Încă 5 săptămîni pînă la pelerinajul ”Mauthausen – Flossenburg – In memoriam D. B.”

Încă 5 săptămîni pînă la pelerinajul ”Mauthausen – Flossenburg – In memoriam Dietrich Bonhoeffer”.

Vedeți AICI și AICI postările anterioare.

Sînt cîteva noutăți.

sursa singletracks.com

 

Înscriși? Deocamdată 15 persoane dintre care 8 au plătit deja avansul. În data de 14 iulie vom închide lista. Condiția de înscriere? Avansul de 100 de euro din cei 300 de euro.

Traseul? Traseul a rămas cam la fel, în conformitate cu prima propunere, numai că vom împărți drumul de la Viena spre Linz în două, la Melk. Există varianta împărțirii ultimului segment Deggendorf – Flossenburg. Părerea mea, după tura de 100 de km cu escaladă de 1300 m, este că ar trebui împărțită și aceea.

Altă noutate?

Ne adunăm la ORADEA! Plecăm cu mașinile în caravană pînă la Viena. Este mai simplu așa! Unii vor veni direct la Viena, cei care locuiesc în Germania, spre exemplu!

Dormim în Viena. Plecăm din Viena pe pista de biciclete de-a lungul Dunării pînă la Melk.

Dormim o noapte la Melk!

A doua zi din nou pînă la Linz.

Vizităm Mauthausen-ul, care este lîngă Linz. Traseul este absolut superb. Este în general pe malul Dunării. Cine vrea să vină doar o parte din drum, doar pînă la Mauthausen, este bine primit.

Apoi plecăm mai departe spre Flossenburg, cu o oprire pentru cazare pe parcurs.

Punctul de oprire propus este la Deggedorf. Perspectiva unui drum de 186 de km cu urcare de peste 1800 m mă duce cu gîndul… la Turul Franței 🙂

Vizităm Flossenburgul, apoi se pare că avem și mașini și șoferi care să vină cu mașinile după noi să ne ia să ne ducă spre casă.

Luni – 14 august – Viena – Melk

Marți – 15 august – Melk – Linz

Miercuri – 16 august Vizitarea Mauthaussen-ului – ZI DE PAUZĂ

Joi – 17 august – Linz – Deggendorf

Vineri 18 August – Deggendorf -Swartzenfeld

Sîmbătă 19 august – Swartzenfeld – Flossenburg cu plecare la 5 dimineața și o cățărare pe final

Sîmbătă – vizitarea Flossenburgului – plecarea spre casă.

Total – rămînem numai cu dusul. Aproape 500 de km în 7 zile, ceea ce este odihnă și tratament pentru un ciclist antrenat. Se poate face în 3 zile fără probleme, cu o bicicletă bună și cu picioarele antrenate, mintea focalizată și motivația bine plasată!

Iată AICI este tura pe strava. 485 km, peste 7000 de m diferență de nivel.

Perioada? 14- 20 august! Mult mai scurtă decît propunerea inițială. Sîmbătă noaptea toată lumea poate fi acasă.

Costuri? Depinde de pretenții și cheltuieli. Pentru primul pelerinaj la Auschwitz ne-am descurcat cu 250 de euro de persoană pentru 5 zile – 540 de km, dar am avut sponsorizări. Pe lîngă toate acestea, Eurovacanța ne-a asigurat cazare la prețuri studențești. Propunerea finală de preț pentru această tură este de 300 de euro, cu un avans pînă la 1 iulie de 100 de euro.

Grupul pe care vă puteți înscrie ca suporteri este AICI. Avem asigurate două mașini pînă acum, dar încă avem nevoie de prieteni care să ne ajute cu mașinile, cu transportul, mai ales transportul materialelor și bicicletelor. 

P.S. VOI REVENI CU ALTE NOUTĂȚI ȘI DETALII MULT MAI FINE LEGATE DE PROGRAMUL PE ZILE.

