multele probleme cu care ne confruntăm. De acelea s-a ocupat omul ! Şi încă foarte asiduu…

 5. Serg zice:

  Trist este ca din dorinta de a fi „profet”, sport national in ultima vreme, predicatorii lasa Biblia si predica de la amvon, National Geografic, Descovery Channel, Stirile de la ora 5. E umitor sa vezi cum reusesc sa combine abureli, cu versete biblice si cu o expresie intelectuala a fetei sa le prezinte ca sigure, unei adunari evanghelice doritoare de Cuvantul Domnului.
  Si mai trist este ca sunt destui, care sa ii ia in serios. Inca mai cred ca mai exista crestini care stiu sa deosebeasca duhurile, fie ca vin ele din america.

  • Marius David zice:

   da, din păcate sînt mulţi care cred. Probabil că şi aici este valabil „fiecare biserică îşi are propovăduitorii pe care îi merită”.
   În biserica noastră presbiterii m-ar fi tras la o parte şi am fi avut o discutţie foarte serioasă ,ar fi trebuit să revin cu scuze şi explicaţii.
   În biseriicle în care pastorii sînt un fel de mici papi pot spune cam tot ce vor. Din păcate!

 6. elisa zice:

  Lazar Gog a mai facut niste profetii cu privire la data sfirsitului lumii; care desigur nu s-au adeverit;
  acum vreo 8 ani a venit la Brasov, dar biserica penticotala (principala , cea mai mare ) nu l-a primit.
  Mie imi venea sa pling, venea omul tocmai din America.
  Apoi a fost ff bolnav, credeam ca s-a pocait de lucrurile astea, pe care” voi nu trebuie sa le stiti, nu treaba voastra, soroacele, vremile”
  Adica nu trebuie sa ne ingrijoram de ziua de miine macar.

 7. marcel s zice:

  …anul acesta va fi un an al predicilor nemaiauzite, al proorociilor nemaiimplinite si al asteptarilor dezamagite.Daca nu va fi asa ,pe 21 decembrie 2012,voi recunoaste in fata Mari Adunari a pocaitilor de pretudindeni ca am stat prea mult pe google!

 8. perspectivel perspectivescu zice:

  Revista „Scientific Patagonian” relateaza, intr-un articol viitor, ca s-a descoperit calendarul conceput de dacul Blec-holes (fiul lui Uorm-holes), preot-adjunct si astronom-sef in timpul domniei lui Duras Diurpaneus. Se pare ca ne asteapta mari surprize, sper ca reverendul Lazar Gog sa intre cat mai repede in posesia unei traduceri a calendarului, pentru a ne lansa intr-o noua si pasionanta perspectiva profetica. Cel mai bine ar fi sa avem o perspectiva profetica pe luna, este prea tensionant sa astepti inceputul anului. Am ajuns sa asteptam aceasta predica mai abitir decat concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, ceea ce nu e nici corect, dar nici incorect. Sper ca pastorul Marius Cruceru sa treaca peste invidia de care este macinat cand constata performantele profetice ale reverendului Gog si sa gazduiasca pe blogul sau si urmatoarele perspective. Hai sa fim putin fair-play, sa punem mana pe telecomenzi si sa ne informam si abia apoi sa criticizam ratiunea pura, ratiunea practica si puterea de judecata a altora!
  Pe mine ma deranjeaza cei care critica ceea ce nu cunosc! Cata vreme nu ai auzit un guitat de porc luminiscent sau nu ai vazut nici macar cateva bucatele de baze purinice de ADN transformat nu cred ca ai dreptul sa emiti pareri! In speranta ca nu am fost neinteles incorect va salut pe toti!

 9. marcel s zice:

  …subiectivitatea perspectivei nu afecteaza obiectivitatea profetica tot asa cum incetinirea rotatiei Pamintului in jurul axei sale nu duce la disparitia buricului pamintului ci la aparitia mult mai multor gauri in stratul de materie cenusie…

 10. ivan zice:

  sa facem mare atentie la indrazneala acestor asa zisi prooroci,ca ci cuvintul Domnului este ca o sabie cu doua taisuri,cei care il folosesc fara a avea vreo autoritate se vor rani amarnic pentru ca incearca sa duca in eroare sufletele oamenilor,in spatele acestora sta tatal minciuni.Da este bine sa ne pocaim de toate relele,de viata aceasta duplicitara pe care multi dintre noi o traim ,zicind ca sintem credinciosi,dar iubim lumea cu tot ce este in ia.Da Domnul Isus vine si”cerurile si pamintul vor trece dar cuvintele Mele nu vor trece” a zis Domnul.Da TOT CEA CE Cuvintul Domnuli ne spune se va implin curind,DOMNUL VINE MARANATA(sa facem mare atentie la cea ce spun asa zisi prooroci,,reveranzi ca GOG,etc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.