P. P. S. De ce scriu asta? Pentru a le da și altora idei! De aceea!

Despre Marius David

soțul Nataliei, tată și proaspăt bunic
Acest articol a fost publicat în acțiuni umanitare, Biciclete, cugetări de pe bicicletă, disciplinele spirituale, Fabrica de barbati. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Încă 5 săptămîni pînă la pelerinajul ”Mauthausen – Flossenburg – In memoriam D. B.”

 1. Carmen zice:

  succes si spor la pedalat! eu sunt la inceput, inca n-am depasit pragul de 60-70 km/zi, dar imi fac curaj 😀

 2. Crina zice:

  Pace Marius am citit despre acest Dietrich Ca sa inteleg cine e, si pe Wikipedia arata poza lui fumand..si scrie Ca a fost arestat pentru ca a facut o conspiratie ca sa il ucida pe Hitler. Eu inteleg ca Hitler a facut lucruri foarte urate dar nu au fost ele implinirea osandei pe care si-au cerut-o evreii? Si prin acest holocaust s-a implinit profetia conform caruia Israelul va fi din nou o natiune…Doar in toate vremurile au fost conducatori nedrepti dar nu am vazut apostolii facand conspiratii Ca sa ii omoare.
  Eu cred ca vor dainui totusi doar lucrarile pe care le facem calauziti de Duhul Sfant si nu acelea calauzite de firea noastra pamanteasca.

  • Marius David zice:

   da, este adevărat, a fumat, la fel ca Spurgeon, spre marele șoc al multora.
   Da, este adevărat, nu a fost ”pocăit” în sensul în care noi folosim cuvîntul, la fel ca celealalte două persoane pentru care am făcut turele in memoriam, ele nici măcare nu erau creștine, erau evreice.
   Da, este adevărat, a făcut o conspirație ca să îl ucidă pe Hitler. Se pare că și David din Biblie a procedat la fel împotriva lui Goliath, la fel ca alți eroi ai istoriei biblice sau nu.
   Am avut o discuție despre acest lucru pe blog ceva mai devreme, dacă vei da un search referitor la Hitler și Stalin.
   Fiecare om are și umbre și lumini. D. B. a fost o personalitate care nu poate fi neglijată cînd ne gîndim la istoria persecuției din vremea lui Hitler.
   Pelerinajele pe care eu le organizez de ceva ani încoace vizează acea perioadă. Nu îl puteam ignora pe D. B.

   • XLucian zice:

    M-ați intrigat!
    Ce a conspirat David în lupta cu Goliat?

   • Adrian zice:

    „Eu inteleg ca Hitler a facut lucruri foarte urate dar nu au fost ele implinirea osandei pe care si-au cerut-o evreii?”
    Ti se pare in regula o astfel de afirmatie? Stiu, o sa spui ca nu e o afirmatie, ci o intrebare, dar contextul arata ca semnul de intrebare e doar retoric. Persoana care comenteaza „stie”.
    Exact genul acesta de argumentare se intalneste in discursurile antisemite din perioada interbelica si din timpul razboiului. Nae Ionescu si C.Z. Codreanu ar da „like” la un astfel de comentariu.
    Trebuie cumva sa fim convinsi ca evreii gazati sau omorati prin munca inumana in timpul regimului nazist sunt pedeapsa pe care au cerut-o niste evrei din secolul I?
    Dar zecile de milioane trimise in mormant de Stalin ce osanda implinesc? Dar armenii casapiti de turici? Dar piramidele de cranii lasate in urma de mongoli? Dar osanditii lui Mao si ai kmerilor rosii?!
    Nu-mi imaginam ca pot citi asa ceva.
    Deci e o problema ca Bonhoeffer fuma si conspira impotriva lui Hitler, dar, in schimb, Hitler, care a facut lucuri „foarte urate” (asa numesc unii genocidul, adica, pe romaneste, omoratul oamenilor ca intr-un abator) „a implinit osanda lui Dumnezeu”!
    Halucinant, mai ales ca pentru unii asa ceva pare „biblic”.

 3. Pingback: Mic (și un pic mai mare) inventar de luat la o tură mai lungă de 100 de km cu bicicleta – turul DB 2017 Viena – Mauthausen – Flossenburg | Marius Cruceru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